Planera din Smart-kampanj

I Google Ads kan du välja vilka veckodagar och tider på dygnet din annons ska vara aktiv. Du kan exempelvis ange att annonsen ska visas under kontorstid eller under tider då du kan svara på samtal från kunder.

Schemalägga en annons

Du kan bara schemalägga din Smart-kampanj i webbversionen av Google Ads.
  1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Alla kampanjer.
  3. Leta reda på kortet för kampanjen i översikten Kampanjer och klicka på Detaljer.
  4. Klicka på När som helst vid Schemaläggning.
  5. Välj en schematyp i dialogrutan Schemaläggning för annonser.
    • När som helst – Annonsen kan visas dygnet runt alla dagar i veckan.
    • Öppettider – Om du baserar annonsen på din lokala sida i Google My Business (GMB) kan annonsen visas under öppettiderna du har angett i GMB. Om du ändrar öppettiderna i GMB ändras de också i annonsen.
    • Anpassade tider – Välj de veckodagar och tider på dygnet då du vill att annonsen ska kunna visas.
  6. Klicka på Spara.