Ange innehållsuteslutningar och alternativ för webbplatskategorier

Viktigt: Innehållsuteslutningen G-Mob-mobilapp, ej mellansidor försvinner i september 2018. Klicka här om du vill läsa om hur inriktningsinställningarna ändras och vad du kan göra för att förbereda dig.

Med inställningar för innehållsuteslutningar kan du välja att inte visa dina annonser med vissa kategorier av webbplatser, videor och mobilappar som kanske inte är lämpliga för ditt varumärke.

I den här artikeln får du steg för steg-anvisningar hur du ställer in innehållsuteslutningar i ditt konto.

Innan du börjar

Om du inte känner till innehållsuteslutningar och du inte är säker på vilka inställningar som är rätt för dig läser du först Om innehållsuteslutningar och alternativ för webbplatskategorier.

Obs! I den tidigare Google Ads-upplevelsen kallades dessa inställningar Alternativ för webbplatskategorier för displaykampanjer. För videokampanjer aktiveras standardinnehållsfiltret automatiskt. Om du vill inaktivera det hittar du det på panelen Innehållsuteslutningar som beskrivs i anvisningen nedan. Läs mer om Standardinnehållsfiltret.

Så här ställer du in innehållsuteslutningar på kontonivå

Du kan bara styra innehållsuteslutningar på kontonivå i den nya Google Ads-upplevelsen.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. I navigeringsmenyn till vänster klickar du på Alla kampanjer.
  3. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på Kontoinställningar högst upp på sidan.
  5. I panelen Innehållsuteslutningar:
    1. Klicka på Uteslutet innehåll och välj vilka kategorier av känsligt innehåll du vill utesluta för dina displaykampanjer.
    2. Klicka på Uteslutna typer och etiketter och välj vilka innehållstyper och etiketter för digitalt innehåll som du vill utesluta för dina displaykampanjer.
      Obs! Dessa val gäller för alla displaykampanjer i ditt konto.
  6. Klicka på Spara.

Så här ställer du in innehållsuteslutningar i displaykampanjer

Skapa en kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på plusknappen  och välj Ny kampanj.
  4. Välj ett eller flera mål för din kampanj, eller välj Skapa en kampanj utan att utgå från ett mål om inget av målen passar dig. Om detta steg inte motsvarar vad du ser i ditt konto väljer du först en kampanjtyp och sedan ett mål. Läs mer om mål i den nya Google Ads-upplevelsen.
  5. Välj Display-nätverket som kampanjtyp. Ange all information som krävs för att skapa din kampanj.
  6. Klicka på Innehållsuteslutningar för att öppna panelen. Obs! Endast etiketter för digitalt innehåll är tillgängliga när du först skapar en displaykampanj.
  7. Markera de etiketter för digitalt innehåll som du vill använda i din kampanj.
  8. Skapa en annonsgrupp och annonser (valfritt).
  9. Klicka på Skapa kampanj.

Redigera en kampanj

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Inställningar i sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på namnet på den displaykampanj du vill jobba med.
  4. Klicka på Fler inställningar.
  5. Klicka på Innehållsuteslutningar för att öppna panelen.
  6. Markera de innehållsuteslutningar som du vill använda i din kampanj.
  7. Klicka på Spara