Labels maken, gebruiken en beheren

Met labels kunt u uw campagnes, advertentiegroepen, advertenties en zoekwoorden in groepen organiseren. Labels zijn aanpasbaar en u kunt ze altijd wijzigen.

In dit artikel leert u hoe u labels kunt maken en beheren die u kunt gebruiken in uw tabellen met statistieken.

Voordat u begint

Als u niet weet hoe labels werken, leest u hier meer informatie over advertentielabels.

Een label maken en toepassen

1. Klik in het paginamenu op Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties en extensies of Zoekwoorden.
  2. Selecteer een campagne, advertentiegroep, advertentie of zoekwoord waarop u een label wilt toepassen.
  3. Klik op het dropdownmenu Label in de blauwe banner die bovenaan de tabel wordt weergegeven.
  4. Als u een nieuw label wilt maken, klikt u op Nieuw label.
    1. Voer een naam in, kies een kleur en voeg een beschrijving toe (optioneel).
    2. Klik op Maken.
    3. Als u het nieuwe label wilt toepassen, klikt u op Toepassen.
  5. Als u bestaande labels wilt toepassen, selecteert u de labels die u wilt toevoegen en klikt u op Toepassen.
  6. Als u labels op meerdere campagnes, advertentiegroepen, advertenties of zoekwoorden tegelijk wilt toepassen, selecteert u meerdere tabelitems en gebruikt u het dropdownmenu Label om een of meer labels toe te passen.
  7. Als u labels van een campagne, advertentiegroep, advertentie of zoekwoord wilt verwijderen, maakt u in het dropdownmenu Label de selectie van de desbetreffende labels ongedaan.

Tabelgegevens op label filteren

1. Klik in het paginamenu op Campagnes, Advertentiegroepen, Advertenties en extensies of Zoekwoorden.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van de tabel op het filterpictogram Filter.
  3. Klik op Label en selecteer vervolgens een of meer labels waarop u de tabel wilt filteren. Standaard worden er bij het filteren van een tabel items weergegeven die een van de labels bevatten die u selecteert, maar u kunt ook filteren op items die alle of geen van de labels bevatten.
  4. Klik op Toepassen. De tabel met statistieken wordt geüpdatet, zodat alleen items worden weergegeven die overeenkomen met uw filter.

Labelgegevens bewerken

De naam, kleur of beschrijving van een label wijzigen:

1. Zoek een campagne, advertentiegroep, advertentie of zoekwoord waarvan u het label u wilt bewerken. Labels staan vermeld onder de kolom 'Label'.
  2. Plaats uw cursor op het label en klik vervolgens op het potloodpictogram Bewerken.
  3. Wijzig de naam, de kleur of de beschrijving van het label.
  4. Klik op Opslaan.

Een label verwijderen

1. Zoek een campagne, advertentiegroep, advertentie of zoekwoord waarvan u het label wilt verwijderen. Labels staan vermeld onder de kolom 'Label'.
  2. Plaats uw cursor op het label en klik vervolgens op het potloodpictogram Bewerken.
  3. Klik op het prullenbakpictogram .
  4. Klik op Verwijderen als het bevestigingsscherm wordt weergegeven.