Spåra appkonverteringar med klickspårning från tredje part

Du kan använda klickspårare från tredje part med Google Ads spårningsmallar för att mäta värdefull kundaktivitet i appen som drivs av kampanjer i Web to App Connect, till exempel köp, registreringar och prenumerationer. Klickspårare från tredje part kan också användas som ett komplement till mätningsalternativ i Google Analytics 4 och appanalys från tredje part.

Hur fungerar klickspårare?

När en användare klickar på en annons med en applänk eller universell länk omdirigeras användaren till appen. Samtidigt gör klickspåraren en återsändning till tredje part. Denna återsändning ger en Google Ads-signal om konverteringskälla för tredje parts attribution till motsvarande appstartshändelser och nedströms apphändelser.

Obs! När parallell spårning stöds aktiveras spårningslänken i bakgrunden och den slutliga webbadressen ansvarar för omdirigeringen av användare. Om parallell spårning inte stöds ansvarar även spårningslänken för omdirigeringen av användare. Läs mer om spårning i Google Ads.

Implementeringsbegränsningar för Google Ads

Klickspårare eller andra omdirigeringar från tredje part är inte tillåtna för slutlig URL-användning enligt Googles policyer för felmatchad destination. Istället ska klickspårare implementeras i kampanjer av typen Google Ads för Web to App Connect med följande avancerade funktioner:

• Spårningsmallar för Android och iOS för de flesta kampanjtyper, med undantag för appkampanjer
  • Apptillgångar för iOS i kampanjer i söknätverket, Performance Max-kampanjer, lokala kampanjer och smarta kampanjer

Användarna måste alltid omdirigeras till den matchande slutliga webbadressen i Google Ads, eftersom parallell spårning i vissa fall inte stöds.

Aktivera automatisk taggning

Automatisk taggning är en obligatorisk funktion som används i Google Ads konverteringsspårning. Med den kan du kontrollera hur effektivt dina annonsklick leder till konverteringar, inklusive appkonverteringar. Med automatisk taggning kan Googles klickidentifierare, till exempel GCLID, läggas till i klickspårare. Dessa identifierare kan sedan användas när du skickar konverteringar till Google via API:et för konverteringsspårning och remarketing för appar eller import av offlinekonverteringar.

Lägga till ValueTrack-parametrar

Förutom automatisk taggning kan annonsörer även använda ValueTrack-parametrar för att skicka viktig kampanjinformation med klickspårare. Med ValueTrack-parametrar kan tredje part identifiera Google-kampanjegenskaper som kampanj-id, annonsgrupps-id, sökord och annat.

Använda en appattributionspartner

Googles appattributionspartners erbjuder klickspårare från tredje part, och många av dem innehåller redan ValueTrack-parametrar. Välj din mätningsleverantör nedan:

Använd endast Google-specifika spårningslänkar från appattributionspartners, som följer policyerna för felmatchad destination. Om du behöver mer hjälp med konfigurationen kan du kontakta attributionspartnern direkt.