Accelerated Mobile Pages gebruiken

Accelerated Mobile Pages (AMP) is een open sourcestandaard waarmee u webpagina's kunt maken die snel worden geladen op mobiele browsers. U kunt voor een betere mobiele gebruikerservaring AMP-versies maken van uw bestemmingspagina's.

Voordelen van het gebruik van AMP-pagina's met Google Ads

AMP-pagina's laden sneller dan alle andere pagina's, behalve de meest geoptimaliseerde HTML-pagina's. Op deze manier wordt de tijd tussen het moment waarop iemand op uw advertentie klikt en uw bestemmingspagina ziet verkort. Snellere laadtijden zorgen over het algemeen voor lagere verlatings- en bouncepercentages. Hierdoor kan het aantal conversies toenemen en uw algehele advertentieprestatie verbeteren. Meer informatie over de impact van wachttijd.

AMP-pagina's maken

U kunt AMP-versies maken van uw bestemmingspagina's met de HTML-indeling voor AMP en JavaScript voor AMP. Gebruik de pagina's met AMP-richtlijnen voor Google Ads-ontwikkelaars om aan de slag te gaan.

Advertentieverkeer naar uw AMP-bestemmingspagina doorsturen

Zodra u een AMP-versie heeft gemaakt van een bestemmingspagina, kunt u er hetzelfde mee doen als met elke andere mobiele bestemmingspagina.  Voer de URL van de AMP-pagina in het mobiele URL-veld van uw advertenties in of in het mobiele URL-veld van uw zoekwoorden om gebruikers door te sturen naar uw bestemmingspagina. Wanneer mobiele gebruikers vervolgens op uw advertentie klikken, worden ze doorgestuurd naar uw AMP-bestemmingspagina.

Tip

Zorg ervoor dat de URL naar uw domein verwijst: https://example.com

en niet naar de kopie in de Google AMP-cache: https://cdn.ampproject.org/c/s/example.com