Om Accelerated Mobile Pages (AMP)

Hastigheten på landingssiden din kan utgjøre forskjellen mellom å konvertere eller miste en kunde. De fleste besøkende på mobilnettsteder forlater sider det tar mer enn tre sekunder å laste inn. Likevel bommer de fleste mobilnettsteder på dette målet med 19 sekunder i gjennomsnitt (kilde). For å skille deg ut blant konkurrentene bør du optimalisere opplevelsen av landingssiden din ved hjelp av AMP.

Finn ut hvordan du gjør nettstedet ditt raskere med AMP for å komme i gang.

Fordeler

Raskere landingssider fører vanligvis til flere konverteringer, og med AMP kan du lage sider som lastes inn raskt. Ved å kombinere hastighet og jevnere innlasting gir AMP-landingssider ofte brukere en mye bedre opplevelse av landingssiden. Opplevelsen av landingssiden er en viktig faktor for kvalitetspoengene og annonserangeringen.

Slik fungerer AMP

AMP-sider lastes inn raskt fordi de er utviklet for høy hastighet. Nettlesere kan på en enklere (og derfor raskere) måte tolke AMP-HTML, fordi det er mer strømlinjeformet og spesielt utviklet for å hjelpe utviklere med å unngå vanlige kodeproblemer som fører til treg sideinnlasting.

AMP-sider kan dessuten vises direkte fra Google AMP-bufferen. Når det er mulig, velger Google å vise den bufrede kopien av landingssiden, noe som gir den raskeste innlastingen. Når det ikke er mulig å vise siden fra bufferen (på grunn av kompatibilitetsproblemer eller andre tekniske årsaker), lastes AMP-landingssiden fra nettjeneren din. Selv om dette ikke går like raskt som å vise siden fra bufferen, er det fortsatt mye raskere enn en gjennomsnittlig landingsside som ikke er en AMP-landingsside.

I den nye utgaven av Google Ads kan du bruke prinsippene for AMP ved å lage AMP-HTML-annonser. Med disse annonsene kan du sørge for at brukerne får raskere, lettere og sikrere annonseopplevelser i alle plattformer. Du får også muligheten til å vise AMP-HTML-annonser både på AMP-sider og på sider som ikke er AMP-sider.

Utvikle med AMP

AMP-landingssider utvikles med standard netteknologi, så de er enkle å opprette med utgangspunkt i den eksisterende utviklingsprosessen du bruker. Mange utviklere kan faktisk opprette AMP-versjoner av sidene sine innen en uke. En enkel og effektiv måte å lage kompatible AMP-HTML-annonser på er ved å bruke Google Web Designer.