Om erbjudandetillägg

Med erbjudandetillägg kan du göra dina textannonser i söknätverket mer innehållsrika genom att framhäva reor och erbjudanden för personer som söker efter de bästa fynden på ditt företag. I den här artikeln beskriver vi fördelarna med erbjudandetillägg och hur de visas tillsammans med dina sökannonser. Anvisningar om hur du skapar tilläggen finns i Använda erbjudandetillägg.

Hur de visas

Erbjudandetillägg visas under din annons i ett lättläst format som fångar potentiella kunders uppmärksamhet.

Det specialtillfälle du väljer, till exempel ”Skolstart” eller ”Mors dag”, visas som en etikett i fetstil bredvid erbjudandetexten.

Tillägget innehåller dessutom upp till två textrader med information om erbjudandet. Potentiella kunder kan enkelt se ditt erbjudande eftersom det skiljer sig från den övriga annonstexten. Personer som klickar eller trycker på tillägget kommer direkt till specialerbjudandet på din webbplats.

Erbjudandetillägg kan visa dina erbjudanden i olika format – för mobila enheter eller datorer – i söknätverket. De visas i annonser högst upp och längst ned i Googles sökresultat.

När de kan användas

Använd erbjudandetillägg när du vill nå kunder som söker efter specialerbjudanden och specialreor som är relevanta för ditt företag. Helgdagar och specialhändelser som rea i samband med skolstart och Black Friday ​​är perfekta tillfällen att använda erbjudandetillägg.

Använd erbjudandetillägg när du vill visa rabatter på dina produkter eller tjänster som ett belopp eller en procentandel. Du kan också ta med eventuella krav i erbjudandet, som utgiftsgränser eller kupong- eller rabattkoder för en angiven tidsperiod.

Fördelar

Några fördelar med att lägga till erbjudandetillägg i dina annonser:

• Uppdatera enkelt: Välj från en lista över fördefinierade tillfällen. Du behöver inte skapa nya textannonser när du vill uppdatera dem med reor och specialerbjudanden som inträffar vid olika tillfällen.
  • Redigera tillägget utan att förlora data: Redigera erbjudandetillägget utan att nollställa resultatstatistiken.
  • Mobilanpassat: Välj om du vill visa erbjudandetillägget på mobila enheter.
  • Flexibel schemaläggning: Välj att visa erbjudandetillägget under datumet för det aktuella tillfället, eller ange datum, veckodagar eller tidpunkter då tillägget ska kunna visas.

Kontonivåer

Du kan lägga till erbjudandetillägg på konto-, kampanj- eller annonsgruppsnivå. Om du skapar erbjudandetillägg på olika nivåer (konto, kampanj eller annonsgrupp) används den som är mest specifik. När du till exempel lägger till erbjudandetillägg i en annonsgrupp visas dessa tillägg i stället för dina erbjudandetillägg på kampanj- eller kontonivå. På samma sätt åsidosätter tillägg på kampanjnivå tillägg på kontonivå.

Kostnaden för klick

Det kostar inget att lägga till erbjudandetillägg. Du betalar bara för klick från användare som tittar på din annons. Ett klick på ett erbjudandetillägg kostar lika mycket som ett klick på rubriken i samma annons. Med andra ord betalar du samma belopp oavsett vilken länk besökaren klickar på i samma annons. Erbjudandetillägg ger dina kunder fler möjligheter att klicka på och i din annons, men du debiteras inte för fler än två klick per annonsexponering. Om besökare snabbt klickar på flera olika länkar medan de tittar på annonsen hanteras detta som ett andra klick som du inte debiteras för.

Erbjudandetillfällen

Se vilka tillfällen och datum som är tillgängliga för erbjudandetillägg:

Högtider Startdatum Slutdatum
Nyår 1 dec 28 feb
Annandag jul 15 dec 15 jan
Trettondag jul 15 dec 31 jan
Kinesiskt nyår 15 jan 1 mar
Alla hjärtans dag 15 jan 28 feb
Karneval 1 feb 31 mar
Holi 1 feb 31 mar
Kvinnodagen 15 feb 31 mar
Påskhögtid 15 feb 1 maj
Påsk 1 mar 30 apr
Föräldrarnas dag 15 apr 1 aug
Labor Day 15 apr 15 sep
Rosh Hashanah 15 aug 1 nov
Diwali 1 sep 1 dec
Navratri 15 sep 31 okt
Halloween** 1 okt 15 nov
Singlarnas dag 15 okt 30 nov
Black Friday 15 okt 15 dec
Cyber Monday 15 okt 15 dec
Jul 1 nov 15 jan
Nikolausdagen 1 nov 31 dec
Chanukka 15 nov 31 jan
Skolstart Alla Alla
Mors dag Alla Alla
Fars dag Alla Alla
självständighetsdagen Alla Alla
Nationaldagen Alla Alla
Säsongsslut Alla Alla
Vinterrea Alla Alla
Sommarrea Alla Alla
Höstrea Alla Alla
Vårrea Alla Alla
Ramadan Alla Alla
Eid al-Fitr Alla Alla
Eid al-Adha Alla Alla

* Inte tillgängligt på hebreiska, japanska, nederländska och norska
** Inte tillgängligt på hebreiska, malajiska och polska

Tillgängligt på japanska

Tillfälle Startdatum Slutdatum
Nyår 1 nov 31 dec

Tillgängligt på thailändska

Tillfälle Startdatum Slutdatum
Songkran 15 mar 1 maj