Over de pagina Bestemmingspagina's

Een van de beste en makkelijkste manieren om betere resultaten te behalen met uw mobiele advertenties, is de snelheid van uw bestemmingspagina's verbeteren. Effectieve bestemmingspagina's zijn essentieel om conversies te genereren met uw Google Ads-verkeer. In de detailhandel hebben we gezien dat een vertraging van één seconde op mobiele apparaten tot 20% minder mobiele conversies kan leiden.

De bestemmingspagina is de pagina van uw website waarop klanten terechtkomen na een klik op een van uw advertenties. Als u de laadtijden van uw bestemmingspagina's wilt bijhouden, of hoe deze van invloed zijn op uw prestaties, kunt u op de pagina Bestemmingspagina's zien hoe deze pagina's van uw campagnes in het zoeknetwerk en uw display-, video- en Shopping-campagnes presteren. U kunt ook zien of uw bestemmingspagina's zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten.

In dit artikel wordt uitgelegd welke gegevens er beschikbaar zijn op de pagina Bestemmingspagina's. Lees meer over de prestaties van uw bestemmingspagina's evalueren als u wilt weten wat u kunt doen op de pagina Bestemmingspagina's.

De gegevens op de pagina Bestemmingspagina's

Op de pagina Bestemmingspagina's vindt u een prestatieoverzicht voor de pagina's waar u het verkeer van uw advertenties naartoe stuurt. De pagina biedt rapportagegegevens over alle URL's van de bestemmingspagina's van uw campagnes in het zoeknetwerk en uw display-, video- en Shopping-campagnes.

U krijgt een momentopname van de volgende gegevens voor uw bestemmingspagina's:

• Mobiele snelheidsscore
  • Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten
  • Geldige AMP-klikfrequentie
  • Compatibiliteitspercentage voor het bijhouden van conversies (alleen bestemmingspagina's voor zoekadvertenties)
  • Prestatiestatistieken, zoals klikken, kosten, conversiepercentage, enzovoort

Het rapport Bestemmingspagina's bevat prestatiegegevens voor alle URL's van uw bestemmingspagina's, waaronder de uiteindelijke URL's en de uiteindelijke URL's voor mobiel. In het rapport vindt u ook de uitbreidingen van deze URL's van bestemmingspagina's. De uitgebreide URL van een bestemmingspagina is de URL die gebruikers bereiken nadat contextuele vervangingen (zoals een zoekwoord) zijn uitgevoerd en nadat aangepaste parameters aan de URL zijn toegevoegd (meer informatie over URL-parameters). Aan de hand van uitgebreide URL's van bestemmingspagina's komt u te weten hoe mensen terechtkomen op de pagina's van uw website. Uitgebreide gegevens van uw bestemmingspagina zijn al beschikbaar vanaf 9 november 2017.

Daarnaast zijn er vier statistieken waarmee u kunt bepalen welke bestemmingspagina's mogelijk een betere gebruikerservaring bieden op mobiele apparaten:

• Mobiele snelheidsscore: Hiermee kunt u makkelijker vaststellen welke pagina's een minder goede gebruikerservaring bieden op mobiele apparaten. Deze statistiek is momenteel beschikbaar voor campagnes in het zoeknetwerk. Deze score van 1 tot 10 (10 is het snelst) is gebaseerd op werkelijke gegevens betreffende gebruikerservaring, waarbij rekening is gehouden met een aantal factoren, waaronder de relatie tussen paginasnelheid en potentieel conversiepercentage. Deze gegevens zijn al beschikbaar vanaf 15 mei 2018.
    Snelheid is van groot belang voor goede advertentieprestaties. Adverteerders kunnen de ervaring op de bestemmingspagina optimaliseren op basis van de snelheid van de betreffende pagina.
    Houd er rekening mee dat we een bepaalde minimum hoeveelheid gegevens nodig hebben om de snelheidsscore vast te kunnen stellen. Daarom is er mogelijk geen score voor sommige minder vaak bezochte pagina's. Als u geen snelheidsscore voor een bepaalde URL ziet, kunt u proberen de periode van uw rapport te verlengen.
    Als u constateert dat uw pagina's over het algemeen een lage mobiele snelheidsscore hebben, bespreekt u met uw webontwikkelaar wat u kunt doen om de mobiele laadtijden te verbeteren. U kunt ook overwegen Accelerated Mobile Pages (AMP) in combinatie met uw Google Ads-campagnes te gebruiken.
  • Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten: Dit is het percentage mobiele klikken op een pagina die door de mobielvriendelijke test van Google wordt beoordeeld als geschikt voor mobiel. Met deze statistiek, die momenteel beschikbaar is voor het zoeknetwerk, krijgt u een beter idee hoe uw bestemmingspagina's worden weergegeven op mobiele apparaten.
    U kunt zien welke pagina's mogelijk niet zijn geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en u kunt de mobielvriendelijke test voor die pagina's uitvoeren door te klikken op het percentage in de kolom 'Klikfrequentie naar sites die geschikt zijn voor mobiele apparaten'.
  • Geldige AMP-klikfrequentie: Dit is het percentage advertentieklikken naar AMP-bestemmingspagina's dat een geldige AMP-pagina bereikt, zoals bepaald door de AMP Validator. Bestemmingspagina's worden mogelijk niet als AMP-pagina's geladen als ze onjuist zijn gecodeerd. In de kolom 'Geldige AMP-klikfrequentie' kunt u snel zien welke pagina's u moet corrigeren. Op dit moment meet deze statistiek alleen klikken op zoekadvertenties.
  • Compatibiliteitspercentage voor conversies bijhouden: Hiermee wordt het geschatte percentage klikken weergegeven waarvoor conversies kunnen worden bijgehouden via first party cookies voor elke bestemmingspagina (alleen bestemmingspagina's voor zoekadvertenties). Als het percentage lager dan 100% is, worden sommige van uw advertentieklikken mogelijk niet bijgehouden voor conversies in bepaalde browsers. Lees meer informatie in Inzicht in uw compatibiliteitspercentage voor het bijhouden van conversies.

Net als in de meeste andere tabellen kunt u ook extra kolommen toevoegen aan uw tabel door op het icoon Kolommen Kolommen te klikken en Kolommen aanpassen te selecteren.

Met inzicht in de prestaties van uw bestemmingspagina's, naast die van uw advertenties en zoekwoorden, beschikt u over alle benodigde gegevens om uw campagnes te optimaliseren.