Managerkontoer (MCC): Opprett nye Google Ads-kontoer fra managerkontoer

Du kan opprette en ny Google Ads-konto direkte fra managerkontoen din uten å bruke en ny e-postadresse eller et nytt passord. Dette alternativet er bare tilgjengelig når du er logget på en Google Ads-managerkonto. Du kan ikke opprette kontoer via Google Ads Editor.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan du kan opprette nye kontoer fra managerkontoer. Du kan også finne ut mer om hvordan du knytter sammen eksisterende kontoer.

Før du begynner

Du kan opprette nye Google Ads-kontoer rett fra managerkontoen ved å tilknytte en eksisterende personlig Google Ads-konto eller en eksisterende managerkonto som innfrir disse kriteriene:

• har et samlet forbruk på over USD 1000 i hele levetiden og har overholdt retningslinjene over tid
  • er en managerkonto som eier (direkte eller indirekte) en personlig Google Ads-konto som har et forbruk på over USD 1000 i hele levetiden og har overholdt retningslinjene over tid i alle de administrerte kontoene

Husk: Hvis managerkontoen på et hvilket som helst tidspunkt ikke lenger innfrir kriteriene ovenfor, kan du ikke opprette kontoer direkte før managerkontoen er kvalifisert igjen. Dette kan for eksempel skje hvis du fjerner tilknytningen til alle kontoene.

Slik fungerer det

Denne Google Ads-kontoen har ingen brukere når den opprettes. Det er heller ikke mulig for andre å få direkte tilgang til den med mindre du uttrykkelig inviterer dem som brukere av kontoen. Når du har opprettet kontoen, kan du ikke fjerne tilknytningen til den fra managerkontoen din uten først å invitere minst én bruker med administratortilgang til kontoen.

Selv om du oppretter denne kontoen, får ikke managerkontoen din mer kontroll over den daglige kontoadministrasjonen. Men det fører til at managerkontoen automatisk blir administrativ eier av kontoen. Dette betyr at managerkontoen kan invitere brukere til kontoen, godta brukerinvitasjoner, fjerne andre administratorer, godta invitasjoner fra andre administratorer og avvise andre administratorer.

På samme måte som med vanlige personlige kontoer blir kontoer du oppretter fra managerkontoen din, avsluttet hvis de har vært inaktive i mer enn 15 måneder.

Varselinnstillinger

Kritiske kontovarsler for kontoer som er opprettet via managerkontoer, blir sendt til e-postadressen som er knyttet til managerkontoen. Som standard mottar ikke managerkontoen andre varsler om kundekontoen. Varslingsinnstillingene kan endres ved behov.

Tips: Du kan også opprette flere Google Ads-kontoer samtidig ved hjelp av masseopplasting.

Opprett kontoer via managerkontoen

Alternativ 1: Opprett en konto på Kontoer-siden

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Kontoer på sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på plussknappen .
  4. Følg fremgangsmåten for kontooppretting.

Alternativ 2: Opprett en konto på Innstillinger-siden

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på Innstillinger i sidemenyen til venstre.
  3. Klikk på Innstillinger i underkontoen på den utvidede menyen.
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Følg fremgangsmåten for kontooppretting.

Når du har lagret, kommer du til «Faktureringsoppsett»-siden. Følg fremgangsmåten nedenfor for å velge automatiske betalinger eller manuelle innbetalinger til Google for den nye kontoen:

1. Klikk på Velg en ny konfigurasjon med en annen betalingsmåte til høyre.
  2. Rull ned til de tilknyttede betalingsprofilene, og klikk på Legg til en ny betalingsprofil.
  3. Velg Automatisk betaling eller Manuell innbetaling under «Slik betaler du».
  4. Ta med navnet på og adressen til bedriften samt informasjon om betalingsmåten.
  5. Klikk på Send inn.

Slik kan du opprette nye faktureringsoppsett fra managerkontoen:

1. Klikk på Opprett et nytt faktureringsoppsett.
  2. På neste side velger du faktureringsland og valuta.
  3. Skriv inn ID-en for betalingsprofilen, eller søk etter ID-en du vil bruke med det nye faktureringsoppsettet. Med betalingsprofilen velger du hvem som skal være økonomisk ansvarlig for Google Ads-kontoen.
  4. Oppgi informasjon om det aktuelle faktureringsoppsettet under «Slik betaler du»:
    • Fakturanavn
    • E-postadresse for fakturalevering
    • Postadresse for fakturalevering (valgfritt)
    • Fakturaadresse
    • Tjenesteavtale
  5. Klikk på Opprett faktureringsoppsett.
Merk: Det blir ikke lenger tillatt å bruke nettadresser i kontonavnet i nye kontoer.

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Kontoadministrasjon