Geverifieerde oproepen instellen

Geverifieerde oproepen zijn de voltooide telefoonoproepen die door uw advertentie zijn gegenereerd. Deze oproepen worden bijgehouden via een doorschakelnummer. Wanneer u een inkomende oproep vanuit uw advertentie beantwoordt, wordt deze geteld als een geverifieerde oproep. Tot geverifieerde oproepen behoren oproepen die terecht zijn gekomen bij uw bedrijf, gemiste oproepen en oproepen die naar voicemail zijn gegaan. U kunt ook het tijdstip, de duur en de locatie van de oproep bekijken.

Geverifieerde oproepen instellen nadat een advertentie is gemaakt

U kunt geverifieerde oproepen alleen instellen met de webversie van Google Ads.
  1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Alle campagnes.
  3. Zoek in het overzicht 'Campagnes' de kaart van uw campagne en klik op Details.
  4. Scrol in de 'Campagnedetails' omlaag op de pagina naar de kaart 'Oproepklikken'.
  5. Zoek op de kaart 'Oproepklikken' de beschrijving over hoe u geavanceerde oproepstatistieken kunt instellen.
  6. Klik op Nu proberen.

Als u nog geen telefoonnummer heeft toegevoegd aan uw advertentie, kunt u als volgt geverifieerde oproepen instellen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Alle campagnes.
  3. Zoek in het overzicht 'Campagnes' de kaart van uw campagne en klik op het menu met de drie stippen. Selecteer Telefoonnummer bewerken.
  4. Geef uw telefoonnummer op in het dialoogvenster 'Oproepinstellingen'.
  5. Vink het selectievakje Geverifieerde oproepen inschakelen aan en klik op Opslaan.

Als u al een telefoonnummer heeft toegevoegd maar zich nog niet heeft aangemeld voor geverifieerde oproepen, kunt u als volgt geverifieerde oproepen instellen:

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik op Alle campagnes.
  3. Zoek in het overzicht 'Campagnes' de kaart van uw campagne en klik op het menu met de drie stippen. Klik op Oproepinstellingen.
  4. Vink in het dialoogvenster 'Oproepinstellingen' het selectievakje Geverifieerde oproepen inschakelen aan en klik op Opslaan.
NU PROBEREN

Doorschakelnummer

Als u voor uw advertentie oproeprapportage gebruikt, wordt er aan uw advertentie een doorschakelnummer van Google toegewezen. U ziet het Google-doorschakelnummer alleen in uw slimme campagne wanneer deze wordt weergegeven in de desktopversie of mobiele versie van Google Zoeken. Het doorschakelnummer is niet zichtbaar in uw account.

Als uw bedrijf beller-ID gebruikt, wordt het telefoonnummer van de beller gewoon getoond, ook als de oproep is doorgeschakeld via het doorschakelnummer.

Hoe Google-doorschakelnummers werken

Google-doorschakelnummers worden dynamisch toegewezen en kunnen worden gewijzigd of opnieuw worden toegewezen (nadat ze eerst enige tijd uit circulatie zijn genomen). We wijzen een gratis of een lokaal nummer toe op basis van de indeling van het telefoonnummer dat u opgeeft voor uw bedrijf. Afhankelijk van uw bedrijfslocatie en de beschikbaarheid van telefoonnummers, kan de indeling van uw Google-doorschakelnummer variëren. Lokale doorschakelnummers hebben hetzelfde netnummer als uw bedrijf. Is dit niet mogelijk, dan wordt het netnummer van uw geografische regio gebruikt.

Deze functie is momenteel alleen beschikbaar in de VS. In sommige gevallen zijn lokale Google-doorschakelnummers mogelijk niet beschikbaar. Wanneer dit het geval is, wordt er in uw advertentie een gratis doorschakelnummer van Google weergegeven.

Omdat uw Google-doorschakelnummer in de loop van de tijd kan veranderen en dit nummer alleen is bedoeld om oproepen van uw slimme campagnes bij te houden, moet u het nummer niet op uw website plaatsen of gebruiken in combinatie met andere vormen van adverteren.