Highlight-extensies gebruiken

Met highlights kunt u uw tekstadvertenties verbeteren omdat u hiermee scherpe aanbiedingen, zoals gratis verzending of 24-uurs klantenservice, promoot bij kopers. Klanten krijgen gedetailleerde informatie over uw bedrijf, producten en services, wanneer ze uw advertenties zien.

Hoe ze worden weergegeven

In aanvulling op uw advertentietekst worden er 2 tot 6 highlights weergegeven. Advertenties met highlight-extensies kunnen boven en onder de zoekresultaten van Google worden weergegeven. Eventuele highlight-extensies worden onder de advertentietekst weergegeven.

Voorbeeld

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe highlight-extensies op een computer kunnen worden weergegeven:

ABC Elektronica - Concurrerende prijzen
Advertentie www.example.com
Koop laptops, smartphones, videogames en meer bij ABC Elektronica.
Gratis verzending · 24-uurs klantenservice · Laagsteprijsgarantie

Voordelen

• U kunt uw zakelijke aanbod onder de aandacht brengen. Promoot populaire of unieke aspecten van uw bedrijf.
  • U kunt updaten zonder uw advertenties te wijzigen. Wijzig de highlight-tekst wanneer u wilt zodat u uw advertenties up-to-date houdt met speciale aanbiedingen. Bovendien kunt u de highlights bewerken zonder de prestatiestatistieken opnieuw in te stellen.
  • Highlights bieden veel flexibiliteit. Geef de datums, dagen van de week of tijdstippen op waarop de highlights mogen worden weergegeven.

Voordat u begint

Campagnetypen: highlight-extensies kunnen worden toegevoegd aan campagnes in het zoeknetwerk en aan campagnes in het zoeknetwerk die zijn aangemeld voor het Display Netwerk.

Tekenlimieten: Highlight-tekst is in de meeste talen beperkt tot maximaal 25 tekens of in het geval van double-byte-talen (zoals het Chinees, Japans en Koreaans) tot maximaal 12 tekens.

Instructies

Highlight-extensies maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens in het subpaginamenu op Extensies.
  3. Klik op de plusknop  en vervolgens op Highlight-extensie.
  4. Selecteer in het dropdownmenu 'Toevoegen' het niveau waarop u de highlight wilt toevoegen. U kunt kiezen tussen de niveaus Account, Campagne en Advertentiegroep.
    1. Maak een nieuwe highlight: deze instelling is standaard geselecteerd.
      • Klik op Geavanceerde opties om apparaatvoorkeuren in te stellen. Vink het selectievakje Mobiel aan om highlights voor mobiel te maken.
      • Typ een tekst in het veld Highlight-tekst.
    2. Een bestaande highlight gebruiken: klik op het keuzerondje naast Bestaande gebruiken.
      • Selecteer de highlights in de lijst die u wilt gebruiken.
  5. Klik op Opslaan.

Highlight-extensies bewerken

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens in het subpaginamenu op Extensies.
  2. Klik op de overzichtskaart Highlight.
  3. Zoek de highlight die u wilt bewerken. Klik in de kolom Highlight-extensie op het potloodje Bewerken naast de naam van de highlight en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Er wordt een venster geopend. Breng de gewenste wijzigingen aan in de gekozen highlight.
  5. Klik op Opslaan. Uw wijziging is van toepassing op de highlight-tekst in alle advertentiegroepen en campagnes die de highlight delen.

Highlight-extensies plannen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens in het subpaginamenu op Extensies.
  2. Klik op de overzichtskaart Highlight.
  3. Zoek de highlight die u wilt bewerken. Klik in de kolom Highlight-extensie op het potloodje Bewerken naast de naam van de highlight en klik vervolgens op Bewerken.
  4. Klik op het dropdownmenu Geavanceerde opties.
  5. Klik onder Startdatum op Kies datum en selecteer wanneer de highlight-extensie in uw advertenties moet worden weergegeven. Herhaal deze stappen om een einddatum te selecteren.
  6. Selecteer onder Extensieplanning de dagen en tijden waarop uw highlight-extensie in uw advertenties moet worden weergegeven. Alle tijden worden vermeld in de tijdzone van uw account.
  7. Klik op Planning toevoegen om extra perioden op te geven voor de weergave van de highlight-extensies.
  8. Klik op Opslaan.

Highlight-extensies verwijderen

1. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Advertenties en extensies en klik vervolgens in het subpaginamenu op Extensies.
  2. Klik op de overzichtskaart Highlight.
  3. Vink de selectievakjes aan naast de highlights die u wilt verwijderen.
  4. Klik in de blauwe balk op Verwijderen en selecteer Bevestigen.

Hoe highlights werken

U hoeft niets te betalen wanneer u highlight-extensies toevoegt, maar voor de klikken op uw advertentie worden de gebruikelijke kosten in rekening gebracht.

Hoeveel highlights er bij uw advertentie worden weergegeven en wanneer dit gebeurt, is mede afhankelijk van de volgorde van de highlights, de lengte ervan en hoe ze presteren.

Highlight-extensies op advertentiegroepniveau

• Standaard maakt een advertentiegroep gebruik van highlights die u op accountniveau heeft gemaakt.
  • Als u highlights op campagne- of op advertentiegroepniveau maakt, overschrijven deze highlights op respectievelijk account- of campagneniveau.
  • U kunt een highlight voor een advertentiegroep ook uitschakelen. Als u dit doet, worden alle highlights verwijderd die u in de advertentiegroep heeft gemaakt. Bovendien worden bij de betreffende advertenties geen highlights op campagneniveau meer weergegeven. Met andere woorden: er wordt bij de advertentiegroep geen highlight weergegeven.

Highlight-extensies op mobiele apparaten

• Highlights waarvoor de apparaatvoorkeur is ingesteld op mobiel, krijgen op mobiele apparaten voorrang op standaard-highlights.
  • Op desktops en laptops krijgen standaard-highlights voorrang op voor mobiele apparaten geoptimaliseerde highlights van hetzelfde type.
  • Als een campagne of advertentiegroep alleen voor mobiele apparaten geoptimaliseerde highlights bevat, worden deze mogelijk ook op desktops en laptops weergegeven. Als u dit wilt voorkomen, raden we u aan in uw campagne ook standaard-highlights op te nemen van hetzelfde type als de voor mobiele apparaten geoptimaliseerde highlights.

Praktische tips

• Verstrek op account- en campagneniveau meer algemene informatie die van toepassing is op uw gehele bedrijf (zoals '24/7 telefonische support') en verstrek op advertentiegroepniveau meer specifieke informatie (zoals 'ski's voor dames' of '20% korting op camera's').
  • Houd de tekst kort. Met kortere tekst kunnen er meer highlights in uw advertenties worden weergegeven. 'Gratis verzending' werkt waarschijnlijk beter dan 'We bieden gratis verzending'.
  • Wees specifiek. Geef klanten gedetailleerde informatie zodat ze kunnen bepalen of u heeft wat ze zoeken. Probeer 'Superzuinig: 1 op 30' in plaats van 'Laag brandstofverbruik'.