Tunnisteiden luonti, käyttö ja hallinta

Tunnisteiden avulla voit järjestellä kampanjasi, mainosryhmäsi, mainoksesi ja avainsanasi ryhmiin. Tunnisteita voi muokata, ja niitä voi muuttaa milloin tahansa.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit luoda ja hallita tilastotaulukoissasi käytettäviä tunnisteita.

Ennen kuin aloitat

Jos et vielä tiedä, miten tunnisteet toimivat, sinun kannattaa lukea ensin artikkeli Google Ads ‑tunnisteet.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.

Tunnisteen luominen ja käyttäminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
    • Klikkaa Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Mainokset-osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
    • Klikkaa Hakuavainsanat-osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  2. Valitse sen kampanjan, mainosryhmän, mainoksen tai avainsanan valintaruutu, jolle haluat lisätä tunnisteen.
  3. Klikkaa taulukon yläreunan sinisestä bannerista avattavaa Tunniste-valikkoa.
  4. Klikkaa Uusi tunniste, jotta voit luoda uuden tunnisteen.
    1. Anna nimi, valitse väri ja lisää kuvaus (valinnainen).
    2. Valitse Luo.
    3. Ota uusi tunniste käyttöön klikkaamalla Käytä.
  5. Kun haluat ottaa käyttöön nykyisiä tunnisteita, valitse lisättävät tunnisteet ja klikkaa Käytä.
  6. Kun haluat ottaa tunnisteita käyttöön useille kampanjoille, mainosryhmille, mainoksille tai avainsanoille kerralla, valitse useita taulukkokohteita ja ota yksi tai useampi tunniste käyttöön avattavasta Tunniste-valikosta.
  7. Kun haluat poistaa tunnisteita kampanjasta, mainosryhmästä, mainoksesta tai avainsanasta, poista niiden valinnat avattavasta Tunniste-valikosta.
Huom. Hallinnoijan tilin (Oma asiakaskeskus ‑tilin) käyttäjänä voit ylläpitää kampanjoita entistä tehokkaammin luomalla, muokkaamalla ja käyttämällä tunnisteita tietyillä alatason tileillä tai kaikissa kampanjoissa. Voit myös luoda ja ylläpitää tunnisteita hallinnoijan tilin ja alatason tilin tasolla.

Taulukkodatan suodattaminen tunnisteen mukaan

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
    • Klikkaa Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Mainokset-osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
    • Klikkaa Hakuavainsanat-osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  2. Klikkaa taulukon oikeasta yläkulmasta suodatinkuvaketta Suodata.
  3. Klikkaa Tunniste ja valitse sitten yksi tai useampi tunniste taulukkotietojen suodattamiseen. Taulukkoon suodatetaan oletuksena kohteet, jotka sisältävät jonkin valitsemistasi tunnisteista. Voit suodattaa taulukon myös niin, että siinä näkyvät kohteet sisältävät kaikki tunnisteet tai eivät yhtään niistä.
  4. Klikkaa Käytä. Tilastotaulukko päivittyy, minkä jälkeen siinä näkyvät vain suodatinta vastaavat kohteet.

Tunnistetietojen muokkaaminen

Näin voit muuttaa tunnisteen nimeä, väriä tai kuvausta:

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
    • Klikkaa Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Mainokset-osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
    • Klikkaa Hakuavainsanat-osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  2. Etsi kampanja, mainosryhmä, mainos tai avainsana, jonka tunnistetta haluat muokata. Tunnisteet ovat Tunniste-sarakkeessa.
  3. Vie kohdistin tunnisteen päälle ja klikkaa sitten kynäkuvaketta Muokkaa.
  4. Muuta tunnisteen nimeä, väriä tai kuvausta.
  5. Valitse Tallenna.

Tunnisteen poistaminen

1. Klikkaa Google Ads ‑tililtä Kampanjat-kuvaketta Campaigns Icon.
    • Klikkaa Kampanjat-, Mainosryhmät- tai Mainokset-osiovalikosta avattavaa Kampanjat-valikkoa.
    • Klikkaa Hakuavainsanat-osiovalikosta avattavaa Yleisöt, avainsanat ja sisältö ‑valikkoa.
  2. Etsi kampanja, mainosryhmä, mainos tai avainsana, jonka tunnisteen haluat poistaa. Tunnisteet ovat Tunniste-sarakkeessa.
  3. Vie kohdistin tunnisteen päälle ja klikkaa sitten kynäkuvaketta Muokkaa.
  4. Klikkaa roskakorikuvaketta .
  5. Kun vahvistusnäyttö avautuu, valitse Poista.