Skapa och schemalägga resultatrapporter från ditt förvaltarkonto

Du kan skapa, ladda ned och hantera resultatrapporter på konto- och kampanjnivå för alla hanterade konton, också sådana som är länkade till underansvarigas konton.

I denna artikel beskriver vi grunderna för att skapa och hantera rapporter i ditt förvaltarkonto.

Redigera rapporter i ditt förvaltarkonto

För vissa annonsörer kan du ladda ned förvaltarkontorapporter i den nya Google Ads-upplevelsen som du skapade i den tidigare upplevelsen. Däremot kan du inte göra några ändringar i rapporterna när du använder den nya upplevelsen.

Ladda ned rapporter på kontonivå

På sidorna Resultat, Inställningar för underkonto och Budget i ditt förvaltarkonto kan du ladda ned rapporter på kontonivå för alla dina kundkonton eller bara de konton du själv väljer. Gör så här:

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.

2. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster.
  3. Se till att tabellen innehåller det datumintervall och de kolumner, filter och segment du vill ha med i rapporten. Segment som du har tillämpat på informationen i tabellen visas som kolumner i rapporten.
  4. Klicka på nedladdningsikonen En bild på nedladdningsikonen för Google Ads och Merchant Center.
  5. Välj ett rapportformat (till exempel CSV eller PDF). Rapporten laddas ned automatiskt.

Skapa och hantera rapporter från sidan Rapporter

På sidan Rapporter i ditt förvaltarkonto kan du skapa, hantera och schemalägga rapporter för alla konton du hanterar. Alla schemalagda rapporter och upp till 100 icke schemalagda rapporter sparas och visas på sidan Rapporter. Denna summa räknas inte in i antalet rapporter som du kan spara i rapportcentret för de enskilda kundkontona. När gränsen nås ersätts de gamla rapporterna av nya.

Så här skapar du en rapport från sidan Rapporter:

1. Klicka på rapportikonen högst upp till höger i ditt konto och välj Rapporter.
  2. Klicka på plusknappen högst upp till vänster på sidan och välj hur rapportinformationen ska presenteras (som en tabell eller ett diagram).

Den nya rapporten öppnas i rapportredigeraren. Anpassa rapporten med hjälp av alternativen nedan.

Tips

I stället för att skapa en helt ny rapport kan du klicka på rullgardinsmenyn Fördefinierade rapporter på sidan Rapporter och välja bland en uppsättning fördefinierade rapporter som visar särskilda aspekter av din data. Läs mer om fördefinierade rapporter. För förvaltarkonton finns ytterligare en fördefinierad rapport – rapporten Konton som innehåller grundläggande resultatdata om kontona du hanterar.

Rapportformat

Du kan ladda ned rapporterna i något av följande format:

• Excel .csv

• .csv
  • .tsv
  • .xml
  • .csv.gz
  • .pdf
  • .xml.gz

Datumintervall

Du kan filtrera rapportinformationen efter datum genom att klicka på datumväljaren högst upp till höger i rapportredigeraren och välja bland förvalda datumintervall eller Anpassad om du vill ange ett eget datumintervall. Du kan även jämföra två olika datumintervall i en rapport. Klicka på växlingsknappen Jämför längst ned till vänster i datumväljaren och välj två datumintervall som du vill jämföra.

Segment

Använd segment i rapporterna på samma sätt som i dina kundkonton. När du visar en rapport klickar du på segmentikonen Segmentera och väljer sedan det alternativ som du vill segmentera data efter, till exempel Klicktyp eller Enhet.

Konton och kampanjer

Du kan välja att rapporterna ska visa data om alla dina kundkonton och kampanjer eller bara om de konton och kampanjer du väljer.

Så här visar du data om specifika konton:

1. Klicka på pennikonen Redigera bredvid Alla konton högst upp till höger i rapportredigeraren.
  2. Välj på rullgardinsmenyn om du vill visa konton efter kontonamn eller kontoetikett.
  3. Markera rutan vid kontona som ska ingå i rapporten.
  4. Klicka på Spara. Om du väljer fler än ett konto visas en förhandsgranskning av rapporten där viss data är nedtonad. Ladda ned rapporten om du vill se data om alla valda konton.

Rader och kolumner

När du skapar en ny rapport kan du bestämma exakt vilken data som ska tas med i rapporten. Du kan lägga till rader och kolumner i rapporten genom att dra rutor från det vänstra sidofältet till det blå området mitt på sidan. Ta bort rutor genom att klicka på X vid rutans namn.

Om du i stället väljer att öppna en av de fördefinierade rapporterna innehåller den en särskild uppsättning standardrader och kolumner. Du lägger till eller tar bort kolumner från fördefinierade rapporter på samma sätt som för rapporter du skapar själv.

Utöver standardkolumnerna som du kan lägga till i en rapport kan du använda följande kolumner för förvaltarkonton:

• Konto: kontonamnet som angavs av personen som skapade kontot
  • Kund-id: Google Ads-kontots kund-id
  • Etiketter på konto: etiketterna som du har sparat på kontonivå

Filter

Använd filter när du endast vill ta med de uppgifter som intresserar dig mest i rapporten.

Viktigt! Nivåfilter tillämpas inte på rapporten. Om du till exempel tillämpar filtret Direktlänkat innehåller resultaten fortfarande kunder som inte är direktlänkade. Raden Totalt filtrerade innehåller alla konton och kampanjer som är kopplade till förvaltarkontot.
  1. Klicka på filterikonen Filter högst upp till höger på sidan.
  2. Välj ett filtreringsalternativ och skapa ditt filter.
    • I alla rapportfilter kan du välja objekt på en lista.
    • Med vissa rapportfilter kan du även definiera filtervillkor. Du kan till exempel använda ett rapportfilter som endast visar annonser som har fått minst 1 000 klick.
  3. Klicka på Använd när filtret är klart.

Du kan skicka en engångsrapport via e-post eller regelbundet skicka den via e-post till dig själv eller användare som har åtkomst till ditt konto. Tänk på att användare som endast har e-poståtkomst till ditt förvaltarkonto får rapporter om du väljer att dela rapporten med alla kontoanvändare med åtkomst för att visa rapporter. Läs mer om hur du delar rapporten via e-post.

Redigera sparade rapporter

När du har skapat en rapport visas den på sidan Rapporter med uppgifter om bland annat när den skapades och av vem. Ikonen vid rapporten visar att du kan redigera den. Klicka på en rapport för att göra ändringar i den med hjälp av rapportredigeraren. Läs mer om hur du anpassar dina rapporter med rapportredigeraren.