Om annonsförslag

Denna artikel gäller endast annonsförslag för kampanjer i söknätverkskampanjer. Läs mer om annonsförslag för smarta kampanjer.

Annonsförslag är varianter av dina befintliga textannonser som kan förbättra resultatet av dina söknätverkskampanjer.

Undersökningar har visat att annonsgrupper med tre eller fler annonser av hög kvalitet kan få mellan 5 och 15 % fler klick eller konverteringar än annonsgrupper med endast en annons, förutsatt att annonsväxlingen har optimerats. Ju fler annonser du har, desto fler möjligheter har du att visa det perfekta budskapet för varje sökning en användare gör.

Annonsförslag visas först på sidan Rekommendationer, där du kan välja att tillämpa, redigera eller ignorera dem. Annonsförslag som är märkta med ”automatisk tillämpning” börjar visas efter 14 dagar om ingen åtgärd vidtas. Du kan se högst 50 annonsförslag per vecka för varje konto. Eftersom programmet enbart gäller annonsgrupper vars resultat går att förbättra, visas annonsförslag bara för en liten del av annonsgrupperna. Du kommer alltså inte att se förändringar för de allra flesta konton eller annonsgrupper, och får kanske bara några få annonsförslag per konto.

Potentiella fördelar

• Spara tid på att skapa varianter av befintliga annonser.
  • Optimera kostnadsfritt din annonstext.

Så fungerar annonsförslag

Annonsförslag kan visas automatiskt för annonsörer som visar annonser på något av de språk som stöds (se listan nedan). Annonsförslagen tillämpas automatiskt 14 dagar efter att de skapades, om du inte tillämpar, redigerar eller ignorerar dem manuellt i förhand.

Annonsförslag som tillämpas automatiskt visas märkta med ”Automatiskt tillämpat förslag” på sidan Annonser och tillägg. Google aviserar dig dessutom på olika sätt om att dessa annonser har skapats. Du har full kontroll över om du vill tillämpa, ignorera, pausa eller redigera dem.

Språk som stöds

Du kan se annonsförslag på sidan Rekommendationer om du visar annonser på något av följande språk:

• danska
  • nederländska
  • engelska
  • finska
  • franska
  • tyska
  • italienska
  • japanska
  • norska
  • polska
  • portugisiska
  • ryska
  • spanska
  • svenska

Obs! Alla konton oavsett språk kan välja bort automatiskt tillämpade annonsförslag.

Aviseringar

När du har angett att nya annonsförslag ska tillämpas automatiskt aviseras du på följande sätt:

• Du får ett e-postmeddelande med en länk för att granska annonsförslagen. Uppdatera dina e-postaviseringar.
  • Det visas ett meddelande vid aviseringsikonen Meddelanden i ditt Google Ads-konto om att annonsförslagen snart tillämpas automatiskt.
  • När du klickar på aviseringsikonen får du veta vilken dag annonsförslagen tillämpas automatiskt. Du uppmanas också att granska annonsförslagen.
  • På sidan Rekommendationer anges när annonsförslagen tillämpas automatiskt och du uppmanas att tillämpa eller ignorera dem.
  • Eventuella annonsförslag som tillämpas automatiskt efter 14 dagar märks som ”Automatiskt tillämpat annonsförslag” på sidan Annonser och tillägg.
Obs! För förvaltarkonton kan du få kombinerade aviseringar om annonsförslag om flera konton tar emot annonsförslag samtidigt.

Kontrollgrupp

• På sidan Rekommendationer kan du tillämpa, ignorera eller redigera annonsförslag, antingen enskilt eller i grupp.
  • När annonsförslag har tillämpats kan du redigera, ta bort eller pausa dem precis som vanliga annonser.
  • Du kan ange inställningarna för annonsförslag via kontoinställningarna.

Obs! Du kan få fler annonsförslag i framtiden även om du ignorerar annonsförslag.

Undantag enligt policyerna

Om någon av dina annonser i annonsgruppen har begränsat godkännande eller har avvisats skapas inga annonsförslag för den annonsgruppen. Detta kan bland annat inbegripa annonser i kategorier som hasardspel, alkohol, läkemedel och lönedagslån. Läs mer om annonser med begränsat godkännande.

Obs! Annonsgrupper som har begränsat godkännande på grund av varumärken kan få annonsförslag. När annonsförslag har tillämpats genomgår annonserna de vanliga varumärkeskontrollerna.

Så skapas annonsförslagen

För att förbättra resultatet används en kombination av mänsklig granskning och maskininlärning för att skapa annonsförslag av hög kvalitet. Som grund för annonsförslagen används relevant innehåll från ditt konto, som dina befintliga annonser, dina tillägg och din målsida. Google använder också ytterligare signaler, som sökord och inriktning, för att optimera annonstexten.

Vanliga frågor

Hur håller jag reda på annonsförslagen över tid?

Om annonserna tillämpades automatiskt på din annonsgrupp är de märkta som ”Automatiskt tillämpat annonsförslag” redan i annonstabellen. På sidan Annonser och tillägg finns även en motsvarande kolumn med namnet Automatiskt tillämpat annonsförslag där du kan filtrera annonserna. Om du godkänner annonsförslag manuellt läggs annonserna till i ditt konto som standardtextannonser utan någon särskild etikett.

Vilka kampanjer/annonsgrupper är kvalificerade för annonsförslag?

Annonsförslag kan visas för alla sökannonsgrupper på något av följande språk, med annonsväxling inställd för optimering och vars resultat skulle kunna förbättras.
  • danska
  • nederländska
  • engelska
  • finska
  • franska
  • tyska
  • italienska
  • japanska
  • norska
  • polska
  • portugisiska
  • ryska
  • spanska
  • svenska
Obs! Alla konton oavsett språk kan välja bort automatiskt tillämpade annonsförslag.

Kan jag redigera annonsförslag?

På sidan Rekommendationer kan du antingen klicka på Använd vid annonsförslagen eller vänta på att de ska tillämpas automatiskt. När annonsförslagen har lagts till kan du redigera, pausa eller radera dem när som helst.

Om annonsförslaget har tillämpats automatiskt märkts det som ”Automatiskt tillämpat annonsförslag”. Om du redigerar ett annonsförslag försvinner märkningen och annonsen visas inte längre i kolumnen Automatiskt tillämpat annonsförslag i annonstabellen.

Så här redigerar du annonsförslag innan de tillämpas:

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Rekommendationer på sidmenyn till vänster.
  3. Om du ser ett annonsförslagskort klickar du på Visa (antal) förslag längst ned på kortet.
  4. Klicka på Visa längst ned till höger om förslaget du vill redigera.
  5. Uppdatera din annons efter dina önskemål och klicka sedan på Använd längst ned till höger för att tillämpa ändringarna och visa annonsen.

Var hittar jag annonsförslag i Google Ads?

Annonsförslagen finns på sidan Rekommendationer för Google Ads-konton. Detta gäller även förvaltarkonton (MCC).

Hur ofta visas nya annonsförslag i mitt konto?

Det visas annonsförslag som mest var sjunde dag i kontot. Eftersom programmet enbart gäller annonsgrupper vars resultat går att förbättra, visas annonsförslag bara för en liten del av annonsgrupperna. Du kommer alltså troligen inte att se förändringar för de allra flesta konton eller annonsgrupper, och kanske bara får några få annonsförslag per konto.

Hur många annonsförslag får jag?

Du kan se högst 50 annonsförslag per vecka för varje konto.

Hur aktiverar jag e-postaviseringar om annonsförslag?

Ange i aviseringsinställningarna på kontonivå att du vill ta emot ”alla” eller ”endast viktiga” aviseringar om kampanjunderhåll. Förvaltarkonton måste välja aviseringar med ”hela hierarkin” för att aktivera aviseringar om kampanjunderhåll för varje kund-id. Tänk på att inställningar för förvaltarkonton åsidosätter inställningar på kontonivå.

Kan jag välja bort automatiskt tillämpade annonsförslag?

Om du visar annonser på något av de språk som stöds tillämpas annonsförslagen automatiskt efter 14 dagar. Läs om hur du väljer bort automatiskt tillämpade annonsförslag.