Opprett gode søkekampanjer

Gjør annonsene dine mer effektive ved å bruke minst fire utvidelser

Hvis du noen gang har søkt på Google og har sett en annonse med en ringeknapp, ekstra linker, en adresse eller annen tilleggsinformasjon, har du sett utvidelser. Med utvidelser blir annonsen din større og mer effektiv – og folk får flere muligheter til å utføre handlinger direkte fra annonsene dine.

Like avgjørende for å lykkes som selve annonsene

Det er gratis å legge til utvidelser, og både klikkfrekvensen og annonsekvaliteten øker vanligvis. Utvidelsene vises bare når det anslås at du kan oppnå bedre resultater med dem, for eksempel klikk på nettstedet ditt. For å få størst mulig utbytte av søkekampanjene dine må du legge til minst fire forskjellige utvidelsestyper i kontoen din eller kampanjene dine.

Legg til nettstedslinker, infomeldinger og tekstutdrag med nettstedsinfo

Disse tre utvidelsene anbefales for de aller fleste:

Utvidelser for nettstedslinker: Med utvidelser for nettstedslinker kan du sende brukerne til bestemte sider på nettstedet ditt, for eksempel siden med åpningstider, en spesifikk produktside eller lignende. Når noen klikker eller trykker på linkene, kommer de direkte til det de vil kjøpe eller finne ut mer om. Legg til minst fire nettstedslinker for å øke sannsynligheten for at de vises sammen med annonsene dine. Finn ut mer om utvidelser for nettstedslinker.

Infomeldinger. Når du bruker infomeldinger, får du mer plass til å legge inn tekst. Når kundene ser annonsene dine med infomeldinger, ser de en større annonse med mer detaljert informasjon om bedriften din og om produktene og tjenestene du tilbyr. Legg til minst fire infomeldinger for å øke sannsynligheten for at de vises sammen med annonsene dine. Finn ut mer om infoutvidelser.

Utvidelser med nettstedsinfo. Frist brukerne litt ekstra ved å fremheve ulike aspekter ved produktene og tjenestene du tilbyr, i annonsene dine. Tekstutdrag med nettstedsinfo vises nedenfor annonseteksten din i form av en overskrift (f.eks. «Destinasjoner») og en liste (f.eks. «Paris, Costa Rica, Sør-Afrika»). Finn ut mer om utvidelser med nettstedsinfo.

Legg til flere utvidelser for å nå målene for bedriften din

I tillegg til de tre hovedutvidelsene er det lurt å legge til andre utvidelser som er nyttige for bedriften din. Velg utvidelser ut fra det du primært vil oppnå med annonseringen.

Vanlige annonsørmål og utvidelsene som støtter dem

Mål: Få kundene til å handle på bedriftsbeliggenheten din

Hvis du vil at folk skal komme innom de fysiske beliggenhetene dine (f.eks. en butikk eller en restaurant), kan du vurdere å bruke disse utvidelsene:

Adressetillegg

Oppmuntre folk til å komme innom bedriften din ved å vise hvor den er, en anropsknapp samt en link til siden med bedriftsinformasjon – for eksempel åpningstider, bilder av bedriften samt en veibeskrivelse. Hvis du vil at kundene skal besøke bedriftsbeliggenheten din, samtidig som du helst ser at de ringer et sentralisert nummer (ikke nummeret direkte til denne beliggenheten), kan du bruke anropsutvidelser sammen med adressetilleggene.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om adressetillegg.

Adressetillegg for samarbeidspartnere

Gjør det enklere for folk å finne kjedeforhandlere som selger produktene dine.

Dette kan du finne ut mer om i artikkelen Om adressetillegg for samarbeidspartnere.

Infoutvidelser

Legg til ekstra tekst i annonsen, for eksempel «gratis levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet». Med infomeldinger kan du oppfordre folk til å konvertere utenfor internett.

Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om infoutvidelser.

Mål: Få kundene til å kontakte deg

Hvis du vil at kundene skal ringe deg eller sende deg en tekstmelding om de lurer på noe, kan du bruke anropsutvidelser eller meldingsutvidelser.

Anropsutvidelser

Du kan oppfordre folk til å ringe bedriften din ved å legge til en anropsknapp eller et telefonnummer i annonsene dine.
Du kan finne ut mer om dette i artikkelen Om anropsutvidelser.

Mål: Oppnå salg på nettet og andre nettstedskonverteringer

Hvis du vil at folk skal komme innom nettstedet ditt, kan du bruke disse utvidelsene:

Utvidelser for nettstedslinker

Du kan ha linker (f.eks. «åpningstider» eller «bestill nå») som tar folk direkte til bestemte sider på nettstedet ditt. Finn ut mer i artikkelen om utvidelser for nettstedslinker.

Infoutvidelser

Legg til ekstra tekst i annonsen, for eksempel «gratis levering» eller «brukerstøtte 24 timer i døgnet». Finn ut mer i artikkelen om infoutvidelser.

Utvidelser med nettstedsinfo

Her kan du vise informasjon som kan være svært nyttig for potensielle kunder, ved å velge en forhåndsdefinert overskrift (f.eks. produkt- eller tjenestekategori) og liste opp varer. Finn ut mer om utvidelser med nettstedsinfo.

Promoteringsutvidelser

Lag kampanjer for bestemte høytider. Finn ut mer om promoteringsutvidelser.

Prisutvidelser

Her kan du fremheve tjeneste- eller produktkategoriene dine sammen med de aktuelle prisene, slik at folk kan bla gjennom produktene dine direkte fra annonsen din. Finn ut mer om prisutvidelser.

Utvidelser for anmeldelser

Legg til sitater eller rangeringer fra publiserte kilder i datamaskinannonser. Finn ut mer om utvidelser for anmeldelser.

Mål: Få folk til å laste ned appen din

Dersom målet er at folk skal laste ned appen din, kan du bruke apputvidelser.

Apputvidelser

Oppfordre folk til å laste ned appen din. Denne funksjonen er globalt tilgjengelig på Android- og iOS-mobilenheter, innbefattet nettbrett. Finn ut mer om apputvidelser.

Slik legger du til utvidelser
  1. Klikk på Annonser og utvidelser i sidemenyen til venstre, og klikk så på Utvidelser øverst på siden.
  2. Klikk på plussknappen , og klikk så på typen utvidelse du vil legge til.
  3. Velg hvilket nivå utvidelsen skal legges til på. Du oppnår best resultat ved å velge enten konto- eller kampanjenivå.
  4. Opprett utvidelsen.
  5. Klikk på Lagre.
  6. Legg til den neste utvidelsen ved å følge den samme fremgangsmåten.
SKAFF DEG UTVIDELSER NÅ