Advertentiesuggesties beheren

Dit artikel is alleen van toepassing op advertentiesuggesties voor campagnes in het zoeknetwerk. Meer informatie over advertentiesuggesties voor slimme campagnes

U kunt advertentiesuggesties beheren op de pagina 'Aanbevelingen'. Hier kunt u ze toepassen, bewerken of afwijzen.

• Als u advertentiesuggesties toepast, worden ze net als reguliere advertenties weergegeven op de pagina 'Advertenties en extensies'. Als advertentiesuggesties veertien dagen na de aanmaakdatum automatisch worden toegepast, wordt de tag 'Automatisch toegepaste advertentiesuggestie' erbij weergegeven.
  • Als u advertentiesuggesties afwijst, worden de betreffende advertenties niet weergegeven. U ontvangt in de toekomst echter mogelijk nog wel advertentiesuggesties.

Advertentiesuggesties bewerken, onderbreken of verwijderen

U kunt advertentiesuggesties die u heeft toegepast of die na veertien dagen automatisch zijn toegepast, net als reguliere advertenties beheren. Zo kunt u ze bewerken, onderbreken, hervatten of verwijderen. Meer informatie over hoe u advertenties bewerkt, onderbreekt/hervat of verwijdert.

Afmelden voor advertentiesuggesties

In nieuwe Google Ads-accounts is standaard ingesteld dat advertentiesuggesties automatisch worden toegepast. Als u niet wilt dat advertentiesuggesties automatisch worden toegepast, kunt u zich handmatig afmelden. Eerder automatisch toegepaste advertentiesuggesties blijven actief. U kunt eerder automatisch toegepaste advertentiesuggesties bewerken, onderbreken of verwijderen via de pagina 'Advertenties en extensies'.

Afmelden op accountniveau

Ga als volgt te werk om u af te melden voor automatische toepassing van advertentiesuggesties voor standaard-Google Ads-accounts:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op Accountinstellingen bovenaan de pagina.
  4. Klik op de dropdownpijl naast Advertentiesuggesties.
  5. Kies Advertentiesuggesties niet automatisch toepassen.
    • Optioneel: Geef feedback over waarom u zich afmeldt voor automatische toepassing van advertentiesuggesties.
  6. Klik op Opslaan

In bulk afmelden op manageraccountniveau

Ga als volgt te werk om u op manageraccountniveau af te melden voor automatische toepassing van advertentiesuggesties voor een of meer accounts:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Kies Accounts in het paginamenu.
  3. Selecteer bovenaan de pagina de optie Management.
  4. Vink het vakje aan links naast de accounts waarvoor u automatische toepassing van advertentiesuggesties wilt uitschakelen.
  5. Klik in de blauwe balk boven de tabel op de dropdownpijl Bewerken en selecteer vervolgens Instellingen voor advertentiesuggesties wijzigen.
  6. Als u niet wilt dat advertentiesuggesties na veertien dagen automatisch worden toegepast, kiest u de optie Advertentiesuggesties niet automatisch toepassen
    • Optioneel: Geef feedback over waarom u zich afmeldt voor automatische toepassing van advertentiesuggesties.
  7. Klik op Toepassen om uw wijzigingen op te slaan.

Opmerking: Als u zich afmeldt voor advertentiesuggesties, worden advertentiesuggesties niet meer automatisch veertien dagen na de aanmaakdatum toegepast. U ontvangt in de toekomst mogelijk nog wel advertentiesuggesties op de pagina Aanbevelingen, maar deze worden niet automatisch toegepast. Als u deze advertenties wilt weergeven, moet u ze handmatig toepassen.