Skapa en annonsvariant

Med annonsvarianter är det enklare att testa flera versioner av dina annonser genom att ändra rubriken eller beskrivningstexten, testa olika erbjudanden eller lyfta fram fördelarna med dina produkter och tjänster på olika sätt. Annonsvarianter kan också användas på den slutliga webbadressen och mobilwebbadressen.

I denna artikel beskriver vi hur du skapar och redigerar en annonsvariant. Läs mer om annonsvarianter

Skapa en annonsvariant för en textannons

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Utkast och experiment på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Annonsvarianter.
  4. Skapa en ny annonsvariant genom att klicka på plusknappen .
  5. Under avsnittet Välj annonser väljer du Alla kampanjer eller den kampanj som du vill skapa en annonsvariant för.
  6. Välj Textannonser i avsnittet Annonstyp för inriktning.
  7. Du kan skapa regler i avsnittet Filtrera annonser:
    • Filtrera annonser efter rubrik, beskrivning, sökvägsfält och webbadresser.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Välj i avsnittet Skapa variant vilken variant du vill använda på annonserna. Tänk på att varianter är skiftlägeskänsliga. Välj ett alternativ på listan.
    • Sök och ersätt. Sök efter text i annonsen och ersätt den med en annan. Du kanske till exempel vill testa en variant av din annons där du har bytt ut ”Boka nu” mot ”Ring nu”.
    • Uppdatera text. Ändrar annonsernas befintliga text. Du kan lägga till, ta bort eller fästa tillgångar för
      • slutlig webbadress
      • rubriker
      • sökväg
      • beskrivningar
      • slutlig mobilwebbadress.
    • Byt plats på rubrikerna. Byt plats på den första och andra rubriken.
  10. Klicka på Fortsätt.
  11. Ge annonsvarianten ett namn i avsnittet Ange variantinformation.
  12. Ange vilket Startdatum och Slutdatum du vill visa annonsvarianterna. Annonsvarianten börjar automatiskt visas på det valda datumet. Om datumet är i dag börjar den visas inom kort.
  13. Ange i Experimentfördelning hur stor procentandel av kampanjbudgeten du vill lägga på annonsvarianterna. Annonsvarianten och de ursprungliga annonserna fördelas genom att användarna tilldelas cookies. Det innebär att användarna ser en enda version av annonsen oavsett hur många gånger de söker. Detta kan bidra till att resultaten inte påverkas av andra faktorer och att insamlad data blir mer rättvisande.
  14. Klicka på Skapa variant.

Skapa en annonsvariant för en responsiv sökannons

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Utkast och experiment på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Annonsvarianter.
  4. Skapa en ny annonsvariant genom att klicka på plusknappen .
  5. Under avsnittet Välj annonser väljer du Alla kampanjer eller den kampanj som du vill skapa en annonsvariant för.
  6. Välj Responsiva sökannonser i avsnittet Annonstyp för inriktning.
  7. Du kan skapa regler i avsnittet Filtrera annonser:
    • Filtrera annonser efter rubrik, beskrivningar, sökväg och slutlig webbadress.
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. Välj i avsnittet Skapa variant vilken variant du vill använda på annonserna. Tänk på att varianter är skiftlägeskänsliga.
    • Välj ett alternativ på listan.
      • Sök och ersätt. Sök efter text i annonsen och ersätt den med en annan. Du kanske till exempel vill testa en variant av din annons där du har bytt ut ”Boka nu” mot ”Ring nu”.
      • Uppdatera text. Ändrar annonsernas befintliga text. Du kan lägga till, ta bort eller fästa tillgångar för
        • rubriker
        • beskrivningar.
      • Uppdatera webbadresser. Ändra befintliga slutliga webbadresser, sökvägar och slutliga mobilwebbadresser.
  10. Klicka på Fortsätt.
  11. Ge annonsvarianten ett namn i avsnittet Ange variantinformation.
  12. Ange vilket Startdatum och Slutdatum du vill visa annonsvarianterna. Annonsvarianten börjar automatiskt visas på det valda datumet. Om datumet är i dag börjar den visas inom kort.
  13. Ange i Experimentfördelning hur stor procentandel av kampanjbudgeten du vill lägga på annonsvarianterna. Annonsvarianten och de ursprungliga annonserna fördelas genom att användarna tilldelas cookies. Det innebär att användarna ser en enda version av annonsen oavsett hur många gånger de söker. Detta kan bidra till att resultaten inte påverkas av andra faktorer och att insamlad data blir mer rättvisande.
  14. Klicka på Skapa variant.

Redigera annonsvarianten

När du har skapat annonsvarianten kan du redigera delar av den. Du kan ändra dess namn, startdatum och slutdatum. Om du vill ändra fler detaljer måste du skapa en ny annonsvariant.

1. Logga in på ditt Google Ads-konto.
  2. Klicka på Utkast och experiment på sidmenyn till vänster.
  3. Klicka på Annonsvarianter, där du hittar annonsvarianterna du har skapat samt information om varje variant.
  4. Leta reda på annonsvarianten som du vill redigera.
  5. Håll muspekaren över annonsvarianten och klicka på pennikonen vid kolumnen som du vill redigera.
  6. Du kan lägga till fler kolumner genom att klicka på kolumnikonen Kolumner. Du kan inte redigera annonsvarianter som inte längre visas eller som har tagits bort.
  7. Du kan redigera följande:
    • Namn. Annonsvariantens namn.

• Startdatum. Annonsvarianten börjar automatiskt visas på det valda datumet. Om datumet är i dag börjar den visas inom kort. Du kan inte ändra detta datum om annonsvarianten redan har börjat visas.

• Slutdatum. Datumet då annonsvarianten slutar visas. Du kan inte ändra detta datum om annonsvarianten har slutat visas, gått ut eller redan har använts. Om du vill visa annonsvarianten igen kan du klicka på Starta om i kolumnen Åtgärder. Tänk på att annonsvarianter som har gått ut inte kan visas igen.

8. Klicka på Spara.

Viktigt att tänka på

• Du kan bevaka resultatet av annonsvarianterna under tiden de visas.
  • Om du är nöjd med resultatet av annonsvarianten kan du använda den för att skapa nya annonser. Använda annonsvarianten
  • När du använder en annonsvariant gäller resultatinformationen endast de redigerade annonserna. Varianten kanske inte används på andra annonser i kampanjen.
  • När du har skapat annonsvarianten visas den automatiskt under datumen du har valt. Du behöver inte använda den förrän den har slutat visas och du är nöjd med resultaten.