Gegevens van berichtenrapportage analyseren

Met berichtenrapportage kunt u de prestaties van uw berichtextensies bijhouden. U kunt algemene berichtdetails bekijken, zoals het aantal keren dat een berichtextensie werd weergegeven bij een van uw advertenties of het aantal chats dat mensen zijn begonnen met uw bedrijf.

U kunt ook specifieke details van elke chat beoordelen, zoals de tijd tot aan de eerste reactie, het aantal berichten, de chatduur en het netnummer van de klant.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u berichtdetails kunt weergeven en de details van elke chat kunt bekijken. Als berichtenrapportage nieuw is voor u, begint u met het artikel Over berichtenrapportage.

Voordat u begint

Berichtenrapportage gebruikt Google-doorschakelnummers om de prestaties van uw berichtextensies en de chats (of gesprekken) met klanten die daaruit voortvloeien, bij te houden. Google-doorschakelnummers zijn eigendom van Google en worden dynamisch toegewezen aan verschillende adverteerders en hun advertentiegroepen. De telefoonnummers die aan uw advertentiegroepen zijn gekoppeld, kunnen in de loop van de tijd veranderen. Google-doorschakelnummers met berichtenrapportage zijn op dit moment beschikbaar in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Brazilië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In de kolommen Chats, Berichtverton. en Chatfrequentie worden alleen gebeurtenissen gerapporteerd die op of na 11 oktober 2018 zijn begonnen. Gebeurtenissen die voor 11 oktober 2018 plaatsvonden, worden niet gerapporteerd.

Berichtdetails bekijken door custom rapporten te maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportagepictogram  bovenaan de pagina en selecteer Rapporten.
  3. Klik op de plusknop  en kies Tabel.
  4. Sleep de opties aan de linkerkant naar het gedeelte rijen of kolommen.
  5. Klik op het pictogram om rijen en kolommen te verbergen  als u uw rapport wilt aanpassen.
  6. Klik op x om rij- en kolomopties te verwijderen.
  7. Klik bovenaan de pagina op 'Opslaan als' om dit rapport op te slaan.
De kolom Berichtdetails bevat alleen gegevens voor activiteit die op of na 11 oktober 2018 heeft plaatsgevonden. Als u een datum voor 11 oktober 2018 bekijkt, geeft deze kolom '0' aan, ongeacht eerdere activiteit.

Berichtdetails bekijken door vooraf gedefinieerde rapporten te bekijken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op het rapportagepictogram bovenaan de pagina. Selecteer Vooraf gedefinieerde rapporten (voorheen Dimensies), vervolgens Basis en Berichtgegevens. Er worden direct nieuwe kolommen en rijen weergegeven bij uw statistieken.
  3. Klik op het pictogram om rijen en kolommen te verbergen als u uw rapport wilt aanpassen.
  4. Klik op x om rijen en kolommen te verbergen.
  5. Klik bovenaan de pagina op Opslaan als om dit rapport op te slaan.

Berichtdetails die in uw rapportagekolommen worden weergegeven

Dit zijn de verschillende soorten gegevens, met definities, die u kunt vinden in uw algemene berichtenrapportages:

• Berichtvertoningen geeft het aantal keren aan dat uw berichtextensie is weergegeven en er een Google-doorschakelnummer is gebruikt, waardoor de chat kan worden bijgehouden.
  • Chats geeft aan hoe vaak een persoon uw bedrijf een bericht heeft gestuurd, als gevolg van een berichtvertoning met een Google-doorschakelnummer. Elke chat bestaat uit een reeks berichten die tussen een persoon en uw bedrijf zijn uitgewisseld.
  • Chatfrequentie geeft het aantal mensen aan dat een gesprek met uw bedrijf is begonnen na uw berichtextensie te hebben gezien. Dit wordt berekend door het aantal chats te delen door het aantal berichtvertoningen dat is weergegeven met een Google-doorschakelnummer.

Beschikbare chatgegevens

Behalve algemene berichtgegevens kunt u de volgende gegevens over elke chat zien:

• Begintijd chat geeft informatie over wanneer een chat is gestart tussen een persoon en uw bedrijf.
  • Duur van chat geeft aan hoelang een chat tussen een persoon en uw bedrijf heeft geduurd.
  • Tijd tot eerste antwoord geeft aan hoelang het duurde voordat uw bedrijf reageerde op het eerste bericht dat iemand stuurde.
  • Landcode gebruiker geeft aan waarvandaan een persoon u een bericht heeft gestuurd. Dit kan een doelgroep aangeven die u wellicht wilt targeten.
  • Netnummer gebruiker geeft een meer specifieke locatie aan in het land vanwaaruit iemand u een bericht heeft gestuurd.
  • Berichten geeft aan hoeveel berichten er in totaal zijn uitgewisseld in één chatsessie.
  • Aan de hand van Minimum aantal berichtenuitwisselingen kunt u instellen wanneer een chat waardevol wordt voor uw bedrijf.