Om datasegmenter og kompatibilitet

Vi ønsker å gi deg en samlet og omfattende oversikt over målgruppene dine og sørge for at optimaliseringen og administreringen av målgrupper skal bli enklere. Derfor har vi finstemt disse områdene i Google Ads:

• Ny målgrupperapportering
    Nå har vi samlet detaljert rapportering om segmenter, ekskluderinger og demografisk informasjon for målgrupper på ett sted. Klikk på kampanjeikonet Campaigns Icon, åpne «Målgrupper, søkeord og innhold»-fanen, og klikk på Målgrupper. Du kan også enkelt administrere målgruppene dine fra denne rapportsiden. Finn ut mer om målgrupperapportering.
  • Nye termer
    Vi bruker nå nye termer i målgrupperapportene og generelt i Google Ads. Nå omtaler vi for eksempel «målgruppetyper» (omfatter egendefinerte målgrupper samt intensjons- og interessemålgrupper) som «målgruppesegmenter», mens «remarketing» kalles «dataene dine». Finn ut mer om de oppdaterte termene og uttrykkene vi bruker i forbindelse med målgrupper.

Basert på datasegmentene dine kan du målrette annonser mot folk som tidligere har samhandlet med bedriften, og som dermed potensielt er svært interessert i produktene og tjenestene du tilbyr. Disse kundene har kanskje besøkt nettstedet ditt, lastet ned appen din eller sett på YouTube-videoene dine. I Google Ads kan du opprette datasegmenter basert på en rekke ulike datakilder samt ulike atferdsmønstre de potensielle kundene har.

Finn ut mer om de ulike måtene du kan bruke dataene dine på med Google Ads.

Rekkevidden for annonsene du målretter mot datasegmentene dine, avhenger i stor grad av hvor du ønsker å vise annonsene. I denne artikkelen forklarer vi hva som er årsakene til dette, og hvilke datasegmenter som er kompatible.

Før du begynner

Hvis du ikke har brukt slike data før, kan du finne ut hvordan du konfigurerer datasegmenter. Da får du se hvordan du kan konfigurere kampanjer målrettet mot folk som har brukt appen din og/eller besøkt nettstedet ditt, og danne deg et godt bilde av hvordan segmenter skal opprettes.

I enkelte tilfeller er kanskje ikke segmentet ditt kvalifisert, eller det kan kanskje ikke brukes sammen med den aktuelle kampanjen. Det kan være to grunner til at datasegmentet ikke fungerer i kampanjen:

• Datasegmentet har ikke tilstrekkelig mange brukere eller besøkende i nettverket du har valgt i kampanjeinnstillingene. Finn ut mer om listestørrelser.
  • Typen datasegment er ikke kompatibel med nettverket du har valgt i kampanjeinnstillingene. Nedenfor kan du finne ut mer om kompatibilitet med ulike listetyper.

Kompatibilitet med listetyper

Datasegmentene dine er gruppert i ulike typer etter hvilken datakilde de har. Den vanligste listetypen er «Besøkende på nettstedet», der en tag på nettstedet ditt brukes for å legge til folk i listen. Nedenfor ser du ut hvilke listetyper som er kompatible med de ulike annonsetypene.

Husk at du fortsatt må innfri størrelseskravene.

Størrelse på datasegmentet

Kravene du må innfri for å vise annonser, kommer helt an på hvilket nettverk du målretter annonsene mot. Akkurat hvor nøyaktig den anslåtte segmentstørrelsen er, avhenger av segment- og kampanjeinnstillingene dine, hvor lenge det er siden taggen ble installert, samt andre faktorer.

• I Google Displaynettverk må du ha hatt minst 100 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.
  • I Googles søkenettverk må du ha hatt minst 1000 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.
  • På YouTube må du ha hatt minst 1000 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.
  • Discovery-annonser må ha hatt minst 1000 aktive brukere eller besøkende i løpet av de siste 30 dagene.

«Aktive brukere» (eller bare «Brukere») er antallet personer som har hatt interaksjoner med appen din eller nettstedet ditt.

Hvis du har problemer knyttet til administrering av datasegmenter:

Listetype

Listekompatibilitet

Søkenettverket YouTube Displaynettverket Gmail
Besøkende på nettstedet* Ferdig Ferdig Ferdig Ferdig
YouTube-brukere Ferdig Ferdig Fjern Ferdig
Appbrukere Ferdig Ferdig Ferdig Fjern
Kundeliste Ferdig Ferdig Ferdig Ferdig

Kompatibilitet med lister over lignende segmenter avhenger av kildelisten.

Type kildeliste

Kompatibilitet med optimaliserte segmentlister

Søkenettverket YouTube Displaynettverket Displaynettverket (bare Gmail)
Besøkende på nettstedet* Ferdig Ferdig Ferdig Ferdig
YouTube-brukere Fjern Ferdig Fjern Fjern
Appbrukere Fjern Fjern Ferdig Fjern
Kundeliste Ferdig Ferdig Ferdig Ferdig

Merk: Dobbeltgjengersegmenter kan bare brukes i Demand Gen-kampanjer.

* I Google-tjenester kan det hende at det ikke kan målrettes annonser mot enkelte av de besøkende på nettstedet ditt. Du kan for eksempel ikke målrette annonser mot besøkende som lastes opp via plattformer for dataadministrering, i Google-tjenester.

Hvis du har overholdt retningslinjene over tid, men ikke innfrir kravene i retningslinjene for Kundematch, kan du bare bruke kundelister med Observasjon-innstillingen og i forbindelse med ekskluderinger.

Linker til relatert innhold