App-conversies bijhouden met app-analyse van derden

Als u een app-analysetool van derden gebruikt om conversies via uw mobiele apps bij te houden en te meten, kunt u gegevens over app-conversies uit die tool importeren.

Opmerking: Deze integratie met app-analysetools van derden is bedoeld ter vervanging van de oude server-naar-serververbinding, waarbij gebruik wordt gemaakt van postback-URL's. Alle Google Ads-accounts die tot nu toe de oude methode gebruikten voor de integratie met derden, worden automatisch gemigreerd naar de nieuwe situatie. Meer informatie over hoe u app-conversies bijhoudt met app-analyse van derden

In dit artikel leggen we uit hoe u gegevens over app-conversies uit uw tool van derden kunt importeren. Geïmporteerde conversieacties gaan pas conversies rapporteren vanaf het moment dat u de gebeurtenis in Google Ads importeert. Dit geldt zowel voor Google Ads als voor uw app-analysetool van derden.

Voordat u begint

Voordat u conversies uit uw app-analysetool van derden kunt importeren, heeft u het volgende nodig:

• Een koppeling met uw provider van app-analyse van derden
  • Gebeurtenissen, ingesteld in uw account van derden

Instructies

Opmerking: De instructies hieronder maken deel uit van het nieuwe ontwerp van de Google Ads-gebruikerservaring. Als u het vorige ontwerp wilt gebruiken, klikt u op het icoon Weergave en selecteert u Vorig ontwerp gebruiken. Als u nog steeds de vorige versie van Google Ads gebruikt, kunt u met de snelle referentiekaart of de zoekbalk in het navigatievenster bovenaan Google Ads de pagina vinden die u zoekt.

An animated GIF that shows how to track third-party app conversions in Google Ads.

1. Klik in uw Google Ads-account op het icoon Doelen Goals Icon.
  2. Klik in het submenu op het dropdownmenu Conversies.
  3. Klik op Overzicht.
  4. Klik op + Nieuwe conversieactie.
  5. Selecteer App in de lijst met conversietypen.
  6. Selecteer App-analyse van derden en klik op Doorgaan.
  7. Vink het vakje aan naast elke gebeurtenis die u wilt importeren en klik op Importeren en doorgaan.
  8. Klik op Gereed.
  9. Uw conversiegebeurtenis van derden wordt nu weergegeven in de tabel Conversieacties. Klik op de naam van de gebeurtenis voor meer informatie.
  10. Indien gewenst, kunt u de conversie-instellingen zoals de standaardwaarde of de conversieperiode afzonderlijk bewerken voor elke conversieactie die u heeft geïmporteerd.

Web to App Connect

Als u zowel een website als een mobiele app heeft, kunt u app-conversies bijhouden instellen via Web to App Connect. Nadat u Conversies bijhouden en deep links heeft ingesteld via de Web to App Connect-interface in Google Ads (zodat u vanuit uw advertenties rechtstreeks kunt linken naar uw bedrijfs-app), kunt u uw klanten een naadloze Web to App-gebruikerservaring bieden en uw conversiepercentages gemiddeld verdubbelen voor advertentieklikken die in uw app terechtkomen in vergelijking met uw mobiele website.

Met Web to App Connect kunnen klanten makkelijk een actie uitvoeren, of ze nu iets kopen, zich aanmelden of artikelen aan hun winkelwagen toevoegen. Bovendien kunt u in de Web to App Connect-interface deze in-app conversieacties bijhouden en aanbevelingen krijgen om uw campagne te verbeteren.

Volg de 3 stappen hieronder om aan de slag te gaan met Web to App Connect:

1. Klik in uw Google Ads-account op de moersleutel Tools Icon.
  2. Klik in het sectiemenu op het dropdownmenu Planning.
  3. Klik op App-advertentiehub. Daarmee gaat u naar de Web to App Connect-interface.

Meer informatie over beter converteren met de Web to App Connect-interface.

Opmerking: Gebeurtenissen die niet voor conversies worden geïmporteerd, worden nog wel gebruikt om remarketinglijsten te genereren. Importeer een gebeurtenis niet als een conversie als u de gebeurtenis alleen wilt gebruiken voor remarketinglijsten.