Skicka in en kampanj för policygranskning

Google tillhandahåller översatta versioner av vårt hjälpcenter. De är dock inte avsedda att ändra innehållet i våra policyer. Engelska är vårt officiella språk och den engelska versionen används som utgångspunkt för att tillämpa våra policyer. Om du vill läsa den här artikeln på ett annat språk kan du använda rullgardinsmenyn längst ned på sidan.

Om din annonskampanj avvisas eller begränsas till följd av policy kan du följa anvisningarna nedan för att överklaga beslutet.

Anvisningar

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.
  1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
    • För Annonser klickar du på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn.
      1. Klicka på Annonser.
    • För Tillgångar klickar du på rullgardinsmenyn Tillgångar i avsnittsmenyn.
      1. Klicka på Tillgångar.
  2. Håll pekaren över statusen Inte godkänd i kolumnen Status.
  3. Klicka på länken Överklaga om den är tillgänglig.

Obs! Om du inte ser den här länken tillåter motsvarande policy inte att en kampanj skickas in för granskning. Då måste du göra mindre ändringar i varje annons och spara dem för att utlösa en ny granskning.

4. Välj Bestrida beslutet eller Har gjort ändringar för att följa policyn under Anledning till överklagande.
  5. Välj vilka annonser du vill överklaga under Överklaga följande.
  6. Klicka på Skicka.

Kontrollera status på överklagande

Efter överklagandet kan du alltid kontrollera granskningsstatusen i Policyhanteraren.

1. Klicka på ikonen Verktyg Tools Icon i ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på rullgardinsmenyn Felsökning i avsnittsmenyn.
  3. Klicka på Policyhanteraren.
  4. På fliken Historik över överklaganden hittar du information om alla annonser du har överklagat.
    • Kolumnen Status visar om överklagandet fortfarande pågår eller har avslutats.
    • Kolumnen Resultat visar resultaten av överklagandet, bland annat för hur många annonser policystatusen har uppdaterats efter granskningen.

Ytterligare rättigheter enligt EU:s förordning om digitala tjänster

Användare och annonsörer i EU kan ha ytterligare möjligheter till prövning. Läs mer om dessa eventuella möjligheter här.