Lijsten met uitsluitingszoekwoorden maken en toepassen op campagnes

Met lijsten met uitsluitingszoekwoorden kunt u uitsluitingszoekwoorden voor campagnes efficiënter beheren.

Dit is een instructieartikel waarin wordt beschreven hoe u lijsten met uitsluitingszoekwoorden kunt maken en toepassen op campagnes. U kunt eerst het artikel Over lijsten met uitsluitingszoekwoorden lezen voor meer achtergrondinformatie.

De meeste gebruikers kunnen nu uitsluitend hun accounts beheren met het nieuwe, verbeterde Google Ads. Als u nog steeds de vorige AdWords-versie gebruikt, kiest u hieronder VorigeMeer informatie

Een lijst met uitsluitingszoekwoorden maken

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de link Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk.
  4. Klik op Uitsluitingszoekwoorden voor campagne.
  5. Klik op + Lijst.
  6. Geef uw lijst met uitsluitingszoekwoorden een naam en voeg de uitsluitingszoekwoorden toe aan het vak Zoekwoorden, één per regel.
  7. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden toepassen op campagnes

Nadat u uw lijsten met uitsluitingszoekwoorden heeft gemaakt, kunt u ze toepassen op een of meer campagnes. U kunt de lijst op twee manieren delen:

• Voeg uw lijst met uitsluitingszoekwoorden in één keer aan meerdere campagnes toe via de link Gedeelde bibliotheek.
  • Voeg uw lijst met uitsluitingszoekwoorden toe aan één campagne tegelijk via het tabblad Zoekwoorden of het tabblad Display Netwerk.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden aan meerdere campagnes toevoegen via de link 'Gedeelde bibliotheek'

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Campagnes.
  3. Klik op de link Gedeelde bibliotheek in de linkernavigatiebalk.
  4. Klik op Uitsluitingszoekwoorden voor campagne.
  5. Vink het selectievakje aan naast de lijst met uitsluitingszoekwoorden die u aan meerdere campagnes wilt toevoegen.
  6. Klik op Toepassen op campagnes.
  7. Selecteer de campagnes waaraan u de lijst met uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden aan één campagne toevoegen via het tabblad Zoekwoorden

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Zoekwoorden.
  3. Klik op Uitsluitingszoekwoorden.
  4. Klik in de tabel Campagneniveau aan de rechterkant op Lijsten
  5. Klik op + Lijst.
  6. Selecteer een campagne in het dropdownmenu.
  7. Klik op de link toevoegen naast de lijst met uitsluitingszoekwoorden die u aan de campagne wilt toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.

Lijsten met uitsluitingszoekwoorden aan één campagne toevoegen via het tabblad 'Display Netwerk'

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het tabblad Display Netwerk.
  3. Klik op + Targeting.
  4. Kies onder Campagne-uitsluitingen de campagne waaraan u de lijst met uitsluitingszoekwoorden wilt toevoegen.
  5. Klik op het dropdownmenu Campagne-uitsluitingen toevoegen en kies Displayzoekwoorden.
  6. Klik op Lijsten.
  7. Klik op de link toevoegen naast de lijst met uitsluitingszoekwoorden die u aan de campagne wilt toevoegen.
  8. Klik op Opslaan.
Probeer het uit