Om kundmatchningsprocessen

I denna artikel beskriver vi datamatchningsprocessen med Kundmatchning och hur Google Ads hanterar filerna du laddar upp.

Om du inte har använt Kundmatchning tidigare kan du läsa om Kundmatchning och läsa mer om datahashning.

Så fungerar det

Du skapar en kunddatafil baserat på information som dina kunder delar med dig.

För att skydda din data kan du hasha kunddata själv med hjälp av SHA256-algoritmen. Annars hashar Google Ads informationen åt dig med samma SHA256-algoritm, som är branschstandard för envägshashning.

Endast personlig kunddata i filen (e-postadress, förnamn och efternamn) hashas. Land- och postnummerdata hashas inte. Om du laddar upp en hashad datafil ska du inte hasha land- och postnummerdata.

Du laddar upp en kunddatafil i ditt Google Ads-konto eller med hjälp av Google Ads API (AdWords API). Google använder TLS (Transport Layer Security) vid uppladdningen, vilket är branschstandarden för säkra filöverföringar.

Obs

Om en användarpost inte matchar kan Google ändå använda den som en del av efterlevnadskontrollen. Google använder den däremot inte för Kundmatchning eller några andra Google-produkter. Matchningsprocessen kan ta upp till 48 timmar.

När matchningen och efterlevnadskontrollen är klara märks datafilen för radering.
Därefter kan du inrikta dina Google Ads-kampanjer på målgruppen för Kundmatchning.

Om målgruppen för Kundmatchning uppfyller gällande krav kan du också inrikta dina kampanjer på liknande målgrupper på Sök, YouTube och Gmail.

Matchning av e-postadresser och telefonnummer

Google lagrar e-postadresser och telefonnummer för Google-konton och motsvarande hashade strängar för dessa uppgifter.

När du har laddat upp kundlistan över e-postadresser och/eller telefonnummer jämför Google Ads varje hashad sträng på kundlistan med den hashade strängen för e-postadress eller telefonnummer i Google-kontona. Om de matchar varandra läggs till motsvarande Google-konto till i målgruppen för Kundmatchning (kundlistan).

Matchning av postadresser

Google kombinerar hashad namn- och adressdata för Google-konton för att skapa en matchande nyckel. Efter att du har laddat upp listan över hashade kundnamn och adresser (hasha inte postnummer- och landdata) skapar Google en liknande nyckel baserat på denna data och jämför varje nyckel på kundlistan med nycklarna som baseras på Google-konton. Om de matchar varandra läggs till motsvarande Google-konto till i målgruppen för Kundmatchning (kundlistan). Relaterade länkar