Viestilaajennuksen raportointitietojen analysointi

Viestilaajennuksen raportoinnin avulla voit seurata viestilaajennustesi tehokkuutta. Näet yleiset viestitiedot, kuten kuinka monta kertaa viestilaajennus näytettiin jonkin mainoksesi yhteydessä tai kuinka monta keskustelua asiakkaat aloittivat yrityksesi kanssa.

Voit myös arvioida kunkin keskustelun tietoja, kuten ensimmäisen vastauksen lähettämiseen kuluneen ajan, viestien lukumäärän, keskustelun keston ja asiakkaan aluekoodin.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit tarkastella viestitietojasi ja tutkia kunkin viestiketjun yksityiskohtaisia tietoja. Mikäli et ole vielä tutustunut viestilaajennuksen raportointiin, lue artikkeli Tietoja viestilaajennuksen raportoinnista.

Ennen kuin aloitat

Viestilaajennuksen raportoinnissa käytetään Google-soitonsiirtonumeroita viestilaajennusten tehokkuuden ja viestilaajennusten kautta syntyvien asiakaschattien (tai keskusteluiden) seuraamiseen. Google omistaa Google-soitonsiirtonumerot, ja ne määritetään eri mainostajille ja heidän mainosryhmilleen dynaamisesti. Mainosryhmien puhelinnumerot voivat muuttua ajan kuluessa. Viestilaajennuksen raportointiin liittyvät Google-soitonsiirtonumerot ovat tällä hetkellä käytettävissä Australiassa, Brasiliassa, Isossa-Britanniassa, Kanadassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

Sarakkeissa Chatit, Viestilaajennuksen impr. ja Chattien määrä raportoidaan vain sellaiset tapahtumat, jotka ovat alkaneet 11. lokakuuta 2018 tai sen jälkeen. Ennen tätä ajankohtaa tapahtuneita tapahtumia ei raportoida.

Viestin tietojen katsominen muokattujen raporttien avulla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläreunassa olevaa raportointikuvaketta  ja valitse Raportit.
  3. Klikkaa pluspainiketta  ja valitse Taulukko.
  4. Vedä ja pudota vasemmalla olevia vaihtoehtoja Rivit- tai Sarakkeet-osioon.
  5. Jos haluat muokata raporttia, voit piilottaa rivejä ja sarakkeita klikkaamalla Piilota-kuvaketta .
  6. Poista rivejä ja sarakkeita klikkaamalla X-kirjainta.
  7. Tallenna raportti klikkaamalla sivun yläreunasta Tallenna nimellä.
Viestin tiedoissa näytetään vain sellainen toiminta, joka tapahtui 11. lokakuuta 2018 tai sen jälkeen. Tätä ajankohtaa edeltävien päivämäärien sarakkeissa arvona on nolla aiemmasta toiminnasta riippumatta.

Viestin tietojen katsominen ennalta määritettyjen raporttien avulla

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa sivun yläreunassa olevaa raportointikuvaketta . Valitse Ennalta määritetyt raportit (aiemmin Ulottuvuudet) ja sitten Perustiedot ja Viestin tiedotNäet heti uudet sarakkeet ja rivit tilastotaulukossa.
  3. Jos haluat muokata raporttia, voit piilottaa rivejä ja sarakkeita klikkaamalla Piilota-kuvaketta .
  4. Poista rivejä ja sarakkeita klikkaamalla x-merkkiä.
  5. Tallenna raportti klikkaamalla sivun yläreunasta Tallenna nimellä.

Raportointisarakkeissa näkyvät viestin tiedot

Voit katsella viestilaajennuksen raporteista seuraavia yleistietoja:

• Viestilaajennuksen impressiot näyttää, miten monta kertaa viestilaajennuksesi näytettiin mainoksessasi ja miten monta kertaa Google-soitonsiirtonumeroa käytettiin chattien seuraamiseksi.
  • Chatit näyttää, miten monta kertaa henkilö lähetti viestin yritykseesi sellaisen viestilaajennuksen impression seurauksena, jossa näytettiin Google-soitonsiirtonumero. Jokainen chat koostuu useista henkilön ja yrityksesi välisistä viestistä.
  • Chattien määrä näyttää niiden henkilöiden määrän, jotka aloittivat keskustelun yrityksesi kanssa viestilaajennuksesi näkemisen jälkeen. Määrä lasketaan jakamalla chattien määrä sellaisten viestilaajennuksen impressioiden määrällä, joissa on näytetty Google-soitonsiirtonumero.

Saatavilla olevat chat-tiedot

Yleisten viestitietojen lisäksi voit myös saada seuraavat tiedot kaikista chateista:

• Chatin aloitusaika kertoo, milloin chat aloitettiin henkilön ja yrityksen välillä.
  • Chatin kesto kertoo, miten kauan chat kesti henkilön ja yrityksen välillä.
  • Ensimmäisen vastauksen aika kertoo, miten kauan henkilön ensimmäiseen viestiin vastaaminen kesti.
  • Käyttäjän maatunnus kertoo, mistä henkilö lähetti viestin. Tunnus voi myös ilmaista yleisön, johon ehkä haluat kohdistaa mainoksiasi.
  • Käyttäjän suuntanumero kertoo tarkemman alueen maassa, josta henkilö lähetti viestin.
  • Viestit kertoo, miten monta viestiä yhteensä vaihdettiin yhden chatin aikana.
  • Viestinvaihtojen vähimmäismäärän avulla voit määrittää, milloin chat on liiketoimintasi kannalta merkittävä.