Luo onnistuneita hakuverkostokampanjoita

Paranna mainoksiasi vähintään neljän laajennuksen avulla

Jos olet joskus Google-hakuja tehdessäsi nähnyt mainoksen, jossa on soittopainike, ylimääräisiä linkkejä, osoite tai muita lisätietoja, olet nähnyt laajennuksia. Laajennukset antavat mainoksillesi kokoa ja ryhtiä, joten käyttäjillä on enemmän syitä reagoida mainoksiisi suoraan.

Yhtä keskeisiä menestyksen kannalta kuin itse mainokset

Laajennukset ovat maksuttomia, ja ne parantavat yleensä klikkausprosenttia ja mainoksen laatua. Niitä näytetään vain silloin, kun niiden voidaan odottaa parantavan tuloksiasi – esimerkiksi verkkosivustollesi kohdistuvina klikkauksina. Jotta saat parhaan mahdollisen hyödyn hakuverkostokampanjoistasi, muista siis lisätä vähintään neljä erityyppistä laajennusta tilillesi tai kampanjoihisi.

Lisää mainoksiin sivustolinkkejä, huomiotekstejä ja sisältöpoimintoja

Seuraavia laajennustyyppejä voi suositella käytännössä kaikille:

Sivustolinkkilaajennukset. Sivustolinkkien avulla voit ohjata käyttäjät tietyille sivustosi sivuille, kuten kaupan aukioloaikoihin tai tietyn tuotteen sisältävälle sivulle. Linkkiä klikkaamalla tai napauttamalla käyttäjä voi siirtyä suoraan sivulle, joka sisältää häntä kiinnostavat tiedot tai tuotteet. Jotta sivustolinkkejä näytetään varmasti mainostesi yhteydessä, niitä kannattaa lisätä vähintään neljä. Lue lisätietoja sivustolinkkilaajennuksista.

Huomiotekstit. Huomiotekstien avulla voit lisätä mainoksiisi enemmän tekstiä. Jos mainoksesi sisältävät huomiotekstejä, asiakkaat näkevät laajemman mainoksen, jossa on tarkempia tietoja yrityksestäsi, tuotteistasi ja palveluistasi. Jotta huomiotekstejä näytetään varmasti mainostesi yhteydessä, niitä kannattaa lisätä vähintään neljä. Lue lisätietoja huomiotekstilaajennuksista.

Sisältöpoiminnat. Houkuttele käyttäjiä korostamalla mainoksissasi tiettyjä tuotteidesi tai palvelujesi ominaisuuksia. Sisältöpoiminnat näkyvät mainostekstin alapuolella otsikon ja sitä seuraavan luettelon muodossa (esim. Matkakohteet: Havaiji, Costa Rica, Etelä-Afrikka). Lue lisätietoja sisältöpoimintalaajennuksista.

Lisää muita liiketoimintatavoitteidesi mukaisia laajennuksia

Muista lisätä kolmen peruslaajennuksen lisäksi myös muita yrityksesi kannalta hyödyllisiä laajennuksia. Valitse laajennukset ensisijaisen mainontatavoitteesi mukaan.

Yleisiä mainostajien tavoitteita ja niitä tukevia laajennuksia

Tavoite: Asiakkaat ostavat tuotteita tai palveluja yrityksen toimipaikasta

Jos haluat ohjata ihmisiä yrityksesi fyysiseen sijaintiin (kuten kauppaan tai ravintolaan), sinun kannattaa harkita seuraavia laajennuksia:

Sijaintilaajennukset

Kannusta ihmisiä käymään yrityksessäsi näyttämällä sen sijainti sekä lisäämällä mainoksen yhteyteen soittopainike ja linkki sivulle, joka sisältää yritystäsi koskevia lisätietoja. Lisätietosivulle voit lisätä esimerkiksi yrityksesi aukioloajat ja reittiohjeet sekä valokuvia yrityksestäsi. Jos haluat asiakkaiden käyvän yrityksesi toimipaikassa mutta soittavan puhelinvaihteeseen (pikemmin kuin tietyn toimipaikan puhelinnumeroon), käytä sijaintilaajennusten kanssa puhelulaajennuksia.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja sijaintilaajennuksista.

Yhteistyökumppanin sijaintilaajennukset

Opasta asiakkaita vähittäiskauppaketjun liikkeisiin, joissa tuotteitasi myydään.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja yhteistyökumppanin sijaintilaajennuksista.

Huomiotekstilaajennukset

Täydennä mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "ilmainen toimitus" tai "asiakastuki 24 h/vrk". Huomiotekstien avulla käyttäjiä voidaan kannustaa tuottamaan konversioita offline-tilassa.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja huomiotekstilaajennuksista.

Tavoite: Asiakkaat ottavat yhteyttä

Jos haluat, että asiakkaat ottavat yhteyttä puhelimitse tai lähettävät sinulle tiedusteluja tekstiviestinä, käytä puhelu- tai viestilaajennuksia.

Puhelulaajennukset

Kannusta ihmisiä soittamaan yritykseesi lisäämällä mainoksiisi puhelinnumero tai soittopainike.
Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja puhelulaajennuksista.

Viestilaajennukset

Kannusta ihmisiä lähettämään sinulle tekstiviestejä suoraan mainoksesta. Ominaisuus on saatavilla maailmanlaajuisesti kampanja- tai mainosryhmätasolla.

Lisätietoja aiheesta on artikkelissa Tietoja viestilaajennuksista.

Tavoite: Yritykseni saa verkkomyyntiä ja muita verkkosivuston konversioita

Jos haluat ohjata ihmisiä verkkosivustollesi, käytä seuraavia laajennuksia:

Sivustolinkkilaajennukset

Sivustolinkkilaajennukset ohjaavat ihmiset suoraan tietyille verkkosivustosi sivuille (esim. "aukioloajat" ja "tilaa nyt"). Lue tietoja sivustolinkkilaajennuksista.

Huomiotekstilaajennukset

Huomiotekstilaajennusten avulla voit täydentää mainostasi lisätekstillä, joka voi olla esimerkiksi "ilmainen toimitus" tai "asiakastuki 24 h/vrk". Lue tietoja huomiotekstilaajennuksista.

Sisältöpoimintalaajennukset

Näytä potentiaalisten asiakkaiden kannalta kaikkein hyödyllisimpiä tietoja valitsemalla ennalta määritetty otsikko (esim. tuote tai palveluluokka) ja erittelemällä nimikkeet. Lue tietoja sisältöpoimintalaajennuksista.

Tarjouslaajennukset

Luo tiettyihin juhlapyhiin liittyviä kampanjoita. Lue tietoja tarjouslaajennuksista.

Hintalaajennukset

Kerro palveluidesi tai tuoteluokkiesi yhteydessä niiden hinnat, jotta ihmiset voivat selata tuotteitasi suoraan mainoksestasi. Lue tietoja hintalaajennuksista.

Arvostelulaajennukset

Lisää tietokoneilla näytettäviin mainoksiisi julkisista lähteistä peräisin olevia sitaatteja tai arvioita. Lue tietoja arvostelulaajennuksista.

Tavoite: Ihmiset lataavat sovelluksen

Jos haluat saada ihmiset lataamaan sovelluksesi, käytä sovelluslaajennuksia.

Sovelluslaajennukset

Kannusta ihmisiä lataamaan sovelluksesi. Ominaisuus on käytettävissä Android- ja iOS-mobiililaitteissa, myös tableteissa. Lue tietoja sovelluslaajennuksista.

Laajennusten lisääminen
  1. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Mainokset ja laajennukset ja valitse sitten sivun yläosasta Laajennukset
  2. Klikkaa ensin pluspainiketta  ja valitse sitten laajennustyyppi, jonka haluat lisätä.
  3. Valitse, mille tasolle haluat lisätä laajennuksen. Saavutat parhaat tulokset valitsemalla joko tili- tai kampanjatason.
  4. Luo laajennus.
  5. Valitse Tallenna.
  6. Lisää seuraava laajennus noudattamalla samoja ohjeita.
LISÄÄ LAAJENNUKSIA NYT