[GA4] Tuotteen linkittäminen: Optimizen ja Google Adsin linkittäminen

Google Analytics 4 (GA4) on korvannut Universal Analyticsin (UA). Tavalliset Universal Analytics ‑mittauskokonaisuudet lopettivat datan käsittelyn 1.7.2023. (Universal Analytics 360 ‑mittauskokonaisuudet, joilla on voimassa oleva tilaus, saavat datan käsittelylle lisäaikaa 1.7.2024 saakka.) Muistathan siirtää Universal Analytics ‐mittauskokonaisuutesi Google Analytics 4:ään. Lue, miten voit vaihtaa Google Analytics 4:ään.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit linkittää Google Optimize- ja Google Ads ‑tilisi.

Google Optimize

Jokainen käyttäjä on ainutlaatuinen, ja verkkosivuston tulisi täyttää jokaisen yksilölliset tarpeet. Google Optimizella voit tehdä verkkosivuston kokeiluja, joiden avulla selvität optimaalisen käyttökokemuksen jokaiselle käyttäjäryhmälle.

Google Adsin ja Optimizen integrointi

Google Adsin ja Google Optimizen integroinnin avulla voit helposti kohdistaa kokeilut ja räätälöidyt käyttökokemukset tiettyihin mainoksiin ja avainsanoihin. Voit personoida verkkosivusi kullekin käyttäjälle sen mukaan, mitä kampanjaa hän klikkasi tai mitkä avainsanat käynnistivät mainoksen.

Luvat

Tarvitset Google Adsin ja Optimizen linkittämiseen Google-tilin, jolla on järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet Google Adsiin.

Ohjeet

Vaihe 1: Linkitä Google Ads Analyticsiin

Aloita linkittämällä Google Ads Analyticsiin. Seuraa Google Adsin tai Analyticsin ohjeita.

Vaihe 2: Ota Optimizen jakaminen käyttöön

Kun Google Ads ja Analytics on linkitetty toisiinsa, voit ottaa Optimizen käyttöön Google Adsissa. Valitse jokin seuraavista vaihtoehdoista Google Ads ‑tilityyppisi mukaisesti.

Vaihtoehto 1: Google Ads ‑henkilötili

Näin laitat Optimizen jakamisen päälle Google Ads ‑henkilötililtä:

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi Googlelta-kohdasta "Google Analytics (UA)" tai "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Tiedot.
  4. Klikkaa "Google Optimizen jakaminen poissa päältä" ‑kohdan vieressä olevaa valitsinta.

Vaihtoehto 2: Google Adsin hallinnoijan tili

Näin voit laittaa Optimizen jakamisen päälle Google Adsin hallinnoijan tililtä:

1. Kirjaudu Google Adsin hallinnoijan tilille.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset Google Ads | työkalut [kuvake].
  3. Valitse Asetukset-kohdasta Linkitetyt tilit.
  4. Etsi Googlelta-kohdasta "Google Analytics (UA)" tai "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Tiedot.
  5. Klikkaa "Google Optimizen jakaminen poissa päältä" ‑kohdan vieressä olevaa valitsinta.

Kun Optimizen jakaminen laitetaan päälle Google Adsin hallinnoijan tilillä, se tulee käyttöön myös kaikilla kyseisen tilin hallinnoiduilla tileillä. Optimizen jakamista voidaan edelleen hallita ja muokata henkilötililtä.

Kun Google Ads ‑henkilötili lisätään hierarkiassa hallinnoijan tasolle, se säilyttää yksilölliset Optimizen jakamisasetuksensa. Voit laittaa Google Optimizen jakamisen päälle uusilla Google Ads ‑tileillä palaamalla edellä mainitulle Analyticsin "Linkitetyt tilit" ‑sivulle.

Vaihe 3: Linkitä Optimize Analyticsiin

Varmista vielä lopuksi, että Optimize‑säilösi on linkitetty samaan Analytics-mittauskokonaisuuteen, johon loit linkin Google Adsista vaiheessa 1. Tämä tehdään yleensä Optimize‑säilön käyttöönoton yhteydessä. Lue, miten voit linkittää Optimizen Analyticsiin.

Optimizen jakamisen lopettaminen

Jos haluat lopettaa Optimizen jakamisen, tarvitset Google Ads ‑tilin järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet.

Huom. Alla olevat ohjeet koskevat Google Adsin uutta ulkoasua. Jos haluat käyttää aiempaa ulkoasua, klikkaa Ulkoasu-kuvaketta ja valitse Käytä aiempaa ulkoasua. Jos käytät Google Adsin aiempaa versiota, etsi haluamasi sivu Ominaisuuksien sijainnit ‑artikkelin avulla tai käyttämällä Google Adsin yläreunan navigaatiopaneelissa olevaa hakukenttää.
  1. Klikkaa Google Ads ‐tililtä Järjestelmänvalvoja-kuvaketta Admin Icon.
  2. Klikkaa Linkitetyt tilit.
  3. Etsi Googlelta-kohdasta "Google Analytics (UA)" tai "Google Analytics (GA4) ja Firebase" ja klikkaa Hallinnoi ja linkitä.
  4. Klikkaa "Google Optimizen jakaminen päällä" ‑kohdan vieressä olevaa valitsinta.

Kun laitat Optimizen jakamisen pois päältä, Google Ads ‑tilin mainoksiin tai avainsanoihin kohdistettuihin Optimize-kokeiluihin ei enää lisätä uusia käyttäjiä. Niin kauan kuin kokeilu on käynnissä, siihen lasketaan kuitenkin niiden käyttäjien kokeiluistunnot, jotka sisällytettiin kokeiluun, kun jakaminen laitettiin päälle. Kokeilun kohdistusmäärityksessä Optimizessa ei enää näy kohdistukseen sisältyvien Google Ads ‑kohteiden nimiä tai tiloja.

Aiheeseen liittyviä linkkejä

Optimize

Tuotteen linkittäminen

Googlen tuotteet

Google Partners