Recensioner av lokala tjänster

Varför det är viktigt med recensioner

Din stjärnmärkning och dina recensioner påverkar hur ditt företag rankas i Lokala tjänster-enheten. Företag med hög stjärnklassificering och många recensioner syns bra och får vanligtvis fler jobb via Lokala tjänster-annonser.

Hur kan jag få recensioner?

Det är mer sannolikt att kunderna lämnar en recension om det är du som frågar om det direkt. Du kan uppmuntra kunder att lämna recensioner på flera sätt: dela din personliga recensionslänk på Google, markera potentiella kunder som inbokade eller be om recensioner i avsnittet Recensioner i appen Lokala tjänster eller inkorgen för potentiella kunder på datorn.

1. Be om en recension med hjälp av din Google-länk.

Du får en personlig recensionslänk på Google när du går med i Lokala tjänster. Dela länken direkt med kunder när du vill ha en recension. Kontakta oss om du inte hittar din recensionslänk.

Du kan också beställa kort där länken står och som du kan ge till kunderna. Kontakta oss om du vill ha tryckta kort.

2. Markera potentiella kunder som inbokade och lägg till kund-e-post i potentiella telefonkunder.

Google ber automatiskt om en recension via e-post när du markerar en potentiell meddelandekund som inbokad. Du blir ombedd att ange kundens e-postadress när det gäller potentiella telefonkunder.

3. Använd funktionen Fråga efter granskning.

Du kan be om en recension direkt i avsnittet Recensioner i appen eller inkorgen för potentiella kunder på datorn. Markera Be om recension bredvid jobben. Kontrollera kunduppgifterna och välj Skicka. I appen måste du markera en potentiell kund som inbokad innan du kan be om en recension.

Var recensionerna visas

Recensionerna visas i din profil. Du kan också se slutförda recensioner i avsnittet Recensioner i appen eller inkorgen för potentiella kunder på datorn.

Obs! Recensioner ska visas i din annons i Lokala tjänster inom två arbetsdagar. Alla recensioner måste godkännas av oss innan de läggs upp. Stundtals kan godkännandeprocessen ta längre tid än två dagar.

Typer av recensioner

Google-verifierade recensioner

Recensioner av företag som har hittats och anlitats via Lokala tjänster innehåller Googles verifieringsetikett. Det betyder att kunden som skrev recensionen bokade jobbet via Google. Det finns tillfällen då en recension av ett jobb som bokades via Google inte kan verifieras. Om du ser en recension som ska verifieras kontaktar du supportteamet.

Lokala tjänster-företag kan också ha recensioner av andra jobb (om en kund till exempel får rekommendationer av en granne). Sådana recensioner har inte Googles verifieringsetikett.

Anonyma recensioner

Google ger kunder möjligheten att skydda sin identitet och lägga upp en recension utan namn eller profilfoto. Anonyma recensioner innehåller det datum då tjänsten utfördes (vecka eller månad), typ av tjänst och eventuellt den ort där tjänsten utfördes.

Recensioner från Google My Business

Dina recensioner på Google My Business visas också i annonsen Lokala tjänster.

Recensioner raderas inte när du lämnar programmet

Recensioner som kommer in via Lokala tjänster, inklusive Google-verifierade recensioner som i dag bara visas i Lokala tjänster-enheten, raderas inte när ett företag lämnar Lokala tjänster-programmet.

Recensioner i Lokala tjänster slås ihop med andra recensioner på Google under de kommande månaderna. Läs mer om Google-verifierade recensioner.

Recensionspolicy

Ditt företag måste ha minst en recension innan din annons kan visas på Google Sök. Kontakta oss om du tror att en recension är falsk eller har manipulerats. Läs mer om policyn för Lokala tjänster.