Viestilaajennuksen raportointidatan analysointi

Viestilaajennuksia ei voi enää luoda. Helmikuusta 2020 alkaen viestilaajennukset lakkaavat näkymästä. Käytä niiden sijaan liidien luontilomakkeen laajennuksia tai puhelulaajennuksia. Huomaa, että kaikki viestilaajennuksia koskeva raportointi on saatavilla joulukuuhun 2020 asti.

Viestilaajennuksen raportoinnin avulla voit seurata viestilaajennustesi kehitystä. Näet yleiset viestitiedot, kuten kuinka monta kertaa viestilaajennus näytettiin jonkin mainoksesi yhteydessä tai kuinka monta keskustelua asiakkaat aloittivat yrityksesi kanssa.

Voit myös tutkia kunkin keskustelun tietoja, kuten ensimmäisen vastauksen lähettämiseen kulutta aikaa, viestien määrää, keskustelun kestoa ja asiakkaan suuntanumeroa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit katsoa viestidataa ja tutkia kunkin viestiketjun yksityiskohtaisia tietoja. Jos et ole vielä tutustunut viestilaajennuksen raportointiin, lue artikkeli Tietoja viestilaajennuksen raportoinnista.

Ennen kuin aloitat

Viestilaajennuksen raportoinnissa käytetään Google-soitonsiirtonumeroita, joiden avulla voidaan seurata viestilaajennusten kehitystä ja viestilaajennusten aikaansaamia keskusteluita. Google omistaa Google-soitonsiirtonumerot, ja ne määritetään eri mainostajille ja heidän mainosryhmilleen dynaamisesti. Mainosryhmien puhelinnumerot voivat muuttua ajan kuluessa. Viestilaajennuksen raportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä Australiassa, Brasiliassa, Isossa-Britanniassa, Kanadassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Sarakkeissa Chatit, Viestilaajennuksen impr. ja Chattien määrä raportoidaan vain sellaiset tapahtumat, jotka ovat alkaneet 11. lokakuuta 2018 tai sen jälkeen. Ennen tätä ajankohtaa tapahtuneita tapahtumia ei raportoida.

Viestin tietojen katsominen omien raporttien avulla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläreunassa olevaa raportointikuvaketta ja valitse Raportit.
  3. Klikkaa pluspainiketta ja valitse Taulukko.
  4. Vedä ja pudota vasemmalla olevia vaihtoehtoja Rivit- tai Sarakkeet-osioon.
  5. Jos haluat muokata raporttia, voit piilottaa rivejä ja sarakkeita klikkaamalla kuvaketta Sarakkeet.
  6. Voit poistaa rivejä ja sarakkeita klikkaamalla X-merkkiä.
  7. Tallenna raportti klikkaamalla sivun yläreunasta Tallenna nimellä.
Viestin tiedoissa näytetään vain sellainen toiminta, joka tapahtui 11.10.2018 tai sen jälkeen. Tätä ajankohtaa edeltävien päivämäärien sarakkeissa arvona on nolla aiemmasta toiminnasta riippumatta.

Viestin tietojen katsominen ennalta määritettyjen raporttien avulla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläreunassa olevaa raportointikuvaketta . Valitse Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet) ja sitten Perustiedot ja Viestin tiedot. Näet heti uudet sarakkeet ja rivit tilastotaulukossa.
  3. Jos haluat muokata raporttia, voit piilottaa rivejä ja sarakkeita klikkaamalla kuvaketta Sarakkeet.
  4. Voit poistaa rivejä ja sarakkeita klikkaamalla X-merkkiä.
  5. Tallenna raportti klikkaamalla sivun yläreunasta Tallenna nimellä.

Raportointisarakkeissa näkyvät viestin tiedot

Voit katsella viestilaajennuksen raporteista seuraavia yleistietoja:

• Viestilaajennuksen impressiot näyttää, miten monta kertaa viestilaajennuksesi näytettiin mainoksessasi ja miten monta kertaa Google-soitonsiirtonumeroa käytettiin chattien seuraamiseksi.
  • Chatit näyttää, miten monta kertaa henkilö lähetti viestin yritykseesi sellaisen viestilaajennuksen impression seurauksena, jossa näytettiin Google-soitonsiirtonumero. Jokainen chat koostuu useista henkilön ja yrityksesi välisistä viestistä.
  • Chattien määrä näyttää niiden henkilöiden määrän, jotka aloittivat keskustelun yrityksesi kanssa viestilaajennuksesi näkemisen jälkeen. Määrä lasketaan jakamalla chattien määrä sellaisten viestilaajennuksen impressioiden määrällä, joissa on näytetty Google-soitonsiirtonumero.

Saatavilla olevat chat-tiedot

Yleisten viestitietojen lisäksi voit myös saada seuraavat tiedot kaikista chateista:

• Chatin aloitusaika kertoo, milloin chat aloitettiin henkilön ja yrityksen välillä.
  • Chatin kesto kertoo, miten kauan chat kesti henkilön ja yrityksen välillä.
  • Ensimmäisen vastauksen aika kertoo, miten kauan henkilön ensimmäiseen viestiin vastaaminen kesti.
  • Käyttäjän maatunnus kertoo, mistä henkilö lähetti viestin. Tunnus voi myös ilmaista yleisön, johon ehkä haluat kohdistaa mainoksiasi.
  • Käyttäjän suuntanumero kertoo tarkemman alueen maassa, josta henkilö lähetti viestin.
  • Viestit kertoo, miten monta viestiä yhteensä vaihdettiin yhden chatin aikana.
  • Vaihdettujen viestien vähimmäismäärän avulla voit määrittää, milloin yksittäisestä chatista tulee liiketoimintasi kannalta merkittävä.

Aiheeseen liittyvä linkki