Gjør landingssider raskere med AMP

Hvis du gjør landingssidene dine raskere, kan du vanligvis redusere antallet brukere som forlater nettstedene dine, og fluktfrekvensen. Dermed kan du få flere konverteringer og bedre annonseresultater totalt sett. En enkel måte å få raskere innlastingstider på er å utvikle landingssiden med Accelerated Mobile Pages (AMP). Denne artikkelen forklarer hvordan du bruker AMP med Google Ads.

Hvis du vil vite mer om dette emnet først, kan du lese om Accelerated Mobile Pages.

Før du begynner

AMP-sider lastes raskt inn – og enda raskere fra Googles AMP-buffer. AMP-teamet utvider aktivt buffertilgjengeligheten. Visning fra bufferen er for øyeblikket tilgjengelig for tekstannonser på Google-søkeresultatsider (med unntak av dynamiske søkeannonser) som vises i Chrome-nettleseren på Android-mobilenheter. I løpet av de neste månedene utvides dette til andre nettlesere og enheter.

I tillegg er buffervisning for øyeblikket bare tilgjengelig for annonser der klikk ikke omdirigeres med teknologi for klikksporing. Vi jobber med å gjøre buffervisningen kompatibel med alle leverandører av klikksporing i løpet av de kommende månedene.

Følg den trinnvise veiledningen

Når du lager AMP-versjoner av landingssidene dine (eller gjenbruker eksisterende AMP-sider som landingssider for annonser), må du følge retningslinjene for AMP-sider for Google Ads-utviklere.

Hvis du bruker Google Analytics, må du kanskje oppdatere taggen på sidene dine. Lær mer om hvordan du konfigurerer API-en til klient-ID for Google AMP.

Angi den nye nettadressen for mobil

Når du har opprettet en AMP-versjon av en landingsside, kan du behandle den på samme måte som enhver annen landingsside for mobil. For tekstannonser og søkeord legger du til nettadressen for AMP-siden som mobilnettadresse. Når en mobilbruker klikker på annonsen din, ser vedkommende den raskeste tilgjengelige versjonen av siden din. For at du skal få kortest mulig innlastingstid, lastes AMP-sider fra Googles AMP-buffer når det er mulig. Når vi ikke kan vise en side fra bufferen, laster vi AMP-landingssiden fra nettjeneren din. Dette går vanligvis fortsatt raskere enn sider som ikke er AMP.

Legg til AMP-nettadresser i annonser med masseredigeringer

Når du koder AMP-sidene dine, må du endre annonsenes landingssider. Du kan masseredigere annonser på tre måter:

For det siste alternativet kan du laste ned de redigerbare annonsene dine fra Google Ads, legge til AMP-nettadressene for landingssidene dine for mobil, og deretter laste opp de redigerte annonsene tilbake til Google Ads-kontoen din. Finn ut mer om hvordan du gjør endringer ved hjelp av masseopplasting

Kontrollér at mobilnettadressen din leder til domenet ditt (f.eks. https://example.com/amp-side.html) og ikke til Googles AMP-buffer – som kan ha adresser i følgende formater:

• https://www.google.com/amp/s/example.com

• https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com

• https://example-com.cdn.ampproject.org/example.com/amp.html

Kontrollér at AMP-sidene dine er gyldige

Sider som ikke er i tråd med AMP-retningslinjene, kan ikke bufres. De lastes saktere inn enn bufrede sider og gir derfor ikke like gode resultater. Kontrollér at sidene dine er gyldige, ved å bruke (eller få nettutviklerne dine til å bruke) valideringsverktøyet for AMP.

Valideringsverktøyet for AMP skal brukes under utvikling av sidene, men det kan også være lurt å sjekke etter ugyldige AMP-sider fra Google Ads-kontoen din. Dette gjør du ved å velge «Landingssider» på den blå sidemenyen i Google Ads-kontoen din og se i «Klikkfrekvens for gyldige AMP-sider»-kolonnen (tilgjengelig i løpet av uken 11. september). Landingssider med klikkfrekvens under 100 % kan være ugyldige. I så tilfelle må du eller nettutvikleren din korrigere koden ved hjelp av valideringsverktøyet for AMP.

Bruk sporing på en smart måte

Sider kan for øyeblikket ikke vises fra Googles AMP-buffer hvis det forekommer bestemte viderekoblinger mellom annonseklikket og den endelige landingssiden (f.eks. teknologi for klikksporing som Search Ads 360, Marin Software eller Kenshoo).

For å sikre at besøkende kommer til siden din så raskt som mulig, må du bare bruke de nødvendige nettadresseparameterne. Alle rene sporingsparametre, det vil si parametre som ikke brukes til å tilpasse innholdet på landingssiden din, må legges til etter {ignore}-parameteren. Da er det mer sannsynlig at annonsene dine vises fra den raske AMP-bufferen til Google.

Når det er sagt, bør du likevel bruke AMP-landingssider i Google Ads, og la det være opp til Google-systemet å avgjøre når de kan vises fra AMP-bufferen.

AMP-HTML-annonser

I tillegg til at tekstannonser kan vises ved hjelp av buffervisning, kan du bruke prinsippene for AMP ved å lage AMP-HTML-annonser. Med disse annonsene kan du sørge for at brukerne får raskere, lettere og sikrere annonseopplevelser i alle plattformer. Du får også muligheten til å vise AMP-HTML-annonser både på AMP-sider og på sider som ikke er AMP-sider.

Fordelene med å bruke AMP-HTML-annonser:

• AMP-HTML-annonser lastes inn raskere enn vanlige annonser på AMP-sider, og dermed er de synligere, mer effektive, og du oppnår sannsynligvis bedre resultater med dem.
  • På grunn av AMP-rammeverket har disse annonsene utelukkende den forventede atferden, og dermed får brukerne alltid en positiv opplevelse med merkevaren din.
  • AMP-HTML-annonser må valideres før de vises, og dermed reduseres risikoen for skadelig programvare. Dette kan bidra til å skape tillit til merkevaren din etter hvert som brukere foretar handlinger knyttet til merkevaren.