Succesvolle campagnes in het zoeknetwerk maken

Uw advertenties verbeteren met minstens vier extensies

Als u ooit op Google heeft gezocht en een advertentie heeft gezien met een belknop, extra links, een adres of andere extra informatie, heeft u extensies gezien. Met extensies kunt u uw advertentie uitbreiden en krachtiger maken, waardoor mensen meer redenen hebben om rechtstreeks actie te ondernemen vanuit uw advertenties.

Even belangrijk voor succes als de advertenties zelf

Extensies kunnen gratis worden toegevoegd en verhogen doorgaans uw klikfrequentie en de kwaliteit van uw advertentie. Ze worden alleen weergegeven als wordt voorspeld dat ze betere resultaten voor u opleveren, zoals klikken op uw website. U krijgt de meeste waarde voor uw campagnes in het zoeknetwerk als u minstens vier verschillende extensietypen toevoegt aan uw account of campagnes.

Sitelinks, highlights en website-informatie toevoegen

Deze drie extensies worden voor bijna iedereen aanbevolen:

Sitelinkextensies. Leiden mensen naar specifieke pagina's op uw site, zoals uw openingstijden, een specifiek product of iets anders. Als bezoekers op uw links klikken of tikken, komen ze direct op de juiste plek terecht. De kans is groter dat de sitelinks bij uw advertenties worden weergegeven als u minstens vier sitelinks toevoegt. Meer informatie over sitelinkextensies.

Highlights. Met highlights heeft u meer ruimte om tekst toe te voegen. Wanneer klanten uw advertenties met highlights zien, zien ze een grotere advertentie met gedetailleerdere informatie over uw bedrijf, producten en services. De kans is groter dat de highlights bij uw advertenties worden weergegeven als u minstens vier highlights toevoegt. Meer informatie over highlight-extensies.

Website-informatie. Haal gebruikers over door specifieke aspecten van uw producten en services in uw advertenties te markeren. Website-informatie wordt onder uw advertentietekst weergegeven in de vorm van een kop (bijvoorbeeld: 'Bestemmingen') en een lijst (bijvoorbeeld: 'Hawaï, Costa Rica, Zuid-Afrika'). Meer informatie over extensies voor website-informatie.

Extra extensies toevoegen om uw bedrijfsdoelen te ondersteunen

Zorg ervoor dat u, behalve de drie kernextensies, andere extensies toevoegt die voor uw bedrijf zinvol zijn. Selecteer uw extensies op basis van uw primaire advertentiedoel.

Gemeenschappelijke adverteerdersdoelen en de extensies die ze kunnen ondersteunen

Doel: klanten aankopen laten doen op uw bedrijfslocatie

Als u mensen naar uw fysieke locaties wilt sturen (zoals winkels of restaurants), kunt u de volgende extensies overwegen:

Locatie-extensies

Stimuleer mensen om naar uw bedrijf te komen door uw locatie, een belknop en een link naar de pagina met uw bedrijfsgegevens weer te geven. Op die pagina kunnen bijvoorbeeld uw openingstijden, foto's van uw bedrijf en een routebeschrijving staan. Als u wilt dat klanten uw bedrijfslocatie bezoeken, maar een algemeen nummer bellen (in plaats van het nummer van een specifieke locatie), gebruikt u oproepextensies bij uw locatie-extensies.

Meer informatie leest u in het artikel Over locatie-extensies.

Locatie-extensies voor partners

Zorg ervoor dat mensen winkelketens kunnen vinden die uw producten verkopen.

Meer informatie leest u in het artikel Over locatie-extensies voor partners.

Highlight-extensies

Voeg extra tekst toe aan uw advertentie, zoals 'Gratis bezorgen' of '24-uurs klantenservice'. Highlights kunnen worden gebruikt om mensen aan te moedigen offline te converteren.

Meer informatie leest u in het artikel Over highlight-extensies.

Doel: klanten contact met u laten opnemen

Als u wilt dat mensen u bellen of u per sms een vraag sturen, gebruikt u oproepextensies of berichtextensies:

Oproepextensies

Stimuleer mensen om uw bedrijf te bellen. Voeg hiervoor een telefoonnummer of belknop toe aan uw advertenties.
Meer informatie leest u in het artikel Over oproepextensies.

Doel: online verkopen en andere websiteconversies genereren

Als u mensen naar uw website wilt sturen, gebruikt u de volgende extensies:

Sitelinkextensies

Link mensen rechtstreeks naar specifieke pagina's op uw website (zoals 'openingstijden' en 'bestel nu'). Meer informatie over sitelinkextensies.

Highlight-extensies

Voeg extra tekst aan uw advertentie toe, zoals 'gratis bezorging' of '24/7 klantenservice'. Meer informatie over highlight-extensies.

Extensies voor website-informatie

Selecteer een vooraf gedefinieerde kop (zoals 'Product' of 'Servicecategorie') en maak een lijst van artikelen waarmee u informatie presenteert die potentiële klanten het meest waardevol vinden. Meer informatie over extensies voor website-informatie.

Promotie-extensies

Maak campagnes voor bepaalde feestdagen. Meer informatie over promotie-extensies.

Prijsextensies

Presenteer uw diensten of productcategorieën met de bijbehorende prijsinformatie, zodat mensen vanuit uw advertentie door uw producten kunnen browsen. Meer informatie over prijsextensies.

Recensie-extensies

Voeg citaten of rangschikkingen van gepubliceerde bronnen toe aan uw desktopadvertenties. Meer informatie over Over recensie-extensies.

Doel: mensen uw app laten downloaden

Als u wilt dat mensen uw app downloaden, gebruikt u app-extensies:

App-extensies

Stimuleer mensen om uw app te downloaden. Wereldwijd beschikbaar voor mobiele Android- en iOS-apparaten, inclusief tablets. Meer informatie over app-extensies.

Hoe u extensies toevoegt
  1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens bovenaan de pagina op Extensies.
  2. Klik op de plusknop en vervolgens op het type extensie dat u wilt toevoegen.
  3. Selecteer het niveau waarop u de extensie wilt toevoegen. Voor de beste resultaten kiest u het account- of campagneniveau.
  4. Maak uw extensie.
  5. Klik op Opslaan.
  6. Volg dezelfde stappen om uw volgende extensie toe te voegen.
NU EXTENSIES OPHALEN