Opties voor contentuitsluitingen en sitecategorieën instellen

Belangrijk: De contentuitsluiting 'GMob-non-interstitial voor mobiele apps' wordt in september 2018 verwijderd. Klik hier voor meer informatie over hoe de targetinginstellingen veranderen en wat u kunt doen om u voor te bereiden.

Met instellingen voor contentuitsluitingen kunt u aangeven dat uw advertenties niet worden weergegeven naast bepaalde categorieën van websites, video's en mobiele apps die mogelijk niet geschikt zijn voor uw merk.

Dit artikel bevat stapsgewijze instructies voor het instellen van contentuitsluitingen in uw account.

Voordat u begint

Als u niet vertrouwd bent met contentuitsluitingen of niet zeker weet welke instellingen geschikt zijn voor u, leest u eerst Over opties voor contentuitsluitingen en sitecategorieën.

Opmerking: In de vorige versie van Google Ads worden deze instellingen 'Opties voor sitecategorieën' voor display-campagnes genoemd. Voor videocampagnes wordt het standaard contentfilter automatisch ingeschakeld. Als u het wilt uitschakelen, gaat u naar het venster Contentuitsluitingen dat in de onderstaande instructies wordt beschreven. Meer informatie over het standaard contentfilter.

Contentuitsluitingen instellen op accountniveau

Beheer van contentuitsluitingen op accountniveau is alleen beschikbaar in het nieuwe Google Ads.

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het navigatiemenu aan de linkerkant op Alle campagnes.
  3. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  4. Klik boven aan de pagina op Accountinstellingen.
  5. In het venster Contentuitsluitingen:
    1. Klik op Uitgesloten content en selecteer gevoelige contentcategorieën die u wilt uitsluiten voor al uw display-campagnes.
    2. Klik op Uitgesloten typen en labels en selecteer contenttypen en digitale contentlabels die u wilt uitsluiten voor uw display-campagnes.
      Opmerking: Deze selecties zijn van toepassing op elke display-campagne in uw account.
  6. Klik op Opslaan.

Contentuitsluitingen instellen in display-campagnes

Een campagne maken

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Campagnes.
  3. Klik op de plusknop en selecteer Nieuwe campagne.
  4. Selecteer een doel voor uw campagne. Als geen van de doelen past bij wat u zoekt, selecteert u Een campagne maken zonder een doel te selecteren.Als deze stap niet overeenkomt met wat u in uw account ziet, selecteert u eerst een campagnetype en vervolgens een doel. Meer informatie over doelen in het nieuwe Google Ads.
  5. Selecteer Display Netwerk als campagnetype. Geef de benodigde gegevens op om uw campagne te maken.
  6. Klik op Contentuitsluitingen om het venster te openen. Opmerking: Er zijn alleen labels voor digitale content beschikbaar wanneer u voor het eerst een display-campagne maakt.
  7. Selecteer de labels voor digitale content die u wilt toepassen op uw campagne.
  8. Maak een advertentiegroep en advertenties (optioneel).
  9. Klik op Campagne maken .

Een campagne wijzigen

1. Log in op uw Google Ads-account.
  2. Klik in het paginamenu aan de linkerkant op Instellingen.
  3. Klik op de naam van de display-campagne waaraan u wilt werken.
  4. Klik op Aanvullende instellingen.
  5. Klik op Contentuitsluitingen om het venster te openen.
  6. Selecteer de contentuitsluitingen die u wilt toepassen op uw campagne.
  7. Klik op Opslaan