Om annonsvarianter

Med annonsvarianter kan du enkelt skapa och testa varianter av dina annonser i flera kampanjer samtidigt eller i hela ditt konto. Du kan till exempel testa hur det påverkar annonsresultatet om du ändrar uppmaningen från ”Köp nu” till ”Köp i dag”. Eller så kan du testa att ändra rubriken till ”Ring nu för gratis kostnadsförslag” i flera kampanjer.

Så fungerar det

Med annonsvarianter kan du granska resultatet av dina varianter och använda de modifierade annonserna i ditt konto.

Skapa en annonsvariant

Så här skapar du en annonsvariant:

1. Välj variantens omfattning: Du kan skapa varianter för hela kontot, en specifik kampanj eller en anpassad omfattning.
  2. Välj annonstyp: Välj responsiv sökannons som annonstyp.
  3. Skapa varianten: Du kan till exempel söka efter ”Lokala hotell” och ersätta frasen med ”Hotell i närheten”.
  4. Ange information om varianterna: Välj viktiga uppgifter som slutdatum och procentandel av trafiken för att visa de modifierade annonserna.

Läs mer om hur du skapar en annonsvariant.

Se resultatet av annonsvarianten

Du kan se resultatet av annonsvarianterna både översiktligt och på detaljnivå så att du kan avgöra hur det går för de modifierade annonserna jämfört med ursprungsannonserna.

Tillämpa annonsvarianten

När du är nöjd med resultatet av experimentet kan du använda de modifierade annonserna i din kampanj. Du kan också välja att ersätta dina befintliga annonser eller skapa nya utifrån varianterna.

Användningsområde

Annonsvarianter fungerar bäst när du vill testa en ändring i flera kampanjer samtidigt eller i hela ditt konto. Anpassade experiment fungerar bäst när du vill testa flera ändringar samtidigt i mindre skala.