Managerkontoer (MCC): Administrer brukere og tilgangsnivåer for managerkontoer

Denne artikkelen forklarer hvordan du administrerer brukere og tilgangsnivåer for managerkontoer. Du kan lese mer om brukeres tilgangsnivåer i artikkelen Om tilgangsnivåer for brukere som er invitert til managerkontoen din. Hvis du vil endre eierskapet av managerkontoen din, kan du lese om eierskap av kundekontoer.

Det er alltid en mulighet for at flere brukere av en managerkonto gjør motstridende endringer i den samme kontoen. For å unngå dette er det viktig at du forklarer nøye til alle brukerne hvilke roller og ansvarsområder de har i forbindelse med kontoadministrasjon og endringer i kontoen.

Veiledning

Kontrollér tilgangsnivået

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] («Verktøy og innstillinger») øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilgang og sikkerhet under «Konfigurasjon».
  4. Finn e-postadressen din, og kontroller «Tilgangsnivå»-kolonnen.

Inviter brukere

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] («Verktøy og innstillinger») øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilgang og sikkerhet under «Konfigurasjon».
  4. Klikk på plussknappen .
  5. Skriv inn e-postadressen til den nye brukeren.
  6. Velg ønsket tilgangsnivå.
  7. Klikk på Send invitasjon.

Du kan se den inviterte personen under «Ventende invitasjoner» på Brukere-siden, under «Tilgang og sikkerhet». Personen du har invitert, må takke ja til invitasjonen og opprette sin egen Google Ads-pålogging med e-postadressen du sendte invitasjonen til, eller med en e-postadresse vedkommende selv velger. Du blir varslet når svaret foreligger.

Administrer invitasjoner

For å se hvem du har invitert til kontoen, er det bare å følge denne fremgangsmåten:

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] («Verktøy og innstillinger») øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilgang og sikkerhet under «Konfigurasjon».
  4. På «Brukere»-fanen kan du se eventuelle ubesvarte invitasjoner.
  5. Du kan trekke tilbake en ubesvart invitasjon ved å klikke på Trekk tilbake i «Handlinger»-kolonnen og følge veiledningen.

Se hvem som har tilgang til kontoen din

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] («Verktøy og innstillinger») øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilgang og sikkerhet under «Konfigurasjon». På «Brukere»-fanen ser du en liste over brukere og tilhørende tilgangsnivå, autentiseringsmetoder og annen informasjon.
Merk: Hvis du vil se hvilken managerkonto en bruker er underlagt, kan du klikke på «Se brukere fra hele hierarkiet».

Rediger tilgangsnivå for brukere

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] («Verktøy og innstillinger») øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilgang og sikkerhet under «Konfigurasjon».
  4. Det vises en liste over brukere som har tilgang, og sikkerhetsnivået deres, under «Ubesvarte invitasjoner» (hvis det er aktuelt). Finn brukeren du vil redigere tilgangsnivået for.
  5. I «Tilgangsnivå»-kolonnen plasserer du markøren over brukerens nåværende tilgangsnivå. Klikk på rullegardinpilen, og velg et nytt tilgangsnivå.

Fjern brukere fra managerkontoen din

1. Logg på Google Ads-managerkontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] («Verktøy og innstillinger») øverst til høyre i kontoen.
  3. Klikk på Tilgang og sikkerhet under «Konfigurasjon». Det vises en liste over brukere som har tilgang, og sikkerhetsnivået deres, under «Ubesvarte invitasjoner» (hvis det er aktuelt). Finn brukeren du vil fjerne fra managerkontoen din.
  4. Klikk på Fjern tilgang i «Handlinger»-kolonnen.

Linker til relatert innhold

Emneside for managerkontoer (MCC)

Brukeradministrering