Skapa, använd och hantera etiketter

Du kan ordna kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord i grupper med hjälp av etiketter. Etiketter går att redigera, och det kan du göra när som helst.

I den här artikeln lär du dig skapa och hantera etiketter som du kan använda i statistiktabellerna.

Innan du börjar

Om du inte känner till hur etiketter fungerar kan du överväga att lära dig något om annonsetiketter.

Obs! Anvisningarna nedan är en del av den nya Google Ads-användarupplevelsen. Om du vill använda den tidigare designen klickar du på ikonen Utseende och väljer Använd tidigare design. Om du fortfarande använder den tidigare versionen av Google Ads kan du titta på snabbguiden eller använda sökfältet i navigeringspanelen högst upp i Google Ads för att hitta sidan du söker.

Skapa och använda en etikett

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn för Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn för Sökord.
  2. Markera rutan vid det objekt som du vill ge en etikett.
  3. Klicka på rullgardinsmenyn Etikett i den blå bannern högst upp i tabellen.
  4. Klicka på Ny etikett för att skapa en ny etikett.
    1. Skriv ett namn, välj en färg och lägg till en beskrivning (valfritt).
    2. Klicka på Skapa.
    3. Klicka på Använd för att använda den nya etiketten.
  5. Om du vill använda befintliga etiketter väljer du etiketterna du vill lägga till och klickar på Använd.
  6. Om du vill använda etiketter på flera kampanjer, annonsgrupper, annonser eller sökord samtidigt väljer du flera tabellposter och använder rullgardinsmenyn Etikett.
  7. Avmarkera etiketter på rullgardinsmenyn Etikett för att ta bort dem från ett sökord eller en kampanj, annonsgrupp eller annons.
Obs! Som förvaltarkontoanvändare (MCC) kan du hantera kampanjer mer effektivt genom att skapa, redigera och använda etiketter för specifika underordnade konton eller för alla kampanjer. Du kan även skapa och hantera etiketter var som helst längs vägen mellan ett förvaltarkonto och ett underordnat konto.

Filtrera tabelldata efter etiketter

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn för Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn för Sökord.
  2. Klicka på filterikonen Filter högst upp till höger i tabellen.
  3. Klicka på Etikett och välj en eller flera etiketter som du vill filtrera tabellen efter. Som standard filtreras tabellen så att objekt med någon av etiketterna du väljer visas, men du kan också filtrera efter objekt som innehåller alla eller ingen av etiketterna.
  4. Klicka på Använd. Statistiktabellen uppdateras så att den bara visar de objekt som matchar filtret.

Redigera etikettinformation

Så här ändrar du etikettens namn, färg eller beskrivning:

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn för Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn för Sökord.
  2. Leta reda på ett sökord eller en kampanj, annonsgrupp eller annons vars etikett du vill redigera. Etiketterna visas i kolumnen Etikett.
  3. Placera markören över etiketten och klicka på pennikonen Redigera.
  4. Ändra etikettens namn, färg eller beskrivning.
  5. Klicka på Spara.

Radera en etikett

1. Klicka på ikonen Kampanjer Campaigns Icon i ditt Google Ads-konto.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Kampanjer i avsnittsmenyn för Kampanjer, Annonsgrupper eller Annonser.
    • Klicka på rullgardinsmenyn Målgrupper, sökord och innehåll i avsnittsmenyn för Sökord.
  2. Leta reda på ett sökord eller en kampanj, annonsgrupp eller annons vars etikett du vill radera. Etiketterna visas i kolumnen Etikett.
  3. Placera markören över etiketten och klicka på pennikonen Redigera.
  4. Klicka på papperskorgen .
  5. Klicka på Ta bort i bekräftelserutan.