Hakutermiraportin katseleminen

Hakutermiraportista näet, miten tehokkaasti mainoksesi toimivat todellisilla hauilla hakuverkostossa. Voit tunnistaa uusia hyviä hakutermejä ja nähdä, kuinka hyvin todelliset haut vastaavat valitsemiasi avainsanoja. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka hakutermiraporttia katsellaan. Jos haluat lisätietoja raportista, siirry kohtaan Tietoja hakutermiraportista.

Hakutermiraportin katseleminen

1. Kirjaudu sisään Google Ads-tilillesi.
  2. Klikkaa Kaikki kampanjat vasemmalla olevasta siirtymispalkista ja klikkaa sitten Avainsanat sivuvalikosta.
  3. Klikkaa Hakutermit sivun yläosasta.
  4. Näet tietoja siitä, mitkä hakutermit johtivat näyttökertoihin ja klikkauksiin.
  5. Voit muuttaa hakutermiraporttia ja muokata näytettäviä sarakkeita klikkaamalla sarakekuvaketta Sarakkeet. Voit lisätä ja poistaa sarakkeita ja vaihtaa niiden järjestystä.
  6. Jos haluat ladata raportin tiedot, klikkaa kolmen pisteen kuvaketta 3-dot icon.png ja valitse Lataa.

Muista, että näet vain vähintään kahdeksan tuntia aiemmin käytetyt hakutermit, jotka ovat tuottaneet klikkauksia viimeisen 30 päivän aikana tai joita on haettu paljon. Hakutermit, jotka eivät täytä näitä ehtoja, näkyvät Muut hakutermit ‑rivillä.

Hakutermiraportin tulkitseminen

Tietoja Avainsana-sarakkeesta

Avainsana-sarakkeesta näet, mikä avainsanoistasi vastasi käyttäjän antamaa hakutermiä ja käynnisti mainoksesi. Näiden tietojen avulla näet, miten avainsanasi toimivat käytännössä eli miten ne vastaavat todellisia hakuja.

Avainsana-sarakkeen tietojen avulla voit parantaa avainsanaluetteloasi. Oletetaan esimerkiksi, että myyt tulppaaneja. Hakutermiraportti kertoo, että laajan haun avainsanasi kukkia tuo mainoksesi näkyviin, kun käyttäjät hakevat punaisia ruusuja tai violetteja orkideoita. Et kuitenkaan myy näitä kukkia. Päätät siis tarkentaa avainsanaluetteloasi siten, että se sisältää termejä ja ilmauksia, jotka kuvaavat tarkemmin tarjoamiasi tuotteita eli tulppaaneja.

Avainsana-sarake ei näy oletuksena. Aiemmassa AdWords-versiossa saat Avainsana-sarakkeen näkyviin klikkaamalla avattavaa Sarakkeet-valikkoa ja valitsemalla Muokkaa sarakkeita. Klikkaa Valitse tiedot -osiosta kohtaa Attribuutit. Klikkaa sitten Avainsana-sarakkeen vieressä olevaa Lisää-linkkiä ja valitse Käytä. Uudessa Google Adsissa saat Avainsana-sarakkeen näkyviin klikkaamalla sarakekuvaketta Sarakkeet ja valitsemalla Attribuutit. Valitse Avainsana-kohdan vieressä oleva ruutu ja klikkaa Käytä.

Tietoja Hakutyyppi-sarakkeesta

Hakutermiraportin Hakutyyppi-sarakkeesta näet, miten tarkasti Googlessa mainoksiasi käynnistäneet hakutermit vastaavat tililläsi olevia todellisia avainsanoja. Kun tiedät, mitkä hakutyypit toimivat hyvin millekin avainsanalle ja haulle, voit tarkentaa kaikkien avainsanojesi hakutyyppejä, jotta mainoksesi kohdistuu paremmin oikeille asiakkaille.

Hakutermiraportin kehitysmittarit voivat poiketa tuoteryhmien datasta, koska raportti esittää kyselyjen liikennettä, joka täyttää Googlen tietosuojavaatimukset.

Vinkki: Raportin muokkaaminen

Voit muokata raporttiasi niin, että näet joko koko tiliäsi tai tiettyjä kampanjoita tai mainosryhmiä koskevan luettelon hakutermeistä, jotka käynnistivät mainoksesi. Vanhassa AdWordsissa saat ominaisuuden käyttöön klikkaamalla Ulottuvuudet-välilehteä, klikkaamalla Näytä ja valitsemalla avattavasta valikosta Hakutermit. Uudessa Google Adsissa saat ominaisuuden käyttöön klikkaamalla raportointikuvaketta ic_assessment_grey600_1x_web_24dp.png ja valitsemalla avattavasta valikosta Ennalta määritetyt raportit. Huomaa, että vaikka samat yksittäisten avainsanojen tiedot ovat käytettävissä, kun katselet hakutermiraporttia tällä tavalla, et kuitenkaan voi lisätä avainsanoja tai negatiivisia avainsanoja suoraan raportista.

Vinkki: Hakutermit ja hakukumppanit

Hakukumppaneiden sivustoilla näytettäviä mainoksiasi voidaan näyttää hakutulossivuilla, sivustohakemistosivuilla ja muilla käyttäjän hakuun liittyvillä sivuilla. Hakutermit saattavat tällöin olla tavallista pidempiä tai muotoilultaan erilaisia riippuen sivuston tai sivun rakenteesta.