Förvaltarkonton (MCC): Skapa ett Google Ads-förvaltarkonto

Förvaltarkontot är ett Google Ads-konto där du enkelt kan se och hantera flera Google Ads-konton (också andra förvaltarkonton) från en och samma plats. I den här artikeln beskriver vi var och hur du skapar förvaltarkonton.

Obs!

• Förvaltarkonton är utformade för att hantera flera konton. Du kan börja med att läsa om förvaltarkonton.
  • Förvaltarkonton räknas in i gränsen på 20 Google Ads-konton för samma e-postadress. Läs mer om hur du länkar flera konton.

Skapa ett förvaltarkonto från startsidan för förvaltarkontot

1. Gå till startsidan för Google Ads-förvaltarkonton och klicka på Skapa ett förvaltarkonto.
  2. Om du inte redan är inloggad loggar du in med den e-postadress som du vill använda för att hantera ditt nya förvaltarkonto.
  3. Ge förvaltarkontot ett namn. Det här är det namn som kunderna ser i sitt kundkonto.
    • Obs! Från och med mars 2023 kan kontonamn inte längre innehålla webbadresser.
  4. Välj hur du planerar att använda kontot, antingen för att hantera dina egna Google Ads-konton eller för att hantera andras konton.
  5. Välj ditt land och tidszon. Den valda tidszonen används för kontorapporter och fakturering och går inte ändra. Vi rekommenderar att du väljer den tidszon som du arbetar i.
    • Obs! Det går inte att ändra tidszonen senare.
  6. Välj en permanent valuta för ditt konto.
    • Vi rekommenderar att du väljer den valuta som du gör affärer i. Kundkontona faktureras i de valutor som de är kopplade till. När du tittar på resultat eller budgetinformation för flera konton under ditt förvaltarkonto kan du välja att se kostnadsrelaterad information i den valuta som används i förvaltarkontot. Läs mer om hur du konvertera valutor i ditt förvaltarkonto.
  7. Klicka på Utforska kontot för att komma igång.

Skapa ett förvaltarkonto på sidan Inställningar för underkonto

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Välj det förvaltarkonto där du vill skapa ett underordnat förvaltarkonto.
    • Förvaltarkonton visas med texten Ansvarig under kontonamnet.
  3. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster och sedan på Inställningar för underkonto högst upp.
  4. Klicka på den blå plusknappen och välj Skapa nytt förvaltarkonto.
  5. Ange de nya kontouppgifterna, inklusive kontonamn, primärt konto, land, tidszon och valuta.
    • Valfritt:
      • Klicka på Bjud in användare till det här kontot (valfritt) för att bjuda in användare till ditt nya förvaltarkonto.
      • Klicka på rullgardinsmenyn och ange åtkomstnivån till Administrativ, Standard, Skrivskyddad, Endast e-post eller Fakturering. Läs mer om åtkomstnivåer för användare i ditt förvaltarkonto.
  6. Klicka på Spara och fortsätt.

Skapa ett förvaltarkonto på sidan Resultat

1. Logga in på ditt Google Ads-förvaltarkonto.
  2. Välj det förvaltarkonto där du vill skapa ett underordnat förvaltarkonto.
    • Obs! Förvaltarkonton visas med texten Ansvarig under kontonamnet.
  3. Klicka på Konton i sidmenyn till vänster och klicka sedan på Resultat högst upp.
  4. Klicka på den blå plusknappen och välj Skapa nytt förvaltarkonto.
  5. Ange de nya kontouppgifterna, inklusive kontonamn, primärt konto, land, tidszon och valuta.
    • Valfritt:
      • Klicka på Bjud in användare till det här kontot (valfritt) för att bjuda in användare till ditt nya förvaltarkonto.
      • Klicka på rullgardinsmenyn och ange åtkomstnivån till Administrativ, Standard, Skrivskyddad, Endast e-post eller Fakturering. Läs mer om åtkomstnivåer för användare i ditt förvaltarkonto.
  6. Klicka på Spara och fortsätt.

Flytta konton i hierarkin

Efter att du har skapat ditt nya förvaltarkonto kan du välja att flytta konton som är länkade i den aktuella hierarkin eller länka andra konton.

Så här flyttar du konton i den befintliga hierarkin så att de länkas direkt till det nya förvaltarkontot:

1. Klicka på Välj konton.
  2. Välj konton som ska länkas i dialogrutan.
  3. Klicka på Klart.

Så här länkar du andra konton direkt till ditt nya förvaltarkonto:

1. Ange eller klistra in dina kund-id:n, ett per rad, i avsnittet Länka andra konton (valfritt).
  2. Klicka på Länka konton.

Relaterade länkar

Ämnessida om förvaltarkonton (MCC)

Introduktion till förvaltarkonton