AMP gebruiken met Google Ads

Snellere mobiele bestemmingspagina's leveren gewoonlijk lagere bouncepercentages op en zorgen er doorgaans voor dat minder bezoekers uw website vroegtijdig verlaten. Deze voordelen kunnen leiden tot betere algehele advertentieprestaties en meer conversies. U versnelt de laadtijd op een eenvoudige manier door uw landingspagina te ontwerpen met AMP. In dit artikel wordt uitgelegd hoe u AMP met Google Ads gebruikt.

Voor meer context neemt u eerst over Accelerated Mobile Pages (AMP) door.

Voordat u begint

AMP-pagina's worden sneller geladen en als de Google AMP-cache wordt gebruikt, gaat dit nog sneller. Momenteel is cacheweergave beschikbaar voor tekstadvertenties in de meeste grote mobiele browsers.

Volg onze stapsgewijze handleiding

Gebruik onze richtlijnen voor AMP-pagina's voor Google Ads-ontwikkelaars om AMP-versies van uw bestemmingspagina's te maken of bestaande AMP-pagina's te gebruiken als bestemmingspagina's voor uw advertenties.

Uw nieuwe mobiele URL instellen

Zodra u een AMP-versie heeft gemaakt van een bestemmingspagina, kunt u er hetzelfde mee doen als met elke andere mobiele bestemmingspagina. Voor uw tekstadvertenties en zoekwoorden voegt u de URL van uw AMP-pagina toe als uw mobiele URL. Als een mobiele gebruiker op uw advertentie klikt, krijgt die de snelste versie van de beschikbare pagina te zien. AMP-pagina's worden wanneer dit mogelijk is geladen vanuit de Google AMP-cache om pagina's sneller te laden. Wanneer het niet mogelijk is om de pagina's vanuit het cachegeheugen te laden, laden we uw AMP-bestemmingspagina vanaf uw webserver. In vergelijking met pagina's die niet met AMP zijn gemaakt, levert dit doorgaans nog steeds snellere laadtijden op.

Uw AMP-URL's met bulkbewerkingen toevoegen aan uw advertenties

Nadat u uw AMP-pagina's heeft gecodeerd, moet u de bestemmingspagina's van uw advertenties wijzigen. Er zijn drie manieren om advertenties bulksgewijs te bewerken:

Stappen voor de functie voor bulkuploads in Google Ads:

1. Download uw bewerkbare advertenties uit Google Ads.

2. Voeg de AMP-URL's voor uw mobiele bestemmingspagina's toe.

3. Upload uw bewerkte advertenties weer naar uw Google Ads-account.

Meer informatie over wijzigingen aanbrengen met bulkuploads.

Opmerking: Zorg dat uw mobiele URL naar uw domein gaat, (bijvoorbeeld naar https://example.com/page_amp.html) in plaats van naar de Google AMP-cache. Het domein kan een van deze indelingen hebben:

• https://www.google.com/amp/s/example.com
  • https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com
  • https://example-com.cdn.ampproject.org/example.com/amp.html

Controleren of uw AMP-pagina's geldig zijn

Pagina's die niet volgens AMP-richtlijnen zijn gebouwd, kunnen niet in het cachegeheugen worden opgeslagen. Hierdoor laden ze langzamer dan pagina's waarbij dat wel kan en presteren ze minder goed. Met de AMP-validatietool zorgt u ervoor dat u geen ongeldige pagina's heeft (of u kunt het gebruik hiervan aanraden aan uw webontwikkelaars). De AMP-validatietool moet worden gebruikt bij de ontwikkeling van pagina's. Daarnaast raden we aan om ook vanuit uw Google Ads-account te controleren op ongeldige AMP-pagina's. Ga hiervoor als volgt te werk:

1. Selecteer 'Bestemmingspagina's' in het blauwe paginamenu van uw Google Ads-account.

2. Bekijk de kolom 'Geldige AMP-klikfrequentie'.

Opmerking: Landingspagina's met klikfrequenties van minder dan 100% zijn mogelijk ongeldig. Mocht dat het geval zijn, dan moet u of uw webontwikkelaar de code corrigeren met de AMP-validatietool.

Tracking op de juiste manier gebruiken

Gebruik alleen de benodigde URL-parameters om er zeker van te zijn dat bezoekers zo snel mogelijk op uw pagina terechtkomen. Parameters die niet worden gebruikt om de content van uw bestemmingspagina aan te passen, moeten worden toegevoegd na de parameter {ignore}, zodat de kans groter is dat uw advertenties worden weergegeven via de snelle AMP-cache van Google.

Opmerking: In alle gevallen blijft het een goed idee om in Google Ads AMP-landingspagina's te gebruiken. Google bepaalt dan zelf wanneer uw pagina's vanuit het Google AMP-cachegeheugen kunnen worden weergegeven.

Advertenties met amp-html

Naast cacheweergave voor tekstadvertenties kunt u de principes van AMP toepassen door advertenties met amp-html te maken. Met deze advertenties kunt u op alle platforms snellere, lichtere en veiligere advertentiebelevingen leveren. Ook kunt u advertenties met amp-html op zowel AMP- als niet-AMP-pagina's weergeven. Voordelen van het gebruik van advertenties met amp-html:

• AMP HTML-advertenties zijn sneller dan normale advertenties op AMP-pagina's. Ze zijn daardoor makkelijker te bekijken, effectiever en presteren waarschijnlijk beter.

• Het AMP-framework zorgt ervoor dat deze advertenties zich precies zo gedragen als bedoeld, zodat gebruikers altijd een positieve beleving van uw merk hebben.

• Advertenties met amp-html moeten worden gevalideerd voordat ze worden weergegeven. Hierdoor neemt het risico op malware af en kan het vertrouwen in uw merk toenemen naarmate gebruikers er meer mee doen.