Kehitysraporttien luominen ja ajoittaminen hallinnoijan tililtä

Voit luoda, ladata ja hallinnoida tilitason ja kampanjatason kehitysraportteja kaikilla hallinnoiduilla tileilläsi, myös hallinnoijan tilin alitileihin linkitetyillä tileillä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja hallinnoida raportteja hallinnoijan tililtäsi.

Raporttien muokkaaminen hallinnoijan tilillä

Jotkut mainostajat voivat ladata uudessa Google Adsissa hallinnoijan tilien raportteja, jotka on luotu aiemmalla versiolla. Näihin raportteihin ei kuitenkaan voi uudessa versiossa tehdä muutoksia.

Tilitason raporttien lataaminen

Voit ladata kaikkien tai vain valitsemiesi hallinnoitujen tilien tilitason raportteja hallinnoijan tilisi Kehitys-, Hallinnointi- ja Budjetti-sivuilta Toimi näin:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilillesi.

2. Klikkaa vasemmalla olevasta sivuvalikosta Tilit.
  3. Varmista, että taulukko sisältää ajanjakson, sarakkeet, suodattimet ja segmentit, jotka haluat sisällyttää raporttiin. Taulukon dataan valitut segmentit näkyvät raportissa sarakkeina.
  4. Klikkaa latauskuvaketta download icon.
  5. Valitse raportin muoto (esim. .csv tai .pdf). Raporttisi lataaminen käynnistyy automaattisesti.

Raporttien luominen ja hallinta Raportit-sivulta

Hallinnoijan tilisi Raportit-sivulta voit luoda, hallinnoida ja ajoittaa kaikkien hallinnoimiesi tilien raportteja. Tallennamme kaikki ajoitetut raporttisi sekä enintään sata ajoittamatonta raporttia, ja voit katsella niitä Raportit-sivulla. Tämä kokonaismäärä ei vaikuta yksittäisten hallinnoitujen tiliesi raporttikeskukseen tallennettavissa olevien raporttien määrään. Kun olet saavuttanut rajan, vanhat raportit korvataan uusilla.

Näin luot raportin Raportit-sivulla:

1. Klikkaa tilisi oikeasta yläkulmasta raportointikuvaketta  ja valitse Raportit.
  2. Klikkaa sivun vasemmasta yläkulmasta pluspainiketta  ja valitse raporttien datan esitysmuoto (taulukko tai kaavio).

Uusi raporttisi aukeaa raportin muokkaustyökalussa. Voit muokata raporttiasi alla kuvatuilla tavoilla.

Vinkki

Jos et halua luoda raporttia tyhjästä, voit klikata Raportit-sivun avattavaa Ennalta määritetyt raportit ‑valikkoa ja valita haluamasi vaihtoehdon valmiista raporteista, joista saat vastauksia tiettyihin dataasi liittyviin kysymyksiin. Lue lisätietoja ennalta määritetyistä raporteista. Hallinnoijan tileille on saatavilla ylimääräinen ennalta määritetty Tili-raportti, josta näet hallinnoimiesi tilien perustason kehitysdatan.

Raporttimuodot

Voit ladata raportteja missä tahansa seuraavista muodoista:

• Excel .csv

• .csv
  • .tsv
  • .xml
  • .csv.gz
  • .pdf
  • .xml.gz

Ajanjakso

Jos haluat suodattaa raportin datan päivämäärän mukaan, klikkaa raportin muokkaustyökalun oikeassa yläkulmassa näkyvää ajanjaksovalitsinta. Valitse sitten jokin ennalta valituista ajanjaksoista tai määritä haluamasi ajanjakso valitsemalla Muokattu. Voit myös luoda raportin, joka sisältää kahden eri ajanjakson datan vertailun. Klikkaa tällöin ajanjaksovalitsimen vasemmassa alakulmassa olevaa Vertaa-valitsinta ja valitse vertailuun kaksi eri ajanjaksoa.

Segmentit

Voit valita raportteihisi segmenttejä samalla tavalla kuin hallinnoiduilla tileilläsi. Avaa raportti ja klikkaa segmenttikuvaketta Segment. Valitse sitten, minkä mukaan haluat ryhmitellä datasi (esim. Klikkaustyyppi tai Laite).

Tilit ja kampanjat

Voit valita, että raporteissa näytetään joko kaikkien tai vain valitsemiesi hallinnoitujen tilien ja kampanjoiden data.

Jos haluat nähdä raporteissa vain tiettyjen tilien datan, toimi seuraavasti:

1. Klikkaa raportin muokkaustyökalun oikeasta yläkulmasta Kaikki tilit ‑kohdan vierestä kynäkuvaketta Muokkaa.
  2. Valitse avattavasta valikosta, haluatko nähdä tilit nimen vai tunnisteen mukaan.
  3. Klikkaa raporttiin lisättävien tilien vieressä olevaa ruutua.
  4. Valitse Tallenna. Jos valitset useita tilejä, näet esikatselun tulevasta raportista, jossa osa datasta näkyy himmennettynä. Jos haluat katsella kaikkien valittujen tilien tietoja, lataa raportti.

Rivit ja sarakkeet

Kun luot uuden raportin, voit päättää heti, mitä dataa haluat sisällyttää raporttiin. Voit lisätä raporttiin rivejä ja sarakkeita vetämällä osioita vasemmasta sivuvalikosta keskellä sivua näkyvälle siniselle alueelle. Voit poistaa osioita klikkaamalla osion nimen vieressä näkyvää X-merkkiä.

Jos valitset jonkin valmiin ennalta määritetyn raportin sen sijaan, että luot uuden raportin, kyseinen raportti sisältää oletuksena tietyt rivit ja sarakkeet. Voit lisätä tai poistaa sarakkeita ennalta määritetystä raportista samalla tavalla kuin itse luomistasi raporteista.

Raporttien vakiosarakkeiden lisäksi hallinnoijan tilien raportteihin on mahdollista lisätä seuraavia sarakkeita:

• Tili eli tilin luoneen käyttäjän antama tilin nimi
  • Asiakastunnus eli Google Ads ‑tilin asiakastunnus
  • Tilin tunnisteet eli tunnisteet, jotka olet tallentanut tilitasolla.

Suodattimet

Suodattimilla voit sisällyttää raporttiisi ainoastaan kaikkein kiinnostavimman datan.

1. Klikkaa sivun oikeasta yläkulmasta suodatinkuvaketta Suodatin.
  2. Valitse suodatusvaihtoehto ja luo suodattimesi.
    • Kaikissa raporttisuodattimissa voi valita vaihtoehtoja luettelosta.
    • Joissakin raporttisuodattimissa voit myös määrittää suodattimen ehdon. Voit esimerkiksi käyttää raporttisuodatinta, jonka avulla raportissa näytetään ainoastaan vähintään tuhat klikkausta saaneet mainokset.
  3. Kun suodatin on valmis, klikkaa Käytä

Voit lähettää raportin sähköpostilla kertaluonteisesti tai määrittää, että raportti lähetetään määräajoin sinulle ja muille sellaisille käyttäjille, joilla on tilisi käyttöoikeus. Muista, että käyttäjät, joilla on hallinnoijan tilisi Vain sähköposti ‑käyttöoikeudet, saavat raportteja, jos valitset raportin jakamisasetukseksi Kaikki tilin käyttäjät, joilla on raporttien lukuoikeus.  Lue lisätietoja raportin jakamisesta sähköpostitse.

Tallennettujen raporttien muokkaaminen

Kun olet luonut raportin, se näkyy Raportit-sivullasi. Raportin yhteydessä näkyy tietoja muun muassa siitä, koska raportti on luotu ja kuka sen on luonut. Raportin vieressä näkyvä kuvake ilmaisee, että raporttia voi muokata. Klikkaamalla raporttia voit muokata sitä raportin muokkaustyökalussa. Lue lisää raporttien muokkaamisesta raportin muokkaustyökalun avulla.