Använda Smart-kampanjer

Välkommen till Smart-kampanjer! Är du redo att ta en titt? Här berättar vi lite om vad du kan göra i ditt konto:

Innan du börjar

För att komma igång rekommenderar vi att du använder webbläsaren Google Chrome, som Google Ads är optimerat för.

Anvisningar

Växla mellan annonser i din kampanj

Du kan växla mellan dina kampanjer och annonsgrupper via kontomenyn längst till vänster. Om du har en mindre skärm är kontomenyn dold som standard. Du öppnar den genom att hålla muspekaren över skärmens vänstra sida eller klicka på ikonen för kontomenyn Menu button.

Du kan filtrera vilka typer av kampanjer som ska visas på menyn genom att klicka på ikonen med tre punkter på kontomenyn. Då filtrerar du också vad som visas på den huvudsakliga arbetsytan i ditt konto.

Växla mellan sidorna i ditt konto

Du kan växla mellan huvudsidorna i ditt konto genom att klicka på objekt på sidmenyn, det vill säga fältet längst till vänster på sidan. Innehållet på sidmenyn ändras beroende på om du befinner dig på kontonivå eller har valt en viss kampanj eller annonsgrupp. Bara de alternativ som är relevanta för den aktuella kampanjen eller annonsgruppen visas på sidmenyn.

Få insikter från Google

Så fort du loggar in ser du sidan Översikt. Där hittar du information som Google har genererat för alla nivåer i ditt konto – från kampanjer ned till specifika annonsgrupper. Ange ett datumintervall, välj en kampanj eller klicka på en viss uppgift på kortet om du vill se mer information.

Skapa något nytt

Du kan skapa kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord samt lägga till platsinriktning och schemaläggning av annonser genom att klicka på objektet du vill skapa på sidmenyn och sedan klicka på plusknappen.

Använda rapportfunktioner

Öppna dina resultatrapporter genom att klicka på Smart-kampanjer i det vänstra navigeringsfönstret. Då visas översikten Kampanjer.

Optimera ditt konto

Du får åtkomst till viktiga optimerings- och planeringsverktyg genom att klicka på Alla kampanjer i det vänstra navigeringsfönstret.

Se viktiga varningar

Få de mest kritiska kontovarningarna genom att klicka på klockikonen i det övre högra hörnet på valfri sida i ditt konto.

Hantera fakturerings- och kontoinställningar

Öppna inställningarna för fakturering, kontohantering och avisering genom att klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger i ditt konto. När du är klar stänger du fliken och återgår då till nya Google Ads.

Få hjälp

Om du behöver hjälp kan du klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger i ditt konto och välja Få hjälp.

Ge feedback

Vi vill gärna höra dina åsikter om de nya Smart-kampanjerna. Berätta för oss vad som fungerar och vad som kan förbättras genom att klicka på ikonen med tre punkter högst upp till höger i ditt konto och välja Skicka feedback.