Skapa ett Google Ads-förvaltarkonto

Förvaltarkontot är ett Google Ads-konto där du enkelt kan visa och hantera flera underordnade Google Ads-konton, även andra förvaltarkonton, från en och samma plats.

I den här artikeln förklarar vi hur du skapar förvaltarkonton. Du kan börja med att läsa Om förvaltarkonton.

Anvisningar

Så här skapar du ett förvaltarkonto:

1. Besök startsidan för Google Ads-förvaltarkonton och klicka på Skapa ett förvaltarkonto.
  2. Om du inte redan är inloggad loggar du in med den e-postadress som du vill använda för att hantera ditt nya förvaltarkonto.
  3. Du kan använda samma e-postadress för upp till 20 Google Ads-konton (inklusive förvaltarkonton). Läs mer om att länka flera konton
  4. Namnge förvaltarkontot. Det här är det namn som kunderna ser i sitt hanterade konto.
  5. Välj hur du tänker använda kontot, antingen som ett konto för att hantera dina egna Google Ads-konton eller för att hantera andras konton.
  6. Välj ditt land och tidszon. Den valda tidszonen används för kontorapporter och fakturering och kan inte ändras. Vi rekommenderar att du väljer den tidszon du arbetar i.
  7. Välj en permanent valuta för kontot. Det här är den valuta som används för faktureringsbehoven i ditt förvaltarkonto (till exempel ansvarigdefinierade utgifter). Vi rekommenderar att du väljer den valuta du gör affärer i. De hanterade kontona faktureras i de valutor som de är kopplade till. Tänk på att när du kontrollerar resultat eller budgetinformation i flera konton i ditt förvaltarkonto har du möjlighet att visa kostnadsrelaterad information konverterad till den valuta som förvaltarkontot använder. Läs mer om att konvertera valutor i ditt förvaltarkonto.
  8. Klicka på Utforska kontot för att komma igång.