Om rapporten Søgetermer

Du kan bruge rapporten Søgetermer til at se, hvordan dine annoncer klarer sig, når de bliver aktiveret af faktiske søgninger på Søgenetværket. I denne artikel kan du læse om rapporten Søgetermer og om, hvordan du bruger den.

Gå til Få vist rapporten Søgetermer for at få en vejledning i, hvordan du får vist og bruger rapporten Søgetermer.

Forskelle mht. rapporten Søgetermer og indsigt i søgetermer

Med indsigt i søgetermer bliver de søgetermer, der har udløst visning af dine annoncer inden for de seneste 56 dage, analyseret og grupperet i temaer og undertemaer, så du kan se vigtige effektivitets-metrics for hvert af dem. Vi anbefaler, at du bruger denne funktion, når det er muligt, så du nemt kan få indblik i, hvad kunderne er interesserede i, og imødekomme efterspørgslen.

Du kan dog muligvis konstatere forskelle mht. de data, der vises i indsigt i søgetermer, og dataene i rapporten Søgetermer.

• Konverteringer: Der er forskel på, hvordan konverteringer behandles i henholdsvis indsigt i søgetermer og rapporten Søgetermer. Du kan muligvis konstatere små forskelle mellem de to platforme på grund af konverteringstiden.
  • Søgningsrelaterede undertemaer og forespørgsler: Nogle søgetermer, der ikke er tilstrækkelig forespørgselsaktivitet for, medtages ikke i rapporten Søgetermer for at sikre overholdelse af vores standarder for databeskyttelse. Med indsigt i søgetermer tages der højde for dette ved at gruppere disse forespørgsler ud fra undertemaer, hvor det er relevant, eller samle dem under "andre forespørgsler" uden at vise selve forespørgslerne.

Fordele

Rapporten Søgetermer giver dig indsigt i de søgninger, der aktiverer visning af dine annoncer, og du kan også se, hvordan disse søgninger klarer sig. Denne rapport hjælper dig også med at finde nye idéer til annoncemateriale og landingssideindhold, så det er i tråd med det, dine kunder leder efter.

Hvad er forskellen på en søgeterm og et søgeord? En søgeterm er et eller flere ord, som en person indtaster, når vedkommende søger på Google eller et af vores websites på Søgenetværket. Et søgeord er et eller flere ord, som Google Ads-annoncører kan føje til en bestemt annoncegruppe, så dine annoncer målrettes mod den rigtige målgruppe.

Eksempel

David vil gerne købe en buket blomster til sin kæreste på valentinsdag. Han skriver "røde roser" i søgefeltet på Google. "Røde roser" er søgetermen. Lad os nu sige, at du ejer en blomsterbutik, der sælger blomster på nettet, og administrerer en Google Ads-konto. Da du har inkluderet ordet "roser" som et søgeord i din Google Ads-kampagne, er din annonce muligvis kvalificeret til at blive vist på den søgeresultatside, David får vist.

Få vist rapporten Søgetermer

Følg denne fremgangsmåde for at få vist rapporten Søgetermer:

1. Log ind på din Google Ads-konto.
  2. Klik på Kampagner Campaigns Icon, Indsigt og rapporter og derefter på Søgetermer.

I rapporten kan du se data om de søgetermer, der er blevet brugt af et betydeligt antal kunder og har udløst eksponeringer og klik.

Du kan også bruge følgende funktioner:

Knappen Kolonner Et billede af Google Ads-kolonneikonet Rediger rapporten Søgetermer, og rediger, hvilke kolonner der vises. Gør det muligt at tilføje, fjerne eller omarrangere kolonnerne i din rapport. Du kan vælge at gemme dit kolonnesæt og anvende disse ændringer.
Knappen Download Et billede af downloadikonet for Google Ads og Merchant Center Download dataene i din rapport. Vælg formatet for at downloade dataene på den liste, der vises, når du klikker på den.
Knappen Segmentér Segment Opdel tabellen i tidspunkt, konverteringer, enhed (annoncen blev vist på) eller netværk.
Knappen
Udvid Enlarge
Udvid tabellen med rapporten Søgetermer. Gå tilbage til den forrige visning ved at klikke på knappen Minimer .

Om data for dine søgetermer

Få en forståelse af kolonnen "Søgeord"

I kolonnen "Søgeord" kan du se, hvilke af dine søgeord der har matchet en persons søgeterm og aktiveret visning af din annonce. Disse oplysninger kan give dig mulighed for at se, hvordan dine søgeord fungerer "i praksis" – med andre ord, hvordan de matcher faktiske søgninger.

Du kan bruge dataene i kolonnen "Søgeord" til at forbedre din søgeordsliste. Lad os f.eks. sige, at du sælger tulipaner. Når du får vist rapporten Søgetermer, kan du se, at dit bredt matchende søgeord "blomster" aktiverer visning af din annonce, når kunder søger efter røde roser og lilla orkidéer, men disse typer blomster sælger du ikke. Du vælger derfor at justere din søgeordsliste, så der fokuseres på termer, der er mere specifikke for de produkter, du tilbyder, nemlig tulipaner.

Kolonnen "Søgeord" vises ikke som standard. Hvis du vil aktivere kolonnen "Søgeord" i den nye Google Ads-oplevelse, skal du klikke på kolonneikonet Et billede af Google Ads-kolonneikonet og derefter på "Attributter". Markér afkrydsningsfeltet ud for "Søgeord", og klik derefter på "Anvend".

Om kolonnen "Matchtype"

I kolonnen "Matchtype" i rapporten "Søgetermer" kan du se, hvor nært beslægtede de søgetermer, der har aktiveret visning af dine annoncer på Google, er med de søgeord, du har valgt på din konto. Ved at undersøge, hvilke matchtyper der er effektive for hvilke søgeord og søgninger, kan du justere matchtypen for alle dine søgeord, så dine annoncer bliver vist for de rette potentielle kunder.

Rediger din rapport

Du kan redigere din rapport for at få vist listen over søgetermer, der har aktiveret visning af din annonce, for hele kontoen eller kun for bestemte kampagner eller annoncegrupper. Du får adgang til denne funktion ved at klikke på KampagnerCampaigns Icon, Indsigt og rapporter, Værktøj til rapportredigering og så vælge en rapport under "Foruddefinerede rapporter (Dimensioner)".

Bemærk! Du kan se de samme oplysninger om individuelle søgeord, når du får vist rapporten Søgetermer på denne måde, men du kan ikke tilføje søgeord eller negative søgeord direkte fra rapporten.

Søgetermer på søgepartnere

Udover søgeresultatsiderne kan dine annoncer på vores søgepartnere også blive vist på websiteindekssider eller andre sider, der har relation til en persons søgning. Søgetermerne i disse forekomster kan se ud til at være længere end normalt eller have et andet format afhængigt af strukturen på en bestemt side eller et bestemt website.

Sådan fungerer det

Rapporten Søgetermer er en liste over søgetermer, som mange personer har brugt, og som har resulteret i, at din annonce er blevet vist. Afhængigt af dine valgmuligheder for søgeordsmatchning kan de angivne søgetermer adskille sig fra ordene på din søgeordsliste.

I kolonnen "Matchtype" kan du se, hvor nært beslægtede de søgetermer, der har aktiveret visning af dine annoncer på Google, er med de søgeord, du har valgt på din konto. Ved at undersøge, hvilke matchtyper der er effektive for hvilke søgeord og søgninger, kan du justere matchtypen for alle dine søgeord, så det kun er de rette søgninger, der udløser visning af din annonce. I kolonnen "Søgeord" kan du se, hvilke af dine søgeord der har matchet en persons søgeterm og aktiveret visning af din annonce. Denne kolonne vises ikke som standard. Du kan få oplysninger om, hvordan du redigerer kolonner, under Få vist rapporten Søgetermer.

Sådan bestemmes matchtypen for søgetermer

Vi bruger nedenstående eksempel til at give dig en forståelse af, hvordan vi bestemmer matchtypen for søgetermen:

Annoncegruppe Søgeord
Annoncegruppe A Søgeord med eksakt match [lilla blomster]
Annoncegruppe B Søgeord med sætningsmatch "lilla blomster"
Annoncegruppe C Søgeord med bredt match lilla blomster

Med disse annoncegrupper og søgeord i baghovedet bruger vi følgende tabel til at vise dig, hvordan forskellige søgetermer der udløste eksponering af dine annoncer på Google, er relaterede til dine søgeord. Bemærk! Når matchtypen for søgetermen er en nær variant, vil det blive vist i kolonnen "Matchtype". Nære varianter kan omfatte stavefejl, ental- og flertalsformer, akronymer, ordstammevarianter (såsom male og maling), forkortelser, accenter og varianter af dine søgeordstermer, der har samme betydning.

Husk, at en matchtype for søgetermer i din rapport ikke altid er den samme som den matchtype, du har valgt for det søgeord, der udløste annoncerne. Dette skyldes, at søgeord med bredere matchtyper stadig kan matche søgetermer på en mere "snæver" måde. Hvis en person f.eks. har søgt efter lilla blomster, og dit bredt matchende søgeord lilla blomster har aktiveret visning af din annonce, er matchtypen for søgetermen et eksakt match, selvom lilla blomster er et bredt matchende søgeord i din annoncegruppe.

Dit søgeord Kundens søgeterm Matchtype for søgeterm Årsag til matchtype for søgeterm
[lilla blomster] lilla blomster Eksakt match Søgetermen matcher dit eksakt matchende søgeord fra annoncegruppe A eksakt.
[lilla blomster] lilla blomster Eksakt match (relevant variant) Søgetermen er en nær variant (samme betydning og hensigt) af dit eksakt matchende søgeord fra annoncegruppe A.
"lilla blomster" lilla blomster Eksakt match Søgetermen matcher dit sætningsmatchede søgeord fra annoncegruppe B eksakt.
"lilla blomster" gratis lilla blomster Sætning som søgeord Søgetermen indeholder dit sætningsmatchede søgeord fra annoncegruppe B.
"lilla blomster" gratis lilla blomstar Sætningsmatch (relevant variant) Søgetermen er en nær variant (samme betydning og hensigt) af dit sætningsmatchede søgeord fra annoncegruppe B.
lilla blomster lilla blomster Eksakt match Søgetermen matcher dit bredt matchende søgeord fra annoncegruppe C eksakt.
lilla blomster gratis lilla blomster Sætning som søgeord Søgetermen indeholder dit bredt matchende søgeord fra annoncegruppe C.
lilla blomster lyserøde blomster Bredt match Søgetermen er en variant af dit bredt matchende søgeord fra annoncegruppe C.
Bemærk! Der bruges ikke søgeord til målretning for dynamiske søgeannoncer og Shopping-annoncer. I rapporten Søgetermer returneres der ikke et søgeord i søgeordsfeltet for eventuelle termer, der matcher mål for Dynamiske søgeannoncer eller Shopping-annoncer, og der returneres "Eksakt" i matchtypefeltet.

Administrer dine søgeord ud fra data for søgetermer

Brug dine data om søgetermer til at foretage ændringer af dine søgeord, hvilket kan have en positiv indvirkning på din effektivitet. Her får du et par idéer:

• Hvis en søgeterm ikke er relevant nok til de produkter eller tjenester, du tilbyder, skal du i stedet tilføje den som et negativt søgeord. Ved at tilføje irrelevante søgetermer som negative søgeord kan du forhindre, at din annonce bliver vist for personer, der søger efter noget, du ikke sælger. Hvis du f.eks. sælger ølglas og konstaterer, at søgetermen "vinglas" aktiverer visning af dine annoncer, kan det være en god idé at tilføje "vin" som et negativt søgeord.
  • Rediger matchtypen (dvs. bredt match, sætningsmatch, eksakt match eller negativt match) for allerede valgte søgeord. Via kolonnen "Matchtype" kan du finde ud af, hvilken indvirkning søgeordsmatchtypen har på din annonceeffektivitet.
  • Vi anbefaler, at du bruger Smart Bidding, som omfatter en lang række kontekstsignaler, til at angive bud for hver enkelt auktion og maksimere din effektivitet.