Tietoja mainosehdotuksista

Tämä artikkeli koskee vain hakuverkostokampanjoiden mainosehdotuksia. Lisätietoja älykkäiden kampanjoiden mainosehdotuksista

Mainosehdotukset ovat aiempien tekstimainostesi muunnelmia, joiden avulla voit parantaa hakuverkostokampanjoidesi tehokkuutta.

Tutkimusten mukaan mainosryhmät, joissa on vähintään kolme korkealaatuista mainosta, voivat saada jopa 5–15 % enemmän klikkauksia tai konversioita kuin mainosryhmät, joissa on vain yksi mainos, mikäli mainosten vuorottelu on optimoitu. Mitä useampia mainoksia lisäät, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on näyttää paras mahdollinen viesti kunkin käyttäjän tekemän haun yhteydessä.

Mainosehdotukset näytetään aluksi tilisi Suositukset-sivulla. Sieltä voit valita, muokataanko ehdotuksia, otetaanko ne käyttöön vai hylätäänkö ne. Automaattinen mainosehdotus ‑tunnisteella merkittyjen mainosehdotusten näyttäminen aloitetaan 14 päivän kuluttua, ellet tee mitään toimenpiteitä. Tiliä kohden näytetään enintään 50 mainosehdotusta viikossa. Koska ohjelma on kohdistettu vain mainosryhmille, joiden tehokkuudessa on parantamisen varaa, mainosehdotuksia annetaan vain harvoille mainosryhmille. Et siis välttämättä näe muutoksia useimmilla tileilläsi tai useimmissa mainosryhmissäsi, ja tiliä kohden saatetaan näyttää vain muutamia mainosehdotuksia.

Mahdolliset edut

• Säästät aikaa, joka sinulta muuten kuluisi nykyisten mainostesi muunnelmien luomiseen.
  • Mainostekstisi optimoidaan maksutta.

Näin mainosehdotukset toimivat

Mainosehdotuksia saatetaan näyttää automaattisesti mainostajille, joiden mainoksia on näytetty jollakin seuraavassa luetelluista tuetuista kielistä. Mainosehdotukset otetaan automaattisesti käyttöön 14 päivän kuluttua niiden luomisesta, ellet erikseen ota niitä käyttöön, muokkaa tai hylkää niitä.

Automaattisesti käyttöön otetut mainosehdotukset näkyvät Mainokset ja laajennukset ‑sivulla, ja niiden yhteydessä näytetään Automaattinen mainosehdotus ‑tunniste. Google myös ilmoittaa sinulle monin eri tavoin siitä, että nämä mainokset on luotu. Voit myös vapaasti valita, haluatko ottaa ehdotukset käyttöön tai hylätä, keskeyttää tai muokata niitä.

Tuetut kielet

Jos näyttämiesi mainosten kieli on jokin seuraavista, Suositukset-sivullasi saatetaan näyttää mainosehdotuksia automaattisesti:

• tanska
  • hollanti
  • englanti
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • italia
  • japani
  • norja
  • puola
  • portugali
  • venäjä
  • espanja
  • ruotsi.

Huom. Automaattisesti käyttöön otetut mainosehdotukset voidaan poistaa käytöstä millä tahansa tilillä kielestä riippumatta.

Ilmoitukset

Kun uudet mainosehdotukset on määritetty otettaviksi käyttöön automaattisesti, sinulle ilmoitetaan siitä seuraavilla tavoilla:

• Saat sähköpostin, jossa olevan linkin kautta pääset tutkimaan mainosehdotuksia. Päivitä sähköposti-ilmoitusten asetukset.
  • Google Ads ‑tililläsi näkyvän ilmoituskuvakkeen Ilmoitukset vieressä on ilmoitus siitä, että mainosehdotukset otetaan pian automaattisesti käyttöön.
  • Kun klikkaat ilmoituskuvaketta, näet päivän, jolloin mainosehdotukset otetaan automaattisesti käyttöön. Lisäksi sinua pyydetään tarkistamaan mainosehdotukset.
  • Suositukset-sivulla näytetään tieto siitä, milloin mainosehdotukset otetaan automaattisesti käyttöön. Tämän lisäksi sinua pyydetään ottamaan mainosehdotukset käyttöön tai hylkäämään ne.
  • Jos mainosehdotus otetaan automaattisesti käyttöön 14 päivän kuluttua sen luomisesta, sen yhteydessä näkyy Mainokset ja laajennukset ‑sivulla Automaattinen mainosehdotus ‑tunniste.
Huom. Mainosehdotuksia koskevia ilmoituksia saatetaan yhdistää hallinnoijan tileillä, jos useille tileille lähetetään mainosehdotuksia samalla kertaa.

Hallinta

• Mainosehdotuksia voi ottaa käyttöön, hylätä tai muokata joko yksittäin tai ryhmänä Suositukset-sivulla.
  • Kun olet ottanut mainosehdotuksia käyttöön, voit muokata, poistaa tai keskeyttää niitä – aivan kuten tavallisia mainoksiakin.
  • Voit hallinnoida mainosehdotusten asetuksia tilisi asetuksissa.

Huom. Jos hylkäät mainosehdotuksia, saatat tästä huolimatta saada jatkossakin mainosehdotuksia.

Käytäntöpoikkeamat

Jos jokin mainosryhmäsi mainoksista on hyväksytty rajoituksin tai hylätty, kyseiselle mainosryhmälle ei luoda mainosehdotuksia. Tällaisia mainoksia voivat olla esimerkiksi uhkapeli-, alkoholi-, lääke- ja pikavippimainokset. Lue lisää rajoituksin hyväksytyistä mainoksista

Huom. Mainosryhmille, jotka on hyväksytty rajoituksin tavaramerkin vuoksi, voidaan kuitenkin luoda mainosehdotuksia. Kun mainosehdotukset on otettu käyttöön, mainoksille tehdään tavanomaiset tavaramerkkitarkastukset.

Miten mainosehdotukset luodaan?

Korkealaatuisten mainosehdotusten tarkoitus on parantaa tehokkuutta, ja niitä luodaan ihmisten tekemien tarkastusten ja koneoppimisen avulla. Mainosehdotusten luomiseen käytetään tililtäsi saatua asianmukaista sisältöä, kuten aiemmin luotuja mainoksia, laajennuksia ja laskeutumissivua. Mainostekstin optimoinnissa Google hyödyntää lisäksi muita signaaleja, kuten avainsanoja ja kohdistusta.

UKK

Miten voin seurata mainosehdotuksia ajan mittaan?

Jos tietty mainos on otettu automaattisesti käyttöön mainosryhmässäsi, se on merkitty mainostaulukossa Automaattinen mainosehdotus ‑tunnisteella. Lisäksi Mainokset ja laajennukset ‑sivulla näkyy vastaava Automaattinen mainosehdotus ‑sarake, jota voit käyttää mainostesi suodattamiseen. Jos hyväksyt mainosehdotuksia manuaalisesti, kyseiset mainokset lisätään tilillesi tavallisina tekstimainoksina ilman erillistä tunnistetta.

Mitkä kampanjat tai mainosryhmät voivat saada mainosehdotuksia?

Mainosehdotuksia voi saada mikä tahansa hakumainosryhmä, jonka mainosten vuorottelun asetukseksi on valittu Optimoi, jonka tehokkuudessa on parantamisen varaa ja jonka kieli on jokin seuraavista:
  • tanska
  • hollanti
  • englanti
  • suomi
  • ranska
  • saksa
  • italia
  • japani
  • norja
  • puola
  • portugali
  • venäjä
  • espanja
  • ruotsi.
Huom. Automaattisesti käyttöön otetut mainosehdotukset voidaan poistaa käytöstä millä tahansa tilillä kielestä riippumatta.

Voiko mainosehdotuksia muokata?

Mainostajat voivat klikata Suositukset-sivun minkä tahansa mainosehdotuksen kohdalta Käytä tai odottaa, että mainosehdotukset otetaan automaattisesti käyttöön. Kun mainosehdotukset on lisätty, niitä voi muokata, keskeyttää tai poistaa milloin tahansa.

Jos mainosehdotus on otettu automaattisesti käyttöön, sen yhteydessä näkyy Automaattinen mainosehdotus ‑tunniste. Jos muokkaat mainosehdotusta, tämä tunniste poistuu eikä kyseistä mainosta näytetä enää mainostaulukon Automaattinen mainosehdotus ‑sarakkeessa.

Jos haluat muokata mainosehdotuksia ennen niiden käyttöönottoa, toimi seuraavasti:

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa vasemman reunan sivuvalikosta Suositukset.
  3. Jos näet mainosehdotuskortin, klikkaa kortin alareunasta Näytä (määrä) ehdotusta.
  4. Klikkaa muokattavan ehdotuksen alapuolelta oikealta Näytä
  5. Tee mainokseen haluamasi muutokset ja klikkaa oikeasta alakulmasta Käytä, niin muutoksesi otetaan käyttöön ja mainostasi aletaan näyttää.

Mistä löydän mainosehdotukset Google Adsissa?

Mainosehdotukset näkyvät Google Ads ‑tilien ja hallinnoijan tilien (Oma asiakaskeskus) Suositukset-sivulla.

Miten usein tililläni näytetään uusia mainosehdotuksia?

Mainosehdotuksia näkyy tileillä enimmillään kerran seitsemän päivän aikana. Koska ohjelma on kohdistettu vain mainosryhmille, joiden tehokkuudessa on parantamisen varaa, mainosehdotuksia annetaan vain harvoille mainosryhmille. Et siis näe muutoksia useimmilla tileilläsi tai useimmissa mainosryhmissäsi, ja tiliä kohden saatetaan näyttää vain muutamia mainosehdotuksia.

Kuinka monta mainosehdotusta saan?

Tiliä kohden näytetään enintään 50 mainosehdotusta viikossa.

Kuinka voin ottaa mainosehdotuksia koskevat sähköposti-ilmoitukset käyttöön?

Määritä ilmoitusasetuksissasi tilitasolla, haluatko saada "kaikki" vai "vain kriittiset" kampanjan ylläpitoilmoitukset. Hallinnoijan tilien yhteydessä on valittava hierarkian kaikki tasot ‑ilmoitukset, jotta kampanjan ylläpitoilmoitukset voidaan ottaa käyttöön jokaiselle asiakastunnukselle. Muista, että hallinnoijan tilin asetukset ohittavat tilitason asetukset.

Voinko määrittää, ettei mainosehdotuksia oteta käyttöön automaattisesti?

Jos näyttämiesi mainosten kieli on tuettujen kielien luettelossa, mainosehdotukset otetaan automaattisesti käyttöön 14 päivän kuluttua niiden luomisesta. Lue lisätietoja siitä, miten voit määrittää, ettei mainosehdotuksia oteta käyttöön automaattisesti.