Spor konverteringer i apper ved hjelp av klikksporing fra en tredjepart

Hvis du bruker klikksporing fra en tredjepart i Google Displaynettverk, kan vi automatisk telle appinstallasjoner som konverteringer hvis du slår på automatisk merking. I denne artikkelen forklarer vi hvordan du aktiverer automatisk merking for konverteringer knyttet til installasjoner av apper.

Veiledning

1. Klikk på Innstillinger i menyen til venstre.
  2. Klikk på Kontoinnstillinger øverst på siden.
  3. Klikk på «Automatisk merking»-delen.
  4. For å aktivere automatisk merking merker du av ved siden av «Merk nettadressen folk klikker seg frem med fra annonsen min».
  5. Klikk på Lagre.

Finn ut mer om hvordan du konfigurerer automatisk merking.

Når du har slått på automatisk merking, legges det til en tilleggskode som kalles «referrer»-CGI-parameteren på slutten av destinasjonsadressen. Den inneholder ytterligere konverteringssporingsinformasjon, og skal se slik ut, der www.exampletracker.com erstattes av nettadressen til tredjepartsleverandøren av sporing:

www.exampletracker.com/?referrer=gclid%3D123xyz

Tredjeparten som sporer klikk, må bevare hele referrer=-parameteren når den viderekobler til Google Play-butikken. Den kan også legge til andre underparametere. Med for eksempel nettadressen ovenfor viderekobles det til noe sånt som dette:

play.google.com/store?id=abcd.com&referrer=gclid%3D123xyz

Før du starter kampanjen din, bør du teste destinasjonsadressen med henvisningsparameteren du har lagt til, for å kontrollere at den viderekobler til riktig nettadresse for Google Play-butikken.

Klikksporing fra en tredjepart i Googles søkenettverk

Viderekobling av klikk for annonser for Android-apper er deaktivert i Googles søkenettverk, og tredjeparts klikksporing er ikke tilgjengelig. Vi anbefaler at du sporer konverteringene dine med en konverteringshandling for Android-appinstallasjoner (første gang appen åpnes).

Hvis du bruker en tredjeparts analyseløsning med bekreftede installasjoner, kan du imidlertid fortsatt hente ut nyttig informasjon om klikk med verdisporingsparametere. Følgende verdisporingsparametere blir automatisk lagt til i klikknettadressen:

• nettverk
  • creative
  • campaignid
  • keyword
  • matchtype
  • loc_physical_ms

Finn ut mer om ValueTrack