Luettelon lataamiseen, luettelon pieneen kokoon tai liikenteen vähäiseen määrään liittyvien asiakaskohdistusongelmien ratkaiseminen

Kaksi yleistä asiakaskohdistuksen ongelmaa ovat lataamisongelmat sekä asiakaskohdistusluettelon raportoitu pieni koko. Molempien ongelmien syyksi pystytään tunnistamaan joko datatiedoston ongelmallinen muotoilu tai virheellinen tiivistäminen.

Tässä artikkelissa kerrotaan hyödyllisistä tiivistystyökaluista ja annetaan yksityiskohtaiset ohjeet sen varmistamiseen, että tiedostosi sekä tiedostoissa oleva data ovat vaaditussa muodossa. Näin kohdistus toimii parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi kerromme vähäisen liikenteen ja luettelon käsittelyongelmien yleisimmistä syistä sekä näiden ongelmien korjaamisesta.

Hyvä huomioida ennen aloitusta

Ladatun tiedoston tietojen määrä ei aina vastaa Google Adsissa näkyvää luettelon kokoa.

Tiedoston lataamisen yhteydessä asiakasdatasi tarkastetaan aina ensin. Näin pyritään varmistamaan, että se on hyväksyttävässä muodossa lataamista varten. Kun tarkastus on tehty ja lataus on valmis, näet sen asiakasdatan prosenttiosuuden, joka läpäisi tarkastuksen, joka ladattiin ja joka kohdistetaan Google-tileihin. Kun kohdistus on tehty, asiakasluettelon koon ilmoittavassa sarakkeessa näkyy kohdistetun asiakasdatan kokonaismäärä. Lue lisää siitä, miten Google käyttää asiakaskohdistusdataa

Huomaa, että kaikkia lataamiasi asiakaskohdistustietoja ei pystytä yhdistämään aktiiviseen Google-tiliin. Siksi ladattujen tietojen määrä ei välttämättä täysin vastaa asiakaskohdistusluettelosi kokoa.

Latausongelmiin ja luettelon pieneen kokoon liittyvien ongelmien ratkaiseminen

Asiakaskohdistuksen datatiedostojen on oltava tiettyjen muotoiluohjeiden mukaisia, jotta ne voidaan hyväksyä. Esimerkiksi virheellisen tiivistyksen kaltaiset muotoiluvirheet saattavat aiheuttaa latausvirheen tai sen, että kohdistettuja tietoja on vain vähän.

Tarkista kaikki alla mainitut kohdat, sillä mikä tahansa niistä saattaa olla syynä luettelon pieneen kokoon. Lue lisää muotoiluohjeita artikkelista Asiakasluettelon luominen.

1. Tiedostojen on oltava CSV-muodossa.
  2. Kaikki yhteen käyttäjätietoon liittyvät tunnisteet on erotettava pilkuilla. Eri käyttäjätiedot on erotettava tavallisella Unix-järjestelmän rivinsiirtomerkillä (\n) tai rivinvaihdolla. Niitä ei voi erottaa toisistaan välilyönnillä tai puolipisteellä.
  3. Vain seuraavat otsikot ovat sallittuja: Email, Phone, First Name, Last Name, Country, Zip ja Mobile Device ID(Jos sinulla on yksittäistä asiakasta varten useita sähköpostiosoitteita, postiosoitteita tai puhelinnumeroita, tiedostossa voi olla useita Email-, Zip- tai Phone-sarakkeita.
  4. Sähköpostiosoitteissa on oltava verkkotunnus (esim. gmail.com tai hotmail.co.jp).
  5. Nimissä ei saa käyttää etuliitettä (esim. Hra).
  6. Postiosoitteen yhdistämiseksi datatiedostossa on oltava kaikki neljä sarakeotsikkoa: First Name, Last Name, Country ja Zip.
  7. Puhelinnumeroissa on oltava maatunnus.

Jos teet tiivistyksen ennen tiedoston lataamista, huomioi seuraavat ohjeet:

1. Älä tiivistä Country- ja Zip-sarakkeita.
  2. Käytä ainoastaan pieniä kirjaimia ja poista ylimääräiset välilyönnit sähköpostiosoitteiden ja nimien edestä, jäljestä ja välistä.
  3. Jos sähköpostiosoitteessa käytetään painomerkkejä (esim. è, é, ê ja ë), sitä ei voi yhdistää Google-tileihin. Painomerkkejä voi kuitenkin käyttää First Name- ja Last Name ‑kentissä.
  4. Käytä puhelinnumeroissa E.164-standardia.

Muotoiluesimerkki

Seuraavassa on esimerkki tiedoston oikeasta muotoilusta rivejä ja sarakkeita käytettäessä. Ensimmäinen rivi on varattu otsikoille.

Email Email First Name Last Name Country Zip Phone
testi@gmail.com testi2@gmail.com jussi lehto us 94016
testi3@gmail.com   uusitesti testi cn 101300 1 (234) 567-8910

Seuraavassa on esimerkki tiedoston oikeasta muotoilusta CSV-tiedostomuotoa käytettäessä.

Email, First Name, Last Name, Country, Zip, Phone
test@gmail.com,test2@gmail.com, john,smith, us, 94016, 1(234)567-8910
test3@gmail.com, newtest, test, cn, 101300, 101500,12354789

Molempiin esimerkkeihin voi lisätä useampia sarakkeita tai arvoja sähköpostiosoitteille ja postinumeroille. Otsikoiden on oltava englanniksi.

Virheilmoitukset

Onnistuneiden latausten pieni määrä

Datatiedostosi ensimmäiset 1 000 riviä tarkistetaan mahdollisten ongelmien varalta ennen lataamista. Virheilmoituksissa annetaan ohjeet ongelman korjaamiseen.

Ensimmäisten 1 000 rivin jälkeen tulevia rivejä ei tarkisteta etukäteen. Näet prosenttiosuuden onnistuneesti ladatuista riveistä. Tarkista, että prosenttiosuus on mielestäsi hyvä. Tarkista muussa tapauksessa, että datatiedostosi on edellä kuvattujen ehtojen mukainen.

Tiivistysongelmat

Jos tiivistys tehtiin väärin ennen tiedoston lataamista tai asiakasdatasi ei ole muotoiluohjeiden mukaista, datatiedostosi saatetaan silti hyväksyä. Google Ads ei kuitenkaan yhdistä asiakastietoja Google-tileihin, jolloin luettelon koko jää pieneksi.

Jos esitiivistetyt sähköpostiosoitteet ovat teknisesti muotoiluohjeidemme mukaisia, ne saatetaan ladata onnistuneesti. Jos kuitenkin tiivistystapa on väärä, Google Ads ei pysty yhdistämään tiivistettyjä tietoja Google-tiliin. Jos sähköpostiosoitteissasi on esimerkiksi välilyöntejä, tiivistetyt tiedot eivät vastaa tunnistettavaa sähköpostiosoitetta eikä osoitetta voi yhdistää Google-tiliin.

Jos päätät tiivistää datatiedostosi ennen lataamista, lue lisää ongelmanratkaisuohjeita kohdasta Datatiedostojen tiivistäminen.

Datatiedostojen tiivistäminen

Google Ads tiivistää datatiedoston puolestasi, jos lataat Google Adsiin tiivistämätöntä asiakasdataa sisältävän datatiedoston. Tiedostossasi oleva yksityinen asiakasdata (sähköposti, puhelinnumero, etunimi ja sukunimi) muotoillaan ja tiivistetään automaattisesti tietokoneellasi ennen niiden lähettämistä suojatusti Google-palvelimille. Tiivistys tehdään paikallisesti sillä tietokoneella, jolla kyseiset datatiedostot ladataan. Näin sen tekeminen on turvallista mainostajan omassa yritysverkossa.

Jos päätät tiivistää tiedostosi etukäteen, toimi seuraavasti:

1. Varmista ennen jatkamista, että olet noudattanut yllä kuvattuja datatiedoston lataamista koskevia parhaita käytäntöjä. Luettelojen pieni koko saattaa johtua datatiedoston muotoiluongelmista sekä virheellisestä tiivistyksestä.
  2. Käytä tätä asiakaskohdistusluettelojen muotoilutyökaluaja tarkista, että käytät oikeanlaista tiivistystapaa. Voit käyttää työkalua myös datatiedostojesi tiivistämiseen.
    • Huom. Google tarjoaa nämä tiedot omaan käyttöösi, kun tiivistät dataa asiakaskohdistusta varten. Ne on tarkoitettu ainoastaan tiedoksi, ja vastaat itse niiden käyttämisestä.
    • Kun lataus on valmis, avaa tiedosto selaimessasi. Saatavilla on kolme eri työkalua:
      • Tiivistyksen validointi – yksittäisten tietojen syöttö:
        • Käyttötapaus: Olet tiivistämässä omaa dataasi ja haluat varmistaa lopputuloksen syöttämällä tiedot yksitellen. Työkalun avulla näet, minkälaisen konversion SHA256-algoritmin käyttö antaisi. Tämän demon avulla saadun lopputuloksen pitäisi vastata sitä lopputulosta, jonka saat käyttämälläsi tiivistystavalla.
        • Huom. Tämä työkalu ei puhdista tietoja ennen tiivistämistä (eli välilyöntejä ei poisteta, kirjaimia ei muuteta pieniksi eikä pisteitä poisteta @-merkin edestä). Puhdista tietosi itse ennen tiivistämistä, jotta osuvuusprosentti on mahdollisimman korkea.
      • Tiivistysdemo – CSV-tiedostomuoto
        • Käyttötilanne: Haluat tiivistää useampia CSV-tiedostossa olevia tietoja lataamalla tiedoston. Lopputuloksena saadaan CSV-tiedosto. Isot alkukirjaimet muutetaan pieniksi ja välilyönnit ja pisteet poistetaan @-merkin edestä ennen tiivistämistä. Saatu tiedosto voidaan ladata Google Adsiin.
      • Tiivistysdemo – tekstimuoto:
        • Käyttötapaus: Haluat tiivistää useampia CSV-tiedostossa olevia tietoja kopioimalla tai liittämällä. Tulokset näkyvät oikealla puolella olevassa laatikossa. Isot alkukirjaimet muutetaan pieniksi, välilyönnit poistetaan ja pisteet poistetaan @-merkin edestä ennen tiivistämistä. Kun data on tallennettu CSV-tiedostomuodossa, tiedoston voi ladata Google Adsiin.
    • Jos käytät Pythonia ja haluat tiivistää datatiedostosi, käytä tätä skriptiä datatiedostojesi tiivistämiseen.

Vähäiseen liikenteen määrään liittyvän ongelman ratkaiseminen

Ei liikennettä tai vähäinen liikenne johtuu usein liian pienestä luettelosta, liian tarkasta kohdistuksesta ja/tai pienistä hintatarjouksista tai budjetista muihin uudelleenmarkkinointikampanjoihin verrattuna.

Jotta asiakaskohdistusmainokset voivat näkyä, niillä on oltava vähimmäiskynnyksen verran aktiivisia käyttäjiä sillä hetkellä, kun mainos näkyy. (Aktiivisilla käyttäjillä tarkoitetaan niiden luettelossa olevien käyttäjien määrää, jotka ovat aktiivisia Gmailissa, Haussa, YouTubessa tai Displayssa.) Kerrallaan aktiivisina olevien käyttäjien määrä on todennäköisesti yleisöluettelosi kokoa pienempi – kaikki eivät ole jatkuvasti kirjautuneina. Yleisöluettelossa olisi hyvä olla vähintään 1 000 käyttäjää, jotta mainosten näkyminen ei keskeydy.

Jos lisäät muita kohdistusrajoituksia asiakaskohdistusluettelon lisäksi, kampanjasi kohdistukseen käytettävä potentiaalisten käyttäjien yleisöluettelo pienenee entisestään. Tämä puolestaan aiheuttaa sen, että liikennettä ei ole tai sitä on hyvin vähän.

Jatkuvasti Kesken-tilassa näkyvien luetteloiden korjaaminen

Asiakaskohdistusten latausten käsittely voi kestää 48 tuntia. Jos lataat joka päivä uusia yleisöluetteloita tai teet niihin muutoksia, luettelot saattavat näkyä Kesken-tilassa.

Esimerkkitilanne: Lataamiesi yleisöluettelojen käsittely kestää kuusi tuntia. Lataat uusia päivityksiä yleisöluetteloihin joka päivä neljän tunnin välein. Kun uusi yleisöluettelo ladataan, se näkyy Kesken-tilassa, vaikka aiemmat päivitykset olisivat valmistuneet.

Luettelon virheiden korjaaminen

Virhe/ongelma Korjausohje
Tiedostossasi ei ole dataa Varmista, että tiedostossasi on dataa, ja lataa se sitten uudelleen.
Muotoiluvirheet Tarkista, onko tiedostossasi seuraavia virheitä:
  • Tarkista, onko riveillä väärin muotoiltuja tai tyhjiä arvoja.
  • Jos tiivistät datan ennen lataamista, varmista, että tiedostosi data on vaaditun SHA‑256-muodon mukaista ja puhelinnumerot ovat E.164-muotoisia.
  • Varmista, että tiedostosi data on muotoiltu oikein. Tarkista datatiedoston lataamiseen liittyvät vaatimukset aihetta käsittelevästä kohdasta.
  • Tarkista muotoilu ja erota asiakasdata rivinvaihdolla tai pilkulla. Älä erota dataa välilyönnillä tai puolipisteellä.
Tiedostossasi ei ole kaikkia tarvittavia sarakeotsikoita postiosoitteiden kohdistusta varten Sähköpostiosoitteiden kohdistaminen edellyttää pelkkiä sähköpostiosoitteita. Postiosoitteiden kohdistaminen edellyttää asiakasdataa kaikissa seuraavissa sarakkeissa: First Name, Last Name, Country, Zip ja Phone. Lataa tiedostosi uudelleen, kun olet lisännyt kaikki asiakasdatatyypin edellyttämät sarakkeiden ja sarakeotsikkojen nimet.
Tiedostossasi on rivejä, joilla on liikaa tai liian vähän arvoja Varmista, että riveillä olevien arvojen lukumäärä vastaa sarakeotsikoiden lukumäärää tiedostossasi. Jos riveillä on vain osa datasta, lisää puuttuvien arvojen kohdalle tyhjä merkki ja pilkku. Jos asiakasluettelosi sarakeotsikot ovat esimerkiksi First Name, Last Name, Country, Zip ja Phone, tiedostosi kullakin rivillä tulee olla viisi arvoa pilkuilla erotettuina. Jos sinulla on vain osa datasta (esimerkiksi asiakkaan etunimi mutta ei sukunimeä), käytä tyhjää merkkiä puuttuvan arvon paikalla.
Seuraavissa tiedostosi sarakkeissa on virheellistä dataa Varmista, että riveillä olevat arvot vastaavat sarakeotsikkoa. Esimerkiksi Email-sarakeotsikolla merkityssä sarakkeessa voi olla vain hyväksyttäviä sähköpostiosoitteita, ei postinumeroita tai etunimiä.
Tiedostossasi on väärin nimettyjä sarakeotsikoita Google Ads edellyttää tiettyjä sarakeotsikkojen nimiä. Varmista, että tiedostossa käytetään oikeita sarakeotsikkojen nimiä: Email, First Name, Last Name, Country, Zip, Phone ja Mobile Device ID. Zip-datana käytetään postinumeroita.

Onko sinulla asiakaskohdistusluetteloihin liittyviä ongelmia?

Ota yhteyttä