Paikallisten palveluiden arvostelut

Miksi arvosteluilla on merkitystä?

Arvostelujen määrä ja tähtiluokitus vaikuttavat yrityksesi sijoitukseen hakutulosten Paikalliset palvelut ‑yksikössä. Palveluntarjoajat, joilla on korkea tähtiluokitus ja paljon arvosteluja, erottuvat joukosta ja saavat yleensä enemmän tilauksia Paikalliset palvelut ‑mainosten kautta.

Miten voin saada arvosteluja?

Asiakkaat kirjoittavat todennäköisemmin arvosteluja silloin, kun pyyntö tulee suoraan sinulta. Voit kannustaa asiakkaita arvostelujen lisäämiseen useilla eri tavoilla: voit jakaa heille räätälöidyn Google-arvostelun linkin, lisätä liidin tietoihin merkinnän varauksen tekemisestä tai pyytää asiakkailta arvosteluja suoraan joko Paikalliset palvelut ‑sovelluksen Arvostelut-osion tai tietokoneversion liidien postilaatikon kautta.

1. Arvostelun pyytäminen Google-linkin kautta

Saat räätälöidyn Google-arvostelun linkin, kun rekisteröidyt Paikalliset palvelut ‑käyttäjäksi. Jakamalla linkin suoraan asiakkaillesi voit pyytää heiltä arvosteluja. Ellet löydä arvostelun linkkiä, ota meihin yhteyttä.

Voit myös pyytää meiltä linkin sisältäviä tulostettuja kortteja, joita voit jakaa asiakkaillesi. Jos haluaisit pyytää tällaisia kortteja, ota meihin yhteyttä.

2. Varausmerkintöjen tekeminen liidien tietoihin ja asiakkaiden sähköpostiosoitteiden lisääminen puhelinliideihin

Kun lisäät viestiliidin tietoihin merkinnän varauksen tekemisestä, Google lähettää kyseiselle asiakkaalle automaattisesti arvostelupyynnön. Puhelinliidien yhteydessä sinua pyydetään lisäämään asiakkaasi sähköpostiosoite.

3. Pyydä arvostelua ‑ominaisuuden käyttäminen

Voit pyytää asiakkaalta arvostelua suoraan joko sovelluksen Arvostelut-osiossa tai tietokoneversion liidien postilaatikon kautta. Valitse kunkin työn kohdalta Pyydä arvostelua. Vahvista asiakastiedot ja valitse Lähetä. Jos käytät sovellusta, sinun on lisättävä liidin tietoihin varausmerkintä, ennen kuin voit pyytää arvostelua.

Missä arvostelut näkyvät?

Arvostelut näkyvät profiilissasi. Voit tutkia valmiita arvosteluja myös sovelluksen Arvostelut-osiossa tai tietokoneversion liidien postilaatikossa.

Huom. Arvostelujen pitäisi näkyä Paikalliset palvelut ‑mainoksessasi noin kahden arkipäivän kuluessa. Kaikkien arvostelujen tulee läpäistä hyväksymisprosessimme, ennen kuin ne voidaan julkaista. Tämä prosessi kestää toisinaan yli kaksi arkipäivää.

Arvostelujen tyypit

Googlen vahvistamat arvostelut

Paikallisten palveluiden kautta löydettyjen ja palkattujen palveluntarjoajien arvostelujen yhteydessä näkyy merkintä "Googlen vahvistama". Tämä tarkoittaa, että arvostelun kirjoittanut asiakas on varannut työn Googlen kautta. Googlen kautta varatun työn arvostelua ei aina kuitenkaan voida vahvistaa. Jos huomaat arvostelun, joka pitäisi vahvistaa, ota yhteyttä tukitiimiin.

Paikallisten palveluiden tarjoajilla voi olla myös muihin kuin Googlen kautta saatuihin töihin liittyviä arvosteluja (esimerkiksi jos asiakas on löytynyt naapurin antaman suosituksen perusteella). Tällaisten arvostelujen yhteydessä ei näytetä Googlen vahvistama ‑merkintää.

Nimettömät arvostelut

Google antaa arvostelujen lisääjille mahdollisuuden suojata henkilöllisyytensä ja julkaista arvosteluja, joissa ei näytetä heidän nimeään tai profiilikuvaansa. Nimettömissä arvosteluissa näytetään tarjotun palvelun suorittamisen ajankohta (viikko tai kuukausi), tarjotun palvelun tyyppi sekä kaupunki, jossa palvelu suoritettiin, mikäli kyseiset tiedot ovat saatavilla.

Google My Business ‑arvostelut

Myös Google My Businessiin lisätyt arvostelut näytetään Paikalliset palvelut ‑mainoksessasi.

Arvosteluja ei poisteta, kun lopetat ohjelman käytön

Paikallisten palveluiden kautta kerättyjä arvosteluja sekä Googlen vahvistamia arvosteluja, jotka tällä hetkellä näkyvät ainoastaan hakutulosten Paikalliset palvelut ‑yksikössä, ei poisteta, kun palveluntarjoaja lopettaa Paikalliset palvelut ‑ohjelman käyttämisen.

Paikalliset palvelut ‑ohjelman arvostelut liitetään tulevien kuukausien aikana muihin Googlessa näkyviin arvosteluihin. Lue lisätietoja Googlen vahvistamista arvosteluista.

Arvosteluja koskevat käytännöt

Yritykselläsi tulee olla vähintään yksi arvostelu, ennen kuin mainoksesi voidaan julkaista Google-haussa. Jos epäilet, että arvostelu ei ole aito tai sitä on käsitelty luvattomalla tavalla, ota meihin yhteyttä. Lue lisätietoja Paikalliset palvelut ‑ohjelmaa koskevista käytännöistä.