Visa plats- och avståndsrapporter

Det finns tre typer av rapporter i Google Ads som hjälper dig att ta reda på hur effektiva dina annonser är på olika platser: geografiska rapporter, användarplatsrapporter och avståndsrapporter.

Innan du börjar

Du kan välja bland följande typer av rapporter:

• Geografisk rapport: Visar dina potentiella kunders fysiska platser eller platser som de har visat intresse för.
  • Användarplatser: Visar endast dina potentiella kunders fysiska platser, oberoende av eventuella platser som de har visat intresse för.
  • Avstånd: Avståndet mellan platsen som utlöste din annons och din närmaste företagsadress.

Rapporter om geografiska platser och användarnas platser i Google Ads kan visa de platser där dina potentiella kunder sannolikt befinner sig, ofta besöker och visar intresse för. Om du använder adresstillägg kan du se i avståndsrapporten hur effektiva annonserna är på olika avstånd från ditt företag. Avståndsrapporter är tillgängliga för kampanjer i Söknätverket och Shopping-kampanjer.

I den här artikeln beskriver vi hur du kan visa plats- och avståndsrapporter för din kampanj. Om du vill ha mer bakgrundsinformation om dessa rapporter kan du läsa om hur du mäter geografiska resultat i Google Ads.

Anvisningar

Visa platsrapporter

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på den kampanj som du vill se en platsrapport för. Om du inte väljer en kampanj gäller platsrapporten hela kontot.
  3. Klicka på Platser på sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på Mer högst upp på sidan och välj en typ av platsrapport: Geografisk eller Användarplats. Informationen visas ordnad efter plats.
  5. Om du vill se detaljerad information på en annan geografisk nivå markerar du rutan vid en eller två platser i tabellen och klickar på rullgardinsmenyn Välj vy i det blå fältet högst upp i tabellen. Då kan du se vilka typer av platsinriktning som är tillgängliga på de valda platserna. Du kan fortsätta finjustera rapporten genom att välja platser och klicka på rullgardinsmenyn Välj vy.

Visa avståndsrapporter

1. Klicka på Kampanjer på sidmenyn till vänster.
  2. Klicka på den kampanj som du vill se en avståndsrapport för.
  3. Valfritt: Om du vill se en avståndsrapport för en annonsgrupp klickar du på annonsgruppens namn.
  4. Ändra datumintervallet högst upp till höger ovanför diagrammet.
  5. Klicka på rapportikonen högst upp till höger i ditt konto.
  6. Välj Fördefinierade rapporter (tidigare Dimensioner) > Geografisk > Avstånd. Informationen ordnas efter avstånd.
  7. Ladda ned informationen i rapporten genom att klicka på nedladdningsikonen download icon högst upp till höger ovanför tabellen.