Visa plats- och avståndsrapporter

Det finns tre typer av rapporter i Google Ads som hjälper dig att ta reda på hur effektiva dina annonser är på olika platser: geografiska rapporter, användarplatsrapporter och avståndsrapporter.

Innan du börjar

Du kan välja bland följande typer av rapporter:

• Geografisk rapport: Visar dina potentiella kunders fysiska platser eller platser som de har visat intresse för.
  • Användarplatser: Visar endast dina potentiella kunders fysiska platser, oberoende av eventuella platser som de har visat intresse för.
  • Avstånd: Avståndet mellan platsen som utlöste din annons och din närmaste företagsadress.

Rapporter om geografiska platser och användarnas platser i Google Ads kan visa de platser där dina potentiella kunder sannolikt befinner sig, ofta besöker och visar intresse för. Om du använder adresstillägg kan du se i avståndsrapporten hur effektiva annonserna är på olika avstånd från ditt företag. Avståndsrapporter är tillgängliga för kampanjer i Söknätverket och Shopping-kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan visa plats- och avståndsrapporter för din kampanj. Om du vill ha mer bakgrundsinformation om dessa rapporter kan du läsa om hur du mäter geografiska resultat i Google Ads.

Anvisningar

De flesta användare hanterar nu sina konton enbart i den nya Google Ads-upplevelsen. Om du fortfarande använder den tidigare AdWords-upplevelsen ska du välja Tidigare nedan. Läs mer

Visa platsrapporter

1. Klicka på fliken Kampanjer.
  2. Välj önskad kampanj eller annonsgrupp i sidopanelen. Du kan se statistik om hela ditt konto genom att klicka på Alla kampanjer i panelen.
    Multiple Campaigns
  3. Klicka på datumintervallmenyn högst upp till höger på sidan och välj önskad tidsperiod.
    See the date range drop down menu
  4. Klicka på fliken Inställningar.
  5. Klicka på Platser (under fliken Inställningar).
  6. Klicka på Visa platsrapporter och välj Vad som aktiverade annonsen eller Var användarna befann sig på rullgardinsmenyn. Informationen visas ordnad efter plats.
  7. Om du vill se detaljerad information om en annan geografisk nivå markerar du rutan vid en eller flera platser i tabellen och klickar på Välj vy för … platser. Då kan du se vilka typer av platsinriktning som är tillgängliga på de valda platserna. Du kan finjustera rapporten ytterligare genom att markera platser och klicka på Välj vy för … platser.
  8. Du kan ladda ned informationen i en rapport genom att klicka på nedladdningsknappen ovanför tabellen.
Prova nu