Zoekwoorden bewerken

U kunt uw zoekwoorden verbeteren door onder meer de bijbehorende zoektypen en biedingen te wijzigen. U kunt bijvoorbeeld uw biedingen verhogen voor zoekwoorden die goed presteren en uw biedingen verlagen voor zoekwoorden die niet tot verkopen leiden. U kunt uw omzet verhogen en uw kosten verlagen door zoekwoorden, het zoektype hiervan, het bijbehorende bod, enzovoort, toe te voegen, te wijzigen of te verwijderen. Stel dat uw campagne bijvoorbeeld al enige tijd wordt uitgevoerd en uit de prestatiegegevens blijkt dat sommige van uw zoekwoorden beter presteren dan andere.

Houd er rekening mee dat wanneer u een zoekwoord bewerkt of het zoektype ervan wijzigt, het oorspronkelijke zoekwoord wordt verwijderd en een nieuw zoekwoord wordt gemaakt. U kunt de statistieken van het oorspronkelijke zoekwoord bekijken wanneer u de filters aanpast om verwijderde zoekwoorden op te nemen.

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u zoekwoorden kunt bewerken of verwijderen. U kunt ook meer informatie lezen over zoekwoorden en hoe u zoekwoorden toevoegt.

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.
  1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Campagnes Campaigns Icon.
  2. Klik in het gedeeltemenu op het dropdownmenu Doelgroepen, zoekwoorden en content.
  3. Klik op Zoekwoorden.
  4. Zoek het zoekwoord dat u wilt bewerken.
    1. Het zoekwoord zelf bewerken:
      1. Klik op het potloodje naast het zoekwoord.
      2. Breng de gewenste bewerkingen aan en klik op Opslaan.
    2. Andere wijzigingen aanbrengen:
      1. Vink het vakje aan naast de zoekwoorden die u wilt bewerken.
      2. Klik op Bewerken en selecteer vervolgens een optie uit het menu.
      3. Voor andere wijzigingen dan zoekwoorden inschakelen, pauzeren of verwijderen: breng uw wijzigingen aan en klik op Toepassen. Als u op Voorbeeld klikt, ziet u de wijzigingen voordat u deze toepast.
  5. Selecteer het zoekwoord dat u wilt bewerken.
  6. Klik in het dropdownmenu op Bewerken en selecteer wat u wilt bewerken.
  7. Als u een campagne in het zoeknetwerk laat lopen en een nieuw zoektype wilt selecteren, klikt u op het potloodje Bewerken naast het zoekwoord.
  8. Als u het bod wilt wijzigen, klikt u op het potloodpictogram Bewerken naast het bedrag in de kolom Max. CPC.
Als u automatisch bieden gebruikt, worden uw biedingen automatisch geoptimaliseerd en staat er geen potloodje in de kolom Max. CPC.