Om Digitalsalg-testen for Google Partners

Digitalsalg-testen er laget for å teste kunnskapen din om grunnleggende konsepter innen annonsering på nettet og salgsferdighetene dine. Den brukes til å vurdere hvor god du er til å selge Googles digitale løsninger til kundene dine.

Du kan sertifisere deg via Academy for Ads – Googles nettbaserte opplæringsprogram. Du må bestå Digitalsalg-testen for å bli sertifisert. Testen teller ikke opp mot å oppnå Google Ads-sertifisering eller status som Google-partner.

Denne artikkelen inneholder informasjon om testen, blant annet hvordan du kan forberede deg, og hvor du finner den. Du finner også informasjon om resultatkravet og tidsgrensen.

Før du begynner

Hvis du ikke har Academy for Ads-konto, må du opprette en for å få tilgang til AdWords-testene du må bestå for å bli sertifisert. Finn ut hvordan du konfigurerer Academy for Ads-kontoen din.

Om testen

Testen er laget for å teste kunnskapen din om grunnleggende konsepter innen annonsering på nettet og salgsferdighetene dine, blant annet følgende:

• annonsering på Google
  • salgsferdigheter for Googles digitale løsninger

Testene for Google Ads-sertifisering er tilgjengelige på 19 språk.

Tilgjengelig på følgende språk: engelsk (amerikansk), engelsk (britisk), fransk, italiensk, japansk, kinesisk (forenklet), kinesisk (tradisjonell), koreansk, nederlandsk, polsk, portugisisk, portugisisk (brasiliansk), russisk, slovakisk, spansk, spansk (latinamerikansk), thai, tsjekkisk, tyrkisk, tysk og vietnamesisk

Slik forbereder du deg til testen

Vi anbefaler at du opparbeider deg praktisk erfaring med å bruke og selge Google Ads før du tar Digitalsalg-testen. Du bør være kjent med konsepter for annonsering og salg på nettet.

Vi har laget to studieveiledninger som dekker testtemaene:

• Brukerstøtten for Partners: Studieveiledningen er tilgjengelig i brukerstøtten for Partners.
  • Academy for Ads: Når du logger på Academy for Ads-kontoen din, får du tilgang til testens opplæringsbane for digitalsalg. Du bør ta kursene i opplæringsbanen for å forberede deg til testen. Vær oppmerksom på at kursene bare er tilgjengelige på engelsk.

Slik tar du testen

I Academy for Ads kan du ta testen ved å følge Digitalsalg-opplæringsbanen med «sertifisering» i tittelen.

Finn ut mer om hvordan du tar tester og sertifiserer deg i Academy for Ads.

Resultatkrav og tidsgrense

• Resultatkravet er 80 %.
  • Tidsgrensen er 90 minutter.

Hvis du ikke består en test, kan du ta den på nytt etter én dag.

Testen har en tidtaker, som begynner å telle ned når du starter testen. Du kan ikke sette tidtakeren på pause når du først har begynt. Tidtakeren utløper umiddelbart hvis du avbryter testen, for eksempel hvis du lukker nettleseren eller slår av datamaskinen. I så fall må du vente én dag før du kan ta testen på nytt.

Utløpsdato for testen

Testen er gyldig i 24 måneder. Når testen utløper, må du ta og bestå den på nytt.