Opprett gode søkekampanjer

Få fullt utbytte av annonseringen

Når du har opprettet 3 annonser med flere elementer og konfigurert optimalisert annonserotasjon, kan du kjøre annonsene i en uke. Deretter sjekker du annonseresultatene. Fanger du de viktigste øyeblikkene for bedriften din?

Få mer kunnskap om øyeblikk du har gått glipp av

Det er viktig at du følger med på øyeblikkene der annonsen din var kvalifisert for visning, men ikke ble vist. Ut fra visningsandelen kan du se hvor mange ganger annonsen din var kvalifisert for visning, men ikke ble vist (på grunn av budsjett-, bud- eller kvalitetsbegrensninger). Jo høyere visningsandel du har, desto bedre er det. Høy visningsandel vil si at annonsene dine ikke er begrenset av et lavt budsjett eller lav annonserangering.

Slik sjekker du visningsandelen

Merk: Veiledningen nedenfor er en del av den nye Google Ads-brukeropplevelsen. Du kan bruke den forrige utformingen ved å klikke på utseendeikonet og velge Bruk den forrige utgaven. Hvis du fortsatt bruker den forrige versjonen av Google Ads, kan du gjennomgå kartet over kontoen eller bruke søkefeltet øverst i Google Ads-navigasjonspanelet til å finne siden du søker etter.
  1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Kampanjer-rullegardinmenyen for å finne Kampanjer-, Annonsegrupper- eller Produktgrupper-siden (for Shopping-kamoanjer), eller klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen for å finne Søkeord for søkeannonsering-siden.
  3. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads og deretter på Endre kolonner.
  4. Klikk på Konkurransestatistikk, og legg så til kolonner for visningsandel ved å merke av i avmerkingsboksen ved siden av de aktuelle kolonnenavnene.
  5. Klikk på Bruk. Data om visningsandelen vises nå i statistikktabellen.
KONTROLLER RESULTATENE DINE

Gjør noe med tapte muligheter

For at annonsene dine skal vises oftere, må du øke budene eller budsjettet eller finstemme annonsene og opplevelsen av landingssiden.

Budsjett: Med et begrenset budsjett blir kanskje ikke annonsene vist så ofte som du ønsker, eller de vises kanskje ikke i det hele tatt. Bruk Tapt visningsandel (budsjett)-beregningen for å få innsikt i hvordan annonsene kan nå ut til flere, og hvordan flere kvalifiserte kunder kan finne bedriften. Finn ut hvordan du optimaliserer nettsteder for mobil

Annonserangering: Rangeringen av annonsen kan redusere antallet visninger den får, og begrense hvilke plasseringer den kan vises i. For å vise flere annonser eller få flere klikk fra en høyere annonseplassering, må du forbedre kvaliteten på annonsene dine og nettstedet ditt, eller øke budene dine. Du kan gjøre følgende:

• Lag mer effektive annonser. Finn ut hvordan du hever annonsekvaliteten.
  • Finstem opplevelsen av landingssiden. Finn ut hvordan du hever kvaliteten på nettsteder.
  • Øk budene dine eller juster budtypen. Hvis du har konfigurert konverteringssporing, anbefaler vi at du bruker budstrategien Maksimer antall konverteringer for å bidra til å øke antallet konverteringer. Du kan også prøve budstrategien Maksimer antall klikk for å bidra til å øke antallet klikk til nettstedet ditt.
Slik får du bedre innsikt i budgivningen

Slik finner du mer statistikk om konkurransedyktige bud:

1. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon i Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Målgrupper, søkeord og innhold-rullegardinmenyen i delmenyen.
  3. Klikk på Søkeord for søkeannonsering.
  4. Klikk på kolonneikonet Et bilde av Kolonner-ikonet i Google Ads og deretter på Endre kolonner.
  5. Legg til disse attributtkolonnene:
    • Ansl. førstesidebud
    • Anslått topplasseringsbud
    • Ansl. bud for førsteposisjon
  6. Klikk på Bruk. Nå ser du disse kolonnene i statistikktabellen.

Finn ut hvordan du tilpasser tabeller og diagrammer

Bruk de anslåtte budene i tabellen som grunnlag for budstrategien din. Hvis du vil vise annonsene på den første siden med Google-søkeresultater, kan du for eksempel angi et bud som er likt eller høyere enn det anslåtte førstesidebudet.

ØK BUDENE DINE