Kehitysraporttien luominen ja ajoittaminen hallinnoijan tililtä

Voit luoda, ladata ja hallinnoida tilitason ja kampanjatason kehitysraportteja kaikilla hallinnoiduilla tileilläsi, myös hallinnoijan tilin alitileihin linkitetyillä tileillä.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja hallinnoida raportteja hallinnoijan tililtäsi.

Raporttien muokkaaminen hallinnoijan tilillä

Jotkut mainostajat voivat ladata uudessa Google Adsissa hallinnoijan tilien raportteja, jotka on luotu aiemmalla versiolla. Näihin raportteihin ei voi kuitenkaan uudessa versiossa tehdä muutoksia.

Ohjeet

Uusi Google Ads on nyt useimpien käyttäjien ainoa tapa hoitaa tilejä. Jos käytät edelleen aiempaa AdWordsia, valitse alta AiempiLisätietoja

Tehokkuusraporttien hallinta

Voit luoda, ladata ja hallinnoida tilitason ja kampanjatason kehitysraportteja joko kaikilla hallinnoiduilla tileilläsi, mukaan lukien alitilivastaavan tileihin linkitetyillä tileillä, tai vain valitsemillasi tileillä. Tämän jälkeen voit ajoittaa raporttien lähettämisen sähköpostitse määrittämillesi käyttäjille.

Kampanjatason raporttien lataaminen

Hallinnoijan tilin Kampanjat-välilehdellä voit ladata kampanjatason raportteja kaikilta hallinnoimiltasi tileiltä tai vain valitsemiltasi tileiltä käyttämällä latauspainiketta Latauspainike – samalla tavalla kuin yksittäisiä AdWords-tilejä käytettäessä. Hallinnoijan tilillä voi käyttää samoja kampanjoihin liittyviä sarakkeita kuin yksittäisillä AdWords-tileillä. Lisäksi käytettävissä ovat Tilin nimi- ja Tilin tunnisteet -sarakkeet.

Voit ladata tehokkuusraportteja hallinnoijan tilisi Kampanjat-välilehdeltä seuraavasti:

1. Kirjaudu hallinnoijan tilillesi osoitteessa https://adwords.google.fi.
  2. Klikkaa Kampanjat-välilehteä.
  3. Varmista, että taulukko sisältää ajanjakson, sarakkeet, suodattimet ja segmentit, jotka haluat sisällyttää raporttiin. Taulukon tietoihin valitut segmentit näkyvät raportissa sarakkeina.
  4. Avaa latauspaneeli klikkaamalla painiketta Latauspainike taulukon yläpuolella olevasta työkalupalkista.
  5. Valitse raportin tiedostotyyppi avattavasta Muoto-valikosta.
  6. Klikkaa Lataa.

Raporttien luominen ja hallinta Raportit-välilehdellä

Hallinnoijan tilin Raportit-välilehdellä voit luoda, hallita ja ajoittaa raportteja kaikille hallinnoimillesi tileille. Tallennamme kaikki ajoitetut raporttisi ja enintään 100 ajoittamatonta raporttia. Voit tarkastella näitä raportteja Raportit-välilehdellä. Tämä kokonaismäärä ei vaikuta yksittäisten hallinnoitujen tiliesi raporttikeskukseen tallennettavissa olevien raporttien määrään. Kun olet saavuttanut rajan, vanhat raportit korvataan uusi

Voit luoda raportin Raportit-välilehdellä seuraavasti:

1. Klikkaa hallinnoijan tilin Raportit-välilehdellä +Luo raportti. Voit muokata raporttiasi alla kuvatuilla tavoilla.
  2. Kun olet tehnyt kaikki valinnat, luo raportti klikkaamalla Luo.

Seuraavassa ovat kaikki raportin luontivaihtoehdot:

Raporttityypit

Voit luoda kehitysraportteja seuraavilta aloilta:

Mainoslaajennusraportit:

• Sovelluksen laajennuksen kehitys
  • Puhelulaajennuksen kehitys
  • Tarjouslaajennuksen kehitys
  • Sivustolinkkilaajennuksen kehitys
  • Sijaintilaajennuksen kehitys
  • Kampanjatason mainoslaajennuksen kehitys
  • Huomiotekstilaajennuksen kehitys
  • Arvostelulaajennuksen kehitys

Ulottuvuusraportit:

• Kohde-URL-osoitteen kehitys
  • Maantieteellinen kehitys
  • Käyttäjän sijaintien kehitys
  • Hakutermin kehitys
  • Maksettujen ja orgaanisten kehitys
  • Ilmaisten klikkausten kehitys
  • Puhelutietojen kehitys

Display-verkoston raportit:

• Aiheen kehitys
  • Automaattisen sijoittelun kehitys (URL-osoite)
  • Automaattisen sijoittelun kehitys (verkkotunnus)
  • Ohjatun sijoittelun kehitys (URL-osoite)
  • Ohjatun sijoittelun kehitys (verkkotunnus)

Muut raportit:

• Tilin kehitys
  • Kampanjan kehitys
  • Mainosryhmän kehitys
  • Mainoksen kehitys
  • Avainsanan kehitys
  • Yleisön kehitys
  • Automaattisen kohteen kehitys
  • Videokampanjan kehitys
  • Kampanjatiedot
  • Mainosryhmän tiedot
Raporttimuodot

Voit ladata raportteja missä tahansa seuraavista muodoista:

• Excel .csv
  • .csv
  • .tsv
  • .xml
  • .csv.gz
  • .pdf
  • .xml.gz
Ajanjakso

Voit laatia raportin ennalta valitulta ajanjaksolta tai valita Muokattu-vaihtoehdon, jos haluat määrittää oman ajanjakson. Laadi kahta ajanjaksoa vertaava raportti avattavaa Verrattuna ajanjaksoon ‑valikkoa käyttämällä.

Segmentit

Voit käyttää segmenttejä raporteissasi paljolti samalla tavalla kuin hallinnoiduilla tileilläsi. Aloita klikkaamalla Lisää segmentti ja valitse sitten haluamasi ryhmittelyvaihtoehto, kuten Verkosto, Klikkaustyyppi tai Laite.

Tilit ja kampanjat

Voit valita, että raporteissasi näytetään kaikkien hallinnoitujen tilien ja kampanjoiden tiedot tai vain valitsemiesi tilien ja kampanjoiden tiedot.

• Kaikki tilit ja kampanjat: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat näyttää tiedot kaikista hallinnoiduista tileistäsi ja niiden kampanjoista.
  • Valitse tilit ja kampanjat: Valitse tämä vaihtoehto, jos haluat valita tiettyjä hallinnoituja tilejä ja kampanjoita tähän raporttiin. Voit paikantaa tiettyjä tilejä ja kampanjoita hakutoiminnolla. Saat kampanjat näkyviin klikkaamalla tilin nimen vieressä olevaa +-painiketta. Klikkaa tähän raporttiin lisättävien tilien tai kampanjoiden vieressä olevaa Lisää-painiketta.
  • Tilin tunnisteet: Valitse tilit niiden tunnisteiden perusteella. Klikkaa raporttiin sisällytettävien tunnisteiden vieressä olevaa Lisää-painiketta.
Sarakkeet

Jokaisella raporttityypillä on omat oletussarakkeensa. Voit valita Tämän raporttityypin oletussarakkeet ‑vaihtoehdon, jos haluat tarkastella vain näitä oletussarakkeita, tai Valitse sarakkeet ‑vaihtoehdon, jos haluat valita tietyt sarakkeet tarkasteltaviksi. Voit tarkastella eri sarakeluokkia Sarakkeet-valintanappivaihtoehtojen alla olevasta avattavasta Tietojen tarkkuus ‑valikosta. Jos tallennat sarakejoukon, sarakkeet pysyvät tallennettuina hallinnoijan tilissä, vaikka tilien laajuutta muutettaisiin.

Muistettavaa

• Useita valuuttoja käyttävien useiden tilien tietoja näytettäessä emme näytä summia hintasarakkeissa, kuten Budjetti-, Hinta- ja Keskimääräinen klikkauskohtainen hinta ‑sarakkeissa, sekä konversioarvoihin liittyvissä sarakkeissa.
  • Useiden tilien tietoja näytettäessä emme näytä kilpailukykytietoihin liittyvien sarakkeiden summia, kuten näyttökertojen osuutta tai hakusuppiloita.

Saat seuraavat tilitietoihin liittyvät sarakevaihtoehdot näkyviin valitsemalla avattavasta valikosta Tietojen tarkkuus ‑vaihtoehdon:

• Asiakkaan nimi
  • Yrityksen nimi
  • Asiakastunnus (oletusarvo)
  • Mainosryhmä

Saat seuraavat sarakevaihtoehdot näkyviin valitsemalla avattavasta valikosta Attribuutit-vaihtoehdon:

• Aikavyöhyke
  • Valuutta
  • Mainosryhmän tila
  • Kampanjan tila
  • Avainsanan tila
  • Tila
  • Hakutyyppi
  • Laatupisteet
  • Arvioitu ensimmäisen sivun hintatarjous
  • Arvioitu sivun yläosan hintatarjous
  • Korkein CPC
  • Korkein vCPM
  • Kohde-URL-osoite
  • Tunnisteet

Saat seuraavat sarakevaihtoehdot näkyviin valitsemalla avattavasta valikosta Kehitys-vaihtoehdon:

• Klikkaukset (oletus)
  • Näyttökerrat (oletus)
  • Kelpaamattomat klikkaukset
  • Kelpaamattomien klikkausten osuus
  • Klikkausprosentti (oletus)
  • Keskim. CPC (oletus)
  • Keskim. vCPM (oletus)
  • Haun näyttökertojen osuus
  • Tarkan haun näyttökertojen osuus
  • Haun menetettyjen näyttökertojen osuus (sijoitus)
  • Haun menetettyjen näyttökertojen osuus (budjetti)
  • Display-verkoston osuus näyttökerroista
  • Display-verkoston menetettyjen näyttökertojen osuus (sijoitus)
  • Display-verkoston menetettyjen näyttökertojen osuus (budjetti)
  • Kustannukset (oletus)
  • Keskimääräinen sijainti (oletus)
  • Välitön poistumisprosentti
  • Keskimääräiset näyttökerrat
  • Keskimääräinen sivustolla käytetty aika
  • Uusien istuntojen %

Saat seuraavat sarakevaihtoehdot näkyviin valitsemalla avattavasta valikosta Konversiot-vaihtoehdon:

• Konversiot
  • Konversioprosentti
  • Kulut / konversiot
  • View-through-konversiot
  • View-through-konversioprosentti
  • Konversioarvo yhteensä
  • Arvo/konversiot
  • Konversioarvo/kustannukset
  • Konversioarvo/klikkaus
  • Myyntikonversiot
  • Myyntikonversion arvo
  • Liidikonversiot
  • Liidikonversion arvo
  • Liittymiskonversiot
  • Liittymiskonversion arvo
  • Näyttökertakonversion arvo
  • Näyttökertakonversiot
  • Muut konversiot
  • Muun konversion arvo
  • Arvioidut konversiot yhteensä
  • Kustannukset / arvioidut konversiot yhteensä
  • Arvioitu konversioprosentti yhteensä
  • Arvioitu konversioarvo yhteensä
  • Arvioitu konversioarvo yhteensä / kustannukset
  • Arvo / arvioidut konversiot yhteensä
  • Arvioitu konversioarvo yhteensä / klikkaus
  • Arvioidut laitteidenväliset konversiot
Suodattimet

Suodattimilla voit sisällyttää raporttiisi ainoastaan kaikkein kiinnostavimmat ​​tiedot.

1. Klikkaa ensimmäistä avattavaa valikkoa, siirry halumaasi suodatintyyppiin (Konversiot, Kehitys, Attribuutit, Tietojen tarkkuus, Verkosto) ja valitse vaihtoehto nuolen oikealla puolella olevasta luettelosta.
  2. Valitse muut suodatinvaihtoehdot käytettävissä olevista avattavista valikoista.
  3. Voit lisätä suodattimen tälle raportille klikkaamalla Lisää toinen ja toimimalla edellä kuvatulla tavalla.
Sähköposti ja aikatauluraportti

Voit valita, että raportti lähetetään sähköpostitse sinulle itsellesi tai muille hallinnoijan tilin käyttäjille. Kun olet klikannut Raportit-välilehden +Luo raportti ‑vaihtoehtoa, valitse Sähköposti ja aikatauluraportti ja valitse sitten jokin seuraavista vaihtoehdoista:

• Ei kukaan (sähköposteja ei tarvita): tämä on oletusasetus, sähköposteja ei lähetetä.
  • Ainoastaan minä: raportti lähetetään hallinnoijan tiliin kirjautuneen hallinnoijan sähköpostiosoitteeseen.
  • Kaikki tilin käyttäjät, joilla on raporttien lukuoikeus: raportti lähetään kaikille hallinnoijan tilin käyttäjille, joille on annettu raporttien lukuoikeus.
  • Tietyt tilin käyttäjät ja minä: valitse hallinnoijan tilin käyttäjät, joille haluat lähettää raportin.

Raporttien sähköpostikäyttömahdollisuus on sidoksissa hallinnoijan tilin käyttöoikeuksiin. Jos haluat lähettää raportin jollekulle, joka ei kirjaudu suoraan hallinnoijan tilillesi, sinun on lisättävä hänet vain sähköpostin käyttöoikeudet saaneena käyttäjänä. Käyttäjät, joilla on vain sähköpostin käyttöoikeudet, eivät voi kirjautua tilillesi. He voivat vain ottaa vastaan tiliä koskevia ilmoituksia, raportteja ja muita ilmoituksia sähköpostitse.

Voit lisätä vain sähköpostin käyttöoikeudet saaneen käyttäjän tilivastaavan tilillesi seuraavasti:

1. Klikkaa yläkulmasta rataskuvaketta  ja valitse Tilin asetukset.
  2. Valitse reunassa olevasta navigointipalkista Tilin käyttöoikeudet.
  3. Klikkaa + Käyttäjä.
  4. Anna käyttäjän sähköpostiosoite ja nimi (valinnainen).
  5. Klikkaa avattavaa Käyttöoikeustaso-valikkoa ja valitse Vain sähköpostin käyttöoikeudet.

Raportin ajoittaminen

Voit valita, että raportti lähetetään sähköpostitse vain kerran (tämä on oletus), tai määrittää aikataulun. Voit luoda aikataulun klikkaamalla avattavaa valikkoa ja valitsemalla, kuinka usein haluat, että raportti lähetetään edellä määrittämillesi vastaanottajille.

Raporttien hallinta

Kun olet luonut raportin, se näkyy Raportit-välilehdelläsi olevassa taulukossa. Taulukosta ilmenevät kunkin raportin asetukset, luontiaika ja laatija.

Tämän taulukon Toiminnot-sarakkeessa voi suorittaa raportin, muokata sitä tai luoda toisen samankaltaisen raportin.

Raportin suorittaminen:

1. Valitse muodostettavan raportin Toiminnot-sarakkeessa Suorita.
  2. Valitse raportin päättymispäivä.
  3. Valitse Suorita.

Raportin muokkaaminen:

1. Valitse muutettavan raportin Toiminnot-sarakkeessa Muokkaa.
  2. Tee muutokset asetuksiin Muokkaa raporttia ‑ikkunassa.
  3. Kun olet valmis, klikkaa Tallenna.

Sellaisen raportin luominen, joka on samankaltainen kuin aiemmin luotu raportti:

1. Valitse uuden raportin perustana käytettävän raportin Toiminnot-sarakkeesta Luo samankaltainen.
  2. Valitsemasi raportin perusteella valitut asetukset näkyvät raportin Lataa ja ajoita raportti ‑ikkunassa. Luo uusi raportti tekemällä tarvittavat muutokset.
  3. Klikkaa Luo.