Om annonseforslag

Denne artikkelen gjelder bare for annonseforslag for kampanjer i Søkenettverket. Finn ut mer om annonseforslag for Smart-kampanjer

Annonseforslag er varianter av de eksisterende tekstannonsene dine, og med disse kan du oppnå bedre resultater med kampanjene dine i Søkenettverket.

Undersøkelser viser at annonsegrupper med tre eller flere annonser av høy kvalitet kan oppnå 5–15 % flere klikk eller konverteringer sammenlignet med annonsegrupper som bare inneholder én annonse, forutsatt at annonserotasjonen er optimalisert. Jo flere annonser du bruker, desto bedre muligheter har du til å tilpasse budskapet til hvert enkelt brukersøk.

Annonseforslagene vises først på Anbefalinger-siden i kontoen din, der du kan gjennomgå og så velge om du vil bruke, endre eller avvise dem. Annonseforslag merket med «brukes automatisk» begynner å vises etter 14 dager hvis du ikke aktivt stopper dem. Du får maksimalt 50 annonseforslag i uken for hver enkelt konto. Ettersom programmet bare omfatter annonsegrupper der det er muligheter for å forbedre resultatene, presenteres det bare et begrenset antall annonseforslag for en liten andel av annonsegruppene i en konto. Dette betyr at du kanskje bare ser et par annonseforslag per konto.

Potensielle fordeler

• Spar tid ved å opprette varianter av de eksisterende annonsene dine.
  • gratis optimalisering av annonsetekst.

Sånn fungerer annonseforslag

Annonseforslagene kan vises automatisk til annonsører som kjører annonser på et av de støttede språkene vi lister opp nedenfor. Forslag tas automatisk i bruk 14 dager etter at de er opprettet, med mindre du aktivt tar i bruk, redigerer eller forkaster dem før det er gått 14 dager.

Annonseforslag som tas i bruk automatisk, vises på «Annonser og utvidelser»-siden merket med «Annonseforslag som er tatt i bruk automatisk». Du blir også varslet på ulike måter om at slike annonser er opprettet, og du har full kontroll over om du skal bruke, forkaste eller redigere dem, eller sette dem på pause.

Språkene som støttes

Hvis du kjører annonser på et av de følgende språkene, kan annonseforslag automatisk vises på Anbefalinger-siden din:

• Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Finsk
  • fransk
  • Tysk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Russisk
  • Spansk
  • Svensk

Merk: Uansett hvilket språk du bruker i kontoen din, kan du velge bort automatisk bruk av annonseforslag.

Varsler

Hvis det angis at nye annonseforslag skal brukes automatisk, blir du varslet på følgende måter:

• Du mottar en e-post med en link til annonseforslag du kan gjennomgå. Oppdater e-postvarslene dine
  • Det vises et varsel i nærheten av varselikonet Varsler i Google Ads-kontoen din om at annonseforslag snart tas i bruk automatisk.
  • Når du klikker på varselikonet, ser du datoen når forslagene tas i bruk, og en oppfordring til å gjennomgå forslagene.
  • På Anbefalinger-siden kan du se når annonseforslagene automatisk tas i bruk, og en oppfordring til å bruke eller avvise dem.
  • På «Annonser og utvidelser»-siden merkes annonseforslag som automatisk er tatt i bruk etter 14 dager, med «Annonseforslag som er tatt i bruk automatisk».
Merk: I managerkontoer kan varsler om annonseforslag slås sammen hvis flere kontoer mottar annonseforslag til samme tid.

Kontroll

• På Anbefalinger-siden kan du bruke, avvise eller endre annonseforslag, enten enkeltvis eller flere om gangen.
  • Etter at du har tatt i bruk et annonseforslag, kan du endre det, fjerne det eller sette det på pause – akkurat som med vanlige annonser.
  • Du kontrollerer innstillingene for annonseforslag via kontoinnstillingene dine.

Merk: Selv om du avviser annonseforslag, kan du motta nye annonseforslag senere.

Unntak fra retningslinjene

Hvis noen av annonsene i annonsegruppen er godkjent bare for en begrenset tid, eller om de ikke er godkjent, blir det ikke generert annonseforslag for denne annonsegruppen. Dette omfatter for eksempel annonser som faller inn under kategorier som gambling, alkohol, farmasøytiske produkter og hurtiglån. Finn ut mer om annonser med tidsbegrenset godkjenning.

Merk: Du kan motta annonseforslag for annonsegrupper med begrenset godkjenning knyttet til varemerker. Når du har tatt i bruk et annonseforslag, går annonsene gjennom de vanlige varemerkekontrollene.

Sånn genereres annonseforslag

Vi benytter en kombinasjon av manuell gjennomgang og maskinlæring for å utarbeide annonseforslag av høy kvalitet som kan bidra til bedre resultater. Annonseforslagene bygger på relevant innhold fra kontoen din – blant annet eksisterende annonser, utvidelser og landingssider. Google bruker også andre signaler, som for eksempel søkeord og målretting, for å optimalisere annonseteksten.

Vanlige spørsmål

Hvordan holder jeg oversikt over annonseforslagene over tid?

Annonser som automatisk er tatt i bruk i en annonsegruppe, merkes med «Annonseforslag som er tatt i bruk automatisk» i selve annonsetabellen. På «Annonser og utvidelser»-siden finner du en tilsvarende «Annonseforslag som er tatt i bruk automatisk»-kolonne, der du kan filtrere annonsene dine. Hvis du godkjenner annonseforslag manuelt, legges disse forslagene til som standard tekstannonser i kontoen din, og de blir ikke merket på noen måte.

Hvilke kampanjer og annonsegrupper er kvalifisert for annonseforslag?

Det kan genereres annonseforslag for alle grupper med søkeannonser som er på et av de følgende språkene, der annonserotasjonen er optimalisert, og der resultatene kan forbedres.
  • Dansk
  • Nederlandsk
  • Engelsk
  • Finsk
  • fransk
  • Tysk
  • Italiensk
  • Japansk
  • Norsk
  • Polsk
  • Portugisisk
  • Russisk
  • Spansk
  • Svensk
Merk: Uansett hvilket språk du bruker i kontoen din, kan du velge bort automatisk bruk av annonseforslag.

Kan jeg endre annonseforslag?

Annonsører kan klikke på Bruk for ethvert annonseforslag på Anbefalinger-siden, eller de kan vente til forslagene automatisk tas i bruk. Så snart annonseforslag er lagt til, kan du når som helst endre eller slette dem, eller sette dem på pause.

Annonseforslag som automatisk er tatt i bruk, merkes med «Annonseforslag som er tatt i bruk automatisk». Hvis du gjør endringer i et annonseforslag, blir denne merkingen fjernet, og annonsen vises da ikke lenger i «Annonseforslag som er tatt i bruk automatisk»-kolonnen i annonsetabellen.

Sånn kan du gjøre endringer i annonseforslag før de tas i bruk:

1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på Anbefalinger i sidemenyen til venstre.
  3. Hvis du ser et kort med annonseforslag, kan du klikke på Vis (antall) forslag nederst i kortet.
  4. Klikk på Se nederst til høyre i forslaget du vil endre.
  5. Oppdater annonsen din etter behov, og klikk så på Bruk nederst i høyre hjørne for å ta i bruk endringene og kjøre annonsen.

Hvor finner jeg annonseforslag i Google Ads?

Annonseforslagene er oppført på «Anbefalinger»-siden i Google Ads-kontoen. Dette gjelder også managerkontoer (MCC).

Hvor ofte genereres det nye annonseforslag i kontoen min?

Det vises nye annonseforslag i kontoer én gang i uken eller sjeldnere. Ettersom programmet bare omfatter annonsegrupper der det er muligheter for å forbedre resultatene, presenteres det bare et begrenset antall annonseforslag for en liten andel av annonsegruppene i en konto. Dette betyr at du kanskje bare ser et par annonseforslag per konto.

Hvor mange annonseforslag får jeg?

Du får maksimalt 50 annonseforslag i uken for hver enkelt konto.

Hvordan slår jeg på e-postvarsler for annonseforslag?

Velg «alle» eller «bare kritiske» varsler om vedlikehold av kampanjer i innstillingene for e-postvarsler på kontonivå. For managerkontoer må du velge Varsler (hele hierarkiet) for å slå på varsler knyttet til vedlikehold av kampanjer for hver kunde-ID. Husk at innstillingene for managerkontoen overstyrer innstillingene på kontonivå.

Kan jeg velge bort at annonseforslag skal tas i bruk automatisk?

Hvis du kjører annonser på et av de støttede språkene, tas annonseforslagene automatisk i bruk etter 14 dager. Finn ut hvordan du velger bort at annonseforslag automatisk tas i bruk

Link til beslektet innhold