Reviews via advertenties voor Lokale diensten

Waarom reviews belangrijk zijn

Sterbeoordelingen en het aantal reviews zijn van invloed op de positie van uw bedrijf in Lokale diensten-advertenties. Aanbieders die hogere sterbeoordelingen en meer reviews hebben, vallen op en halen doorgaans meer werk binnen.

Hoe kan ik reviews krijgen?

Klanten laten eerder een review achter als het verzoek rechtstreeks van u afkomstig is. Als u rechtstreeks via Google adverteert in plaats van via ons partnernetwerk, kunt u klanten op de volgende manieren aanmoedigen om reviews te plaatsen:

Bestaande reviews koppelen vanuit uw bedrijfsprofiel (indien beschikbaar)

Als u een bestaand bedrijfsprofiel heeft waarop u reviews kunt krijgen, kunt u deze mogelijk koppelen aan uw accounts voor Lokale diensten-advertenties in het dashboard van uw aanbieder onder Reviews. Is deze optie niet beschikbaar, neem dan contact op met support.

Uw Google-link gebruiken om klanten om een review te vragen

Als u zich aanmeldt voor Lokale diensten-advertenties, krijgt u een gepersonaliseerde reviewlink van Google. Deel uw link rechtstreeks met klanten om ze om een review te vragen.

Leads markeren als geboekt en om een review vragen (alleen in de VS en Canada)

Als u een lead als geboekt markeert, kunt u ervoor kiezen via Google om een review te vragen. Als u deze optie selecteert, geeft u Google toestemming om uw klant een e-mail te sturen met een link waarmee die klant een review kan achterlaten. U wordt gevraagd om het e-mailadres van de klant op te geven (als u dat nog niet had gedaan) en om te bevestigen dat de klant heeft aangegeven deze e-mail van Google te willen ontvangen.
Een gebruikersinterface voor een nieuwe leadpagina waarop een aanbieder een bepaalde lead kan weigeren of boeken.
Een gebruikersinterface die aangeeft hoe u een lead als geboekt markeert.

Vragen om reviews op het tabblad Reviews (alleen in de VS en Canada)

Via Google kunt u ook om een review vragen op het tabblad Reviews in de Lokale diensten-app of in de lead-inbox op uw desktop. Selecteer naast elke taak de optie Vragen om een review. U wordt gevraagd om het e-mailadres van de klant op te geven (als u dat nog niet had gedaan) en om te bevestigen dat de klant heeft aangegeven deze e-mail met een reviewverzoek van Google te willen.
Een gebruikersinterface in Lokale diensten-advertenties die laat zien waar een aanbieder kan vragen om reviews van klanten.
Een gebruikersinterface die laat zien dat Google om een review van een klant kan vragen.

De functie Review toevoegen gebruiken

Klanten die uw service niet hebben geboekt via Lokale diensten-advertenties, kunnen u wel een review geven. Ze kunnen hiervoor naar het gedeelte Reviews in uw bedrijfsprofiel gaan en op Review toevoegen klikken om een review te schrijven en u een sterbeoordeling te geven.
Opmerking: Financiële planners vormen een uitzondering en kunnen geen beoordelingen aanvragen.

Waar u de reviews kunt openen

Uw reviews worden in uw bedrijfsprofiel getoond. U kunt afgeronde reviews ook bekijken in het gedeelte Reviews in de Lokale diensten-app of in de lead-inbox op uw desktop.

Opmerking:  Goedgekeurde reviews worden na ongeveer 2 werkdagen in uw Lokale diensten-advertentie getoond. Alle reviews moeten onze goedkeuringsprocedure doorlopen voordat ze worden gepost. Soms neemt deze procedure meer dan 2 werkdagen in beslag.

Typen reviews

Door Google geverifieerde reviews

Opmerking: Door Google geverifieerde reviews zijn momenteel alleen beschikbaar in de VS en Canada.

Bij reviews voor aanbieders die via Lokale diensten-advertenties zijn gevonden en ingehuurd, wordt het label 'Geverifieerd door Google' weergegeven. Dit betekent dat de klant die de review heeft geschreven, de aanbieder via Google heeft gevonden. Er zijn situaties waarin een review voor werkzaamheden die via Google zijn geboekt, niet kan worden geverifieerd. Als u een review ziet die moet worden geverifieerd, neemt u contact met ons op.

Een review voor een aanbieder van Lokale diensten-advertenties die is geschreven door een Google-reviewer.

Reviews uit andere bronnen

Aanbieders die gebruikmaken van Lokale diensten-advertenties, kunnen ook reviews krijgen voor werkzaamheden die niet via Lokale diensten-advertenties zijn geboekt. Dit kunnen reviews zijn die op Bedrijfsprofiel of op partnerwebsites zijn gepost. Deze reviews hebben niet het label Geverifieerd door Google.

Opmerking: Reviews die vanuit Bedrijfsprofiel zijn gelinkt, zijn opgenomen in de advertentierangschikking en het aantal reviews, maar u ziet de content van een review mogelijk niet vanwege de instellingen voor Aanbevelingen uit jouw kringen van consumenten.

Reviews worden niet verwijderd als u het programma verlaat

Reviews die via Lokale diensten-advertenties zijn verzameld, waaronder door Google geverifieerde reviews, worden niet verwijderd als een aanbieder het programma voor Lokale diensten-advertenties verlaat.

Reviews via Lokale diensten-advertenties kunnen worden gecombineerd met andere reviews op Google.

Reviewbeleid

Reviewvereisten verschillen per bedrijfscategorie en land, maar een bedrijf heeft mogelijk maximaal 5 reviews nodig om live te gaan op Google Zoeken. Bekijk de vereisten per categorie voor meer informatie over de reviewvereisten voor uw bedrijf.

Als u denkt dat een review nep is of anderszins is gemanipuleerd, neemt u contact met ons op. Meer informatie over het beleid voor 'Lokale diensten'