Om prosessen rundt kundematching

I denne artikkelen finner du nærmere informasjon om prosessen for søk etter samsvarende data for Kundematch, og hvordan Google Ads behandler filene du laster opp.

Hvis du ikke har brukt Kundematch tidligere, bør du lese om Kundematch og finne ut mer om hashing av data.

Slik fungerer det

Du oppretter en kundedatafil basert på informasjon som er delt av kundene dine.

Du kan selv hashe kundedataene dine for å være sikker på at dataene er sikre, eller du kan la Google Ads hashe dataene for deg ved hjelp av den samme SHA256-algoritmen, som er bransjestandarden for enveis hashing.

Bare de private kundedataene i filen din (e-postadresser, telefonnumre, fornavn og etternavn) blir hashet. Land og postnumre blir ikke hashet. Hvis du laster opp en hashet datafil, må du ikke hashe data for Country (land) og Zip (postnummer).

Du laster opp en kundedatafil i Google Ads-kontoen din eller ved å bruke Google Ads API (AdWords API). Google bruker Transport Layer Security (TLS) for opplastingen din, som er bransjestandarden for å overføre filer på en sikker måte.

Merknad

Hvis en brukeroppføring ikke matcher, kan Google likevel bruke den når vi kontrollerer at retningslinjene overholdes. Google bruker den imidlertid ikke til andre Kundematch-formål eller i noe annet Google-produkt. Matchingen kan ta opptil 48 timer.

Når matchingen er fullført og vi har kontrollert at retningslinjene overholdes, merkes datafilen din for sletting.
Du kan nå begynne å bruke Kundematch-målgruppen din til målretting i Google Ads-kampanjene dine.

Hvis Kundematch-målgruppen din oppfyller kvalifikasjonskravene, kan du også begynne å målrette mot lignende målgrupper på Søk, YouTube og i Gmail.

Matching av e-postadresse og telefonnummer

Google loggfører e-postadressene og telefonnumrene for Google-kontoer og de tilsvarende hashede strengene for disse e-postadressene og telefonnumrene.

Etter at du har lastet opp kundelisten din med e-postadresser og/eller telefonnumre, kan Google Ads sammenligne hver enkelt hashet streng i kundelisten med den hashede strengen for e-postadresse eller telefonnummer for Google-kontoer. Hvis det finnes en match, legger Google den aktuelle Google-kontoen til i Kundematch-målgruppen din (altså kundelisten din).

Matching basert på postadresser

Google kombinerer hashede navn og postadresser for Google-kontoer for å konstruere en matchende nøkkel. Når du har lastet opp listen med hashede kundenavn og adresser (IKKE hash data for postnumre og land), lager Google en lignende nøkkel basert på dataene dine, og sammenligner deretter hver nøkkel i kundelisten din med nøklene basert på Google-kontoer. Hvis det finnes en match, legger Google den aktuelle Google-kontoen til i Kundematch-målgruppen din (altså kundelisten din). Linker til beslektet innhold